ристМико Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 уторак, 18. јан 2011, 15:38 -> 17:04 Кад већ славимо, да прославимо стварно Три важна државна јубилеја у једној години грађани Кувајта добро ће запамтити, јер ће сви добити по 2.700 евра! И то није све, током чак 14 месеци Кувајћани ће бесплатно моћи да узимају основне животне намирнице. Када се у једној години поклопе три важне годишњице, држава не би требало да штеди. Тако је размишљао државни врх Кувајта. Емир Сабах ал-Ахмад ал-Сабах, владар те азијске земље, потврдио је да ће сви грађани (њих око 1,12 милиона) добити по 1.000 кувајтских динара (око 2.700 евра!), поводом годишњица које се обележавају 2011. године. Сви житељи те мале заливске земље, осим новчане инјекције, моћи ће бесплатно, током 14 месеци, да узимају основне животне намирнице, пише онлајн часопис 7сур7. Кувајт ове године прославља 50 година независности, 20 година ослобођења од седмомесечне ирачке окупације и петогодишњицу од устоличења емира. Срећу многих становника Кувајта помутило је једино то што се одлука односи искључиво на држављане Кувајта, али не и на 2,4 милиона странаца који раде у тој земљи. Извор: РТС Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Брале мој да прерачунамо: На 1,12 милиона људи то дође: 3 024 000 000 евра (три милијарде) у кешу, плус: Не знам које су животне намирнице у Кувајту, ајд рецимо по српски да апроксимирамо, један хлеб, једно млеко и рецимо 5 јаја. По српски дневно то кошта рецмо око 2,0 евра. За месец дана је 61 евро и за 14 месеци је 854 евра. На 1,12 милиона то дође 956 480 000 евра. Пошто неће свих 1,12 милион увек истовремено сваки дан током 14 месеци куповати. Рецимо нека то чини половина, дакле за бесплатне намирнице то ће државу коштати заокружимо 485 000 000 ева, плус оне три милијарде то је: 3 509 000 000 евра.....толико држава баца да би прославила некаквих 50 година независности..па нису само Срби распикуће...не заостају Арапи за нама. Кад им пресуши нафта дефинитивно ће се вратити пустињи... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Не мислим да је то бачен новац.Па дат је становништву,људима. Кад ови наши ишта дају?А и да дају једном руком,гледала бих где им је друга 1000000001010 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Не мислим да је то бачен новац.Па дат је становништву,људима. Кад ови наши ишта дају?А и да дају једном руком,гледала бих где им је друга 1000000001010 Дат је и ономе коме треба и ономе коме не треба. Дакле то је бачен новац. Новац који се не обрће је бачен новац. Новац се поклања само немоћнима, а да је 1,12 милиона кувајтске популације немоћно то баш сумњам. Социјалистички концепт: "Давати шако и капом, док има" је не неодржив. Против су здравом разуму, природним законима и начину како функционише читав универзум, зато су друштва у коме се много поклања, мало производи осуђена на пропаст. Друштво се навикава на нерад и лаку пару, и тако се ствара трома и непродуктивна нација. Већ знамо шта је социјализам начинио од нас, Бугара, Руса и нама сличнима. Арапи живе у једном виду социјализма, само троше, а не стварају и много се кицоше. Нису ни зашта способни, осим продати нафту...Кад не буде нафте угушиће се у свили и кадифи, и јеше безвредни мермер и камен. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 bacen novac?! 1000000001010 iju presmesna izjava da ne kazem nesto drugo 0110_hahaha ne znam uopste o cemu i na koji nacin ti razmisljas, mislim ovaj tvoj post uopste komentarisati i razradjivati sa odgovorima nema smisla, tako da necu dalje ni komentarisati 0110_hahaha samo ti mogu reci: idi pa im ti budi ministar za finansije confused Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Хахаха, ма знам ја да би многи код нас волели да им се даје капом и шаком...то нам дође просто природно. Зато смо тако плакали за тугославијом, и многи и данас плачу...тако ћемо изгледа размишљати док нас год има. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Не спорим да има и таквих,али је много више нас који хоћемо да радимо,а немамо где. Ако си девојчурак,наћи ће се нешто (кафић;бутик-тек за џепарац);ако си девојка око тридесете-обавезно питају -да ли си удата,планираш ли рађање,јесу ли ти мала деца.А кад све то"пребубаш"преко главе,па деца малко порасту,али их још издржаваш,е,онда си дубоко у петој деценији,и нико неће да те запосли. Пре пар дана сам се јавила на оглас у коме су тражили уличног продавца књига.Рекли су ми-ради се од 10h до 18h (пуних 8 сати),и дневница је 200 динара.(доступно провери).Не кривим послодавца,заиста,јер,можда стварно,не може да плати више.У ствари,не кривим никог,него,само констатујем чињенице. Тако да,драги мој Јустинијане,још једном се потврђује она народна да сит гладном не верује.Опрости ми ако грешим. И,да-пун је Крагујевац оних који нису радили у "Застави",нису добили никакве отпремнине,желе да заснивају,или већ засновану породицу,да издржавају својим радом,али су онемогућени. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Ма то је друга тема. Нисам имао намеру да се бавим колико је коме тешко наћи посао, и како ко живи. Коментарисао сам само потез Кувајтске владе, као бацање пара, јер у реалној економији не постоји никакво поклањање новца и материјалних добара, а моја констатација да има много људи који сматрају нормалном ствари да му држава поклања новац, била је само изазван одговор на диланбастеров коментар. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Ja mislila ovo vest sa Njuza .kov. stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 баханалија. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука