Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Desilo se mom prijatelju koji je član jednog pravoslavnog foruma... Godinama je taj prijatelj (brat) na pravoslavnom forumu i dopisuje se sa bračom i sestrama diljem ovog zemljinog šara. Posebno se zbližio sa jednim bratom, sa kojim je delio iste stavove o crkvi, ženama, sprotu, politici... Baš ga je osećao kao brata. Ovaj moj prijatelj je iz Beograda a taj njegov forumaški brat iz Adelaide u Australiji. Čuo se sa njim preko skajpa i čatovali su nevezano za forum na kome nije se znalo da li piše jedan ili drugi, toliko su im poruke bile iste. Jal je ovaj hvalio australskog srbina, jal ovaj brata beogradžanina. Desilo se da je ovaj moj beogradžanin otišao poslovno u Australiju. Nije pričao ovom australskom srbinu o tome. Rekao mu je samo da će biti poslovno odsutan. Kada je stigao u Australiju, brzo je završio sa poslom, i ostalo mu je 2 nedelje da provede slobodno u Kenguriji. Nazvao je ovog forumaša australca, rekao mu da se nalazi (za australijske uslove) blizu Adelaidi i da bi voleo da se upoznaju i uživo i da se sretnu. Australac mu je odgovorio da to ne želi, i da nikad nije ni nameravao da to bude nešto više od forumaškog bratstva i zezanja. Doviđenja brate - doviđenja. Čujemo se na forumu... Moj beogradžanin je ostatak odmora proveo lepo, jureći sojke po Kenguriji, ali mu je ipak ostao žal i osećao se na neki način prevarenim i izdanim. Što bi na srpskom rekli "ko popišan". Osetio je da su svi oni dani koji su mu prošli za kompom čatujući i družeći se sa australijancem bačeni i izgubljeni. ----------- Rekao mi je tu svoju zgodu...i zamislio sam se.. verovatno i žru smorovi ne bi hteli da se druže van foruma...(čast izuzecima). A onda mi dođe još spasonosnija misao..."ma to je samo situacija sa ovim šatro srbima u inozemstvu. To su srbi sa izgubljenom dušom. Ovi moji iz domaje su još uvek srbende bez ili sa vrlo malo europskog utjecaja...Živela Srbija, koja im poji dušu.. Bez ovog sprskog neba koje je nad nama, i mi bi vrlo brzo postali kao ova ..... iz Australije.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Па брате пола нас се свакодневно виђа и испијамо кафе и ходамо једни другима по славама итд. Кад идем за Бг не знам коме би се прије јавио колико ми времена треба да обиђем све другаре. Тај случај ти је ствар наше одлике да се промјенимо попут камелеона и некритички огромном брзином усвојимо одлике средине у коју одемо. Зато ја нисам за гастарбајтера. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Mozda je to samo bio izniman slucaj, ne verujem da su svi takvi. :bla: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 eto dokaz da veze na daljinu ne shljakaju :cheesy2: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 eto dokaz da veze na daljinu ne shljakaju :cheesy2: :cheesy: 0102_laugh 0102_laugh Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ja i pričam za srbe-strance..u stvari strance... Zbogom i pišite kad stignete tamo gde mi nećemo. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 И Владане како било у Аустралији? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ja brate dalje od sestrice Turske i snajke Francuske, kao i brata Nemačke nisam video..Ne računam ovu našu boraniju okolo.. kamoli Kenguriju...možda da je jeftinije Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ista se stvar dogodila i mom kumu koji je gostio prijatelja iz skolskih dana u inostranstvu(oko dve nedelje) i kad je dosao u Beograd naravno javio mu se, a prijatelj nije imao vremena ni da prica s njim kad je cuo odakle ga zove, odjednom je toliko postao zauzet da se vise nije ni javljao. Znaci da je to sve individualno i ide u oba smera. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ovo što si rekao se radi o ljudima koji su se znali kao đeca i znaju se uživo. Ja sam pričao o kvazi-brači preko interneta. Puna su nam usta "bračo, bračo" a jedino smo farisejčići i ništa više...sem kad nas Bog udostoji da budemo malko dobrice. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ко зна како људи у стварности живе и са киме. Можда им је то дружење преко нета једини одушак и место где могу слободно рећи шта мисле. Можда је овог у Аустралији било срамота да му пријатељ са нета види како живи, а овај из Бг вероватно није имао пара да узврати гостопримство. Мислим, ко зна, ми смо сви у земљи Србији у истом лонцу па нема шта да кријемо једни од других, али ми од "странаца" и они од нас можда имамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Па ако си рекао на нету шта мислиш и нашао при том истомишљеника, то је разлог више да пожелиш да оствариш и контакт уживо. И нема то везе да ли је неко у иностранству или не, једноставно људи су такви, дистанцирани. све може и све је сјајно и бајно ,али без истинског приближавања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Само сам помислила да има неки разлог за такво понашање. Мада, свет је параноичан па ко зна шта је тај у Аустралији помислио кад му је овај рекао да је у близини. Чудни су људи данас и постају све чуднији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Nijesam baš najbolje razumeo poantu brate, ali nema veze..uhvatio sam neku nit Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Ovo što si rekao se radi o ljudima koji su se znali kao đeca i znaju se uživo. Ja sam pričao o kvazi-brači preko interneta. Puna su nam usta "bračo, bračo" a jedino smo farisejčići i ništa više...sem kad nas Bog udostoji da budemo malko dobrice. Ja mislim da je to jos gore sto su se znali iz detinjstva, i pre dve godine je bio beogradjanin kod mog kuma u gostima, a kum je bio tamo kad mu se majka upokojila pre godinu dana i ovaj nije imao minut vremena kad je cuo da je u komsiluku a dok je pricao s njim misleci da ga zove iz inostranstva, onda je imao vremena. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука