Jump to content

Svećenik Vjerkoslav Lasić: Ante Pavelić je u raju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ова расправа нема смисла. Велики број Хрвата мисли данас углавном исто што и њихови преци из времена 2 свјетског рата, а расправом са умјереним Хрватима не постижемо ништа добро, већ их гурамо ка позицијама оних првих. Ми знамо и они знају, а шта ћемо урадити и ми и они - остаје нама и њима на савјест. [Мене, при томе, ни најмање не занимају Хрвати, за које не вјерујем да ће се икада (највећи број њих) покајати за оно што је учињено у њихово име. Ријетки,часни изузеци су, ипак, постојали и у вријеме 2 свјетског рата]Наравно, мора се водити рачуна о националном интересу, али код њих је то, чини се најчешће, на уштрб хришћанских вриједности - којима се узалуд ките.

Колико ми имамо свијести и морала, говоре сви они српски туристи који љетују на хрватском приморју...

Напомињем, да не мрзим Хрвате нити колективно, нити било којег припадника тог народа - чак, имам пар пријатеља из дјетињства који су Хрвати. Уколико један народ нема свијест о опасностима и не извуче поуке из своје прошлости, иде сигурним путем у пропаст. Моја дилема је: шта чинити да се ми ишчупамо из бездана у који срљамо и како то постићи?

P.S. Срећом нису сви римокатолици Хрвати, па има наде да хришћански аспект буде врједнији (што и јесте) од националног - те да Црква не буде само украс и пригодно средство за артикулисање својих националних интереса.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...