Jump to content

MANASTIR ZAOVA

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 32
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jer ima sestro u jezeru ribe da se malo peca za bratiju i goste?  ;)

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Trazila sam o ovom manastiru na prezentacije eparhije Branicevske i vidim da oni nemaju nista i nikakve informacije o manastirima i parohijama u svojoj eparhiji!!!!! Da nema slike vl Ignatija pomislio bi covek da nisu neki protestanti Boze me oprosti.

Ali bitno je da je onaj uvlakac sam sebe stavio koga briga za vladike branicevske, eparhiju, manastire i parohije.

Boze sacuvaj i odbrani.

Подели на овим сајтовима

Trazila sam o ovom manastiru na prezentacije eparhije Branicevske i vidim da oni nemaju nista i nikakve informacije o manastirima i parohijama u svojoj eparhiji!!!!! Da nema slike vl Ignatija pomislio bi covek da nisu neki protestanti Boze me oprosti.

Ali bitno je da je onaj uvlakac sam sebe stavio koga briga za vladike branicevske, eparhiju, manastire i parohije.

Boze sacuvaj i odbrani.

Mislim da ova eparhija vec duze nema svoju prezentaciju osim ako mislis na ,,Sabornost'',a to je vezano valjda za casopis.

Sto se tice drugog dela tvoje poruke molim te da takve komentare pricuvas za neke druge  podforume ,jer teme na ovom podforumu nisu uopste vezane za vodjenje eparhija,bar se tako trudila Svetlana, a trudicu se i ja 1312_womens

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ocigledno da tamo pise da je to zvanicna przentacija sa zvanicnim blagoslovom ep Ignatija.

Takodje koliko sam procitala manastir se nalazi u toj eparhiji a na sajtu nema nista vezano za samu eparhiju Branicevsku. Osim Zlatka i vladike na sajtu nema nista drugo.....nije valjda moguce da niko drugi ne postoji pa cak ni tako lep manastir?

Подели на овим сајтовима

Evo ima kod nas tih ,,malih i velikih'' svetinja a po Blagodati istih  i nema ih ni na jednoj pravoslavnoj prezentaciji vise nego na ovoj na ovaj nacin opisanih a bice ih i vise.Sto se tice zivih ljudi neka svako nosi svoje breme

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Volim te 'male' manastire i cim sam videla sliku dopao mi se.....prelep je.

Ono sto mi trenutno smeta a to je da se ti nasi stari manastiri prepravljaju tj umesto da se staro obnovi i na taj nacin ostane arhitektonski sacuvano oni sve pocupaju pa stave neke mermerne ploce, kineske klima uredjaje itd.

Valjda mi se Zaova i slicni manastiri kao npr Ostrog, Crna Reka..... i svidjaju jer ih niko nije dirao.

Подели на овим сајтовима

Reklo bi se da je jako interesantan i malo istrazen kult sestrice Jelice i predanje o njenom stradanju se vezuje za postanak manastira Zaove gde se i nalazi grob koji je njoj pripisan. Inace njen kult je veoma razvijen u Stigu i Branicevu i moze se reci da ga odrzava i neguje sam narod. Tako da jako interesantna i nepravedno skrajnuta svetinja

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...