Aquilius Cratus Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Jest da je bajata vest i da je bilo na verujem forumu ali da se podsetimo http://www.blic.rs/Vesti/Svet/190369/Naucnik-stvorio-vestacki-zivot http://www.nikolinal.com/2010/05/medijski-spin-naucnih-istrazivanja-ne-nije-stvoren-vestacki-zivot/ Malo detaljnije ovde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Па то није вештачки живот, већ само практично измена ДНК, али држимо палчеве госн Крегу и осталима. Међутим било би лепо када би то могли. Рецимо онда то применимо на процес тераформинга Марса (иако би онда требало да сачекамо "пар" милиона година, да видимо у шта ће да еволуира), и направимо "мале зелене", који би можда и били неке друге боје. @aquilio: А шта мислиш о ИДу, али тако да човек буде дизајнер. Рецимо креирамо вештачку бактерију, бацимо је негде где нема живота и онда упућујемо на нама жељени правац еволуцију тих бића, повременим генетским инжењерингом. Било би дивно када би били на SF нивоу технологије... Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Sa obzirom na to da nemozemo ni nas sopstveni metabolizam da mapiramo do kraja to da mi upravljaom evolucijom na tako visokom nivou jeste SF. Ali priznajem bilo bi lepo. bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Ja sam čuo da su oni uspeli da stvore veštačku bakteriju i da je to pored eksperimenta u Cernu, najveće naučno zbivanje u 2010. a ne u 2008. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 23, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2011 Па то није вештачки живот, већ само практично измена ДНК, али држимо палчеве госн Крегу и осталима. Међутим било би лепо када би то могли. Kloniranja se svode na izmenu tj. zamenu DNK, ovo je veštački život. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука