Jump to content

Архитектура

Оцени ову тему

Михајло

Препоручена порука

Evo linka kompletnog diplomskog rada moga muza...http://www.yu-build....vac-u-Raski.htm

Pa da, i njemu je Folic predavao, kao i meni.

Odma` sam se toga setio, cim si rekla da je imao profesora koji im je trazio crkvu u svemiru... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jos par njegovih studentskih radova...ovo je u pitanju skola tenisa...

Odlicno... klapklap

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Odma` sam se toga setio, cim si rekla da je imao profesora koji im je trazio crkvu u svemiru... grin.gif

и мени :)

био сам са њим на студијском...месец дана у Гатачкој Парохији и Тврдошу

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Imala sam priliku da upoznam vaseg profesora i odusvljena sam njegovom licnoscu(i u poslovnom i duhovnom pogledu),fenomenalan covek kakav se redje srece u ovom drustvu formalizma,kakve ideje ima pa to samo genije ili mastovito dete moze osmisliti :D Drago mi je da sretoh jos arhitekata.

Подели на овим сајтовима

Imala sam priliku da upoznam vaseg profesora i odusvljena sam njegovom licnoscu(i u poslovnom i duhovnom pogledu),fenomenalan covek kakav se redje srece u ovom drustvu formalizma,kakve ideje ima pa to samo genije ili mastovito dete moze osmisliti :D Drago mi je da sretoh jos arhitekata.

Na zalost, vecina studenata kad sam ja studirao dozivela ga je kao sarlatana i neozbiljnog coveka, koji eto samo filozofira u prazno...sto samo govori o tome koliko je nisko ta kreativna svest kod nas u danasnje vreme...

Подели на овим сајтовима

Њега са неозбиљношћу помињу и студенти, па чак и добар део професорског кадра, Грађевинског факултета. Ето, то Вам сведочим из искуства.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Na zalost, vecina studenata kad sam ja studirao dozivela ga je kao sarlatana i neozbiljnog coveka, koji eto samo filozofira u prazno...sto samo govori o tome koliko je nisko ta kreativna svest kod nas u danasnje vreme...

Poznato mi je,koliko puta su ga rastuzivali svojim postupcima. Veliki umetnici su uglavnom neshvaceni ali njima to nije ni bitno. Mi ga mnogo volimo i postujemo.

Подели на овим сајтовима

Њега са неозбиљношћу помињу и студенти, па чак и добар део професорског кадра, Грађевинског факултета. Ето, то Вам сведочим из искуства.

U ovo "modernom drustvu" to je normalna pojava.O tim pojavama u Srba su pisali mnogi: dr.A Rajs, J.Ducic, Andric, prof. Jerotic(jos i najbolje objasnio).....i mislim da je suvisno ovde govoriti o tome.O "politicki pogodnim"profesorima koji nepodastavaju svoje kolege a da su pritom sami najveci krivci ocajnog stanja srpske gradjevine, arhitekture i narocito urbanizma, mislim da je uzaludno trosenje reci.Stanje Beograda sve govori(naravno u gradj., arh. i urbanistickom smislu)....Najzalosnijji su od svega studenti, mladi ljudi bez zelje za znanjem vec samo za stvaranjem novcanog kapitala, koji su, zamisli sad, arhitekturu upisali zato sto "arhitekte dobro zaradjuju"! Ironicno: Pa da i veliki Gaudi, Corbusier, F.L.Wright, F.Gary.....i jos stotine velikih imena i umetnika su se bavili arhitekturom bas da bi zaradili velike novce!!!

Jedan moj kolega sa zadesio u Njujorku kao student "najamni radnik" i kada je posetio jedan od najvecih tamosnjih biroa, u slobodnom razgovoru kada je pomenuo da je student arhitekture iz Srbije, prvo su ga pitali za prof.Folica.Istih slucajeva je bilo i u Italiji, Spaniji....Kako to da pitaju za nekog tamo "sarlatana koji projektuje neke tamo crkve, i uzima pare za sarene laze" (takvu sam izjavu licno cuo od jednog prof. sa BU!)?Mozda im smeta pominjanje Svetog Duha ili Svetog Pisma na predavanjima, svasta je moguce ali ja ne bih da sada zalazim u to.

Umalo da zaboravim da se zahvalim na lepim recima u vezi mojih radova.

Mir svima

Подели на овим сајтовима

Dobro nam dosao na forum... :)

Подели на овим сајтовима

проф. Фолић је свакако цењен Архитекта...

профсесора многи не контају...

мени су Његогва предавања на почетку била мало чудна..док нисам укапирао о чему збори..

после веома занимљива...

на жалост...ја сам прешао за Бањалуку после..и нисам више имао прилику да се видим са професором...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Dobro nam dosao na forum... :)

Balgodarim na dobrodoslici (obicno dodam i " e sad da vam probam rakiju", ali ne znam da li je to ovde obicaj :D ).

@Mihajlo

Sa prof. sam cesto u kontaktu, s'obzirom da imamo neke planove o zajednickoj saradnji, pa mu mogu preneti pozdrave ili dati kontakt i-mejl.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...