marko_13 Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Моја листа би била: Римокатолици - 1. Жан Данијелу 2. Јозеф Рацингер 3. Карл Ранер 4. Ханс Урс фон Балтазар 5. Ив Конгар Протестанти - 1. Карл Барт 2. Јирген Молтман 3. Рудолф Бултман 4. Пол Тилих Православни - 1. Александар Шмеман 2. Георгије Флоровски 3. Јован Мајендорф 4. Јован Зизијулас 5. Николаос Лудовикос 6. Христос Јанарас 7. Панајотис Христу Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Можете ставити и која су вам омиљена дела, омиљених аутора. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 @Марко А,неки од наших теолога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Ја нисам намерно стављао никога од наших... Може наравно ко жели. Мени је Свети Јустин Ћелијски омиљен. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Патријарх Павле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cetinje Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Који су најбољи не знам, али знам који су мене највише научили: Епископ Атанасије Јевтић Протојереј Александар Шмеман Протојереј Јован Мајендорф Христо Јанарас Митрополит Јован Зизјулас Митрополот Антоније Блум Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Питање није било најбољи, већ најзначајнији. 4chsmu1 Али ок. Избор је одличан. Чудо није и митрополит међу њима кад је већ Цетиње у питању. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Све ове које сте навели али су ми посебно драги старац Софроније Сахаров, Ставрос Јагазоглу и Митрополит Амфилохије. Наравно, има још много теолога. Свакако и свети Јустин ћелијски и свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Атанасије Јефтић, Јустин Поповић, Александар Шмеман, Јован Романидис, старац Јефрем Ватопедски. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cetinje Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Па да људи не кажу да сам пристрасан што стављам АЕМ Амфилохија. Ево човјек у мученик постаје. Нека други њега помињу, као што су већ почели :-) Ја заборавих, најбољи примјер како богословље тече из љубави и молитве је старац Порфирије Кавсокаливит. Код њега сам наилазио на прилично једноставне и јасне формулације неких истина, које остали учени богослови знатно закомпликују! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Зоран Јелисавчић. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Vl. Atanasije Jevtic "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Атанасије Јефтић, Јустин Поповић, Јован Романидис, старац Јефрем Ватопедски. Митрополит Амфилохије и Жива са верујем... Vladimir Moss , мада није од званичне Цркве...али његова историја Хришћанства ме је доста научила.. http://www.orthodoxchristianbooks.com/books/#244 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Блаженопочивши Патријарх Српски Павле Владика Анатасије СВ Јустин Ћелијски Св Николај Жички Шмеман Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 20, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2011 Зизјулас, Флоровски, Шмеман, Мајендорф, Атанасије Јевтић, Јанарас, Панајотис Христу (небитан редослед). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука