Jump to content

Архитектура

Оцени ову тему

Михајло

Препоручена порука

U ovo "modernom drustvu" to je normalna pojava.O tim pojavama u Srba su pisali mnogi: dr.A Rajs, J.Ducic, Andric, prof. Jerotic(jos i najbolje objasnio).....i mislim da je suvisno ovde govoriti o tome.O "politicki pogodnim"profesorima koji nepodastavaju svoje kolege a da su pritom sami najveci krivci ocajnog stanja srpske gradjevine, arhitekture i narocito urbanizma, mislim da je uzaludno trosenje reci.Stanje Beograda sve govori(naravno u gradj., arh. i urbanistickom smislu)....Najzalosnijji su od svega studenti, mladi ljudi bez zelje za znanjem vec samo za stvaranjem novcanog kapitala, koji su, zamisli sad, arhitekturu upisali zato sto "arhitekte dobro zaradjuju"! Ironicno: Pa da i veliki Gaudi, Corbusier, F.L.Wright, F.Gary.....i jos stotine velikih imena i umetnika su se bavili arhitekturom bas da bi zaradili velike novce!!!

Jedan moj kolega sa zadesio u Njujorku kao student "najamni radnik" i kada je posetio jedan od najvecih tamosnjih biroa, u slobodnom razgovoru kada je pomenuo da je student arhitekture iz Srbije, prvo su ga pitali za prof.Folica.Istih slucajeva je bilo i u Italiji, Spaniji....Kako to da pitaju za nekog tamo "sarlatana koji projektuje neke tamo crkve, i uzima pare za sarene laze" (takvu sam izjavu licno cuo od jednog prof. sa BU!)?Mozda im smeta pominjanje Svetog Duha ili Svetog Pisma na predavanjima, svasta je moguce ali ja ne bih da sada zalazim u to.

Umalo da zaboravim da se zahvalim na lepim recima u vezi mojih radova.

Mir svima

Dobrodosao... :)

Подели на овим сајтовима

Balgodarim na dobrodoslici (obicno dodam i " e sad da vam probam rakiju", ali ne znam da li je to ovde obicaj :D ).

@Mihajlo

Sa prof. sam cesto u kontaktu, s'obzirom da imamo neke planove o zajednickoj saradnji, pa mu mogu preneti pozdrave ili dati kontakt i-mejl.

супер..

поздрави профа...

од студента из Приштине...

и спомени Тврдош...

имао је он хиљаде студената

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 7 months later...