Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Nikad moji ne ubiše dete a ni ženu, napisatih da sam potomak slavnih vitezova Zgabrowa, što su brodove koji su im poslati u pomoć napunili srpskom nejači a oni ostali i hrabro izginuli. A o klanju i ubijanju dece i žena, o tome ako počnem, da pišem, pa neće biti mesta na ovom forumu od "četničkih junaštva". од витезова изгледа да је остала само мала црна врана! срам те било ја теби породицу нисам дирао, моје,су усташе а у име вјере и са "благословом" клали а ти врјеђаш и прозиваш а кад већ помињмо гмизавце и четнике да ти кажем и ово, праунук сам командира претеће чете ЧЕТНИЧКЕ јуришне бригаде, у породиици имам неколико носиоца албанске споменице (нешто о чему ви можете само да сањате), такође и два народна хероја... отац ми је био капетан ЈНА и мајор ВРС, такође носиоц ордена за Храброст "мајро Милан Тепић" идт ко је под њима гмизао можеш само да наслућујеш!! данас си предходим својим постом осрамотио све своје славне претке сумљам да су живи да би допустили и да им коњоводац будеш! Свака част.Мора да си поносан на њих. Само да кажем за те гмизавце,шта је Хитлер рекао ко је најјача и најжилавија војска коју је видео!СРБСКА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Nikad moji ne ubiše dete a ni ženu, napisatih da sam potomak slavnih vitezova Zgabrowa, što su brodove koji su im poslati u pomoć napunili srpskom nejači a oni ostali i hrabro izginuli. A o klanju i ubijanju dece i žena, o tome ako počnem, da pišem, pa neće biti mesta na ovom forumu od "četničkih junaštva". Завиша ја бих молила за те информације,ако ти није тешко. Naravno da nije teško, bar toga je bilo po šumadiji, ima ljudi koji i danas to pamte i koji su mi pričali kako je to bilo. Da počnemo od Darinke iz Rajkovca, ona mi je trenutno najbliža? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Православни Срби кроз Степинца рецимо виде Римокатоличку цркву,та сећања су најсвежија.Да је Степинац био"обичан" човек,а не неко ко је био у мантији и који је био у РК не би било вероватно ни овог разговора на овом форуму.На то сам мислила да ли је неко некад од православних Епископа,Свештеника...чинио такве злочине јер они су онда неминовно чињени у име "вере и цркве",без обзира што их је појединац чинио,а нарочито ако их црква није осудила. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Не разумем шта си тиме хтео да кажеш?-Јел си чуо ти за прелазак Албаније и Солунски фронт.Ако си чуо онда свака твоја прича о храбрости и моћној војсци било које земље пада у воду! Чекамо још те податке.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Nikad moji ne ubiše dete a ni ženu, napisatih da sam potomak slavnih vitezova Zgabrowa, što su brodove koji su im poslati u pomoć napunili srpskom nejači a oni ostali i hrabro izginuli. A o klanju i ubijanju dece i žena, o tome ako počnem, da pišem, pa neće biti mesta na ovom forumu od "četničkih junaštva". Завиша ја бих молила за те информације,ако ти није тешко. Naravno da nije teško, bar toga je bilo po šumadiji, ima ljudi koji i danas to pamte i koji su mi pričali kako je to bilo. Da počnemo od Darinke iz Rajkovca, ona mi je trenutno najbliža? Dakle,Darinka iz Rajkovca...može 4chsmu1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Не разумем шта си тиме хтео да кажеш?-Јел си чуо ти за прелазак Албаније и Солунски фронт.Ако си чуо онда свака твоја прича о храбрости и моћној војсци било које земље пада у воду! Чекамо још те податке.. Mešamo babe i žabe, Albaniju je prešla srpska vojska, posle toga više nije ni postojala nikad u istoriji srpska vojska.I ja sam učio taktitu Vojvode Mišića, i na hrabrosti i čojstvu i junaštvu vojvoda srpskih se patriotizam i hrabrost inspirisala. Ovde je reč o II ratu i jajarama i bezkičmenjacima koji su kao i hrvatski fašisti kolaborilari sa Nemcima. Problem je što ako na nekom srpskom forumu kažeš nešto protiv četnika odmah sledi kazna za verbalni delikt kao i ako na nekom hrvatskom kažeš proti ustaša. Kazna je banovanje jer ni jedni ni drugi neće da prihvate istinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Не разумем шта си тиме хтео да кажеш?-Јел си чуо ти за прелазак Албаније и Солунски фронт.Ако си чуо онда свака твоја прича о храбрости и моћној војсци било које земље пада у воду! Чекамо још те податке.. Mešamo babe i žabe, Albaniju je prešla srpska vojska, posle toga više nije ni postojala nikad u istoriji srpska vojska.I ja sam učio taktitu Vojvode Mišića, i na hrabrosti i čojstvu i junaštvu vojvoda srpskih se patriotizam i hrabrost inspirisala. Ovde je reč o II ratu i jajarama i bezkičmenjacima koji su kao i hrvatski fašisti kolaborilari sa Nemcima. Problem je što ako na nekom srpskom forumu kažeš nešto protiv četnika odmah sledi kazna za verbalni delikt kao i ako na nekom hrvatskom kažeš proti ustaša. Kazna je banovanje jer ni jedni ni drugi neće da prihvate istinu. четници су антифашисти имаш то и законски... а проблем се јавља јер вријеђаш породице, моју директно у неколико постова . Очекујем извињење? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Бартендаз: Али зависи ком језику.СрПском или Србском ћеш ме учити? Но видиш, ја бих најрађе рекао србском као што то пишу Чеси и Словаци али сам био упозорен да се има писати српском а чак постоји и некаква та страна овог Форума на FB која о томе расправља а отворио је један од ваших свештеника што су на Форму и ја сам сад стварно у недоумици илити дилеми шта и како с тим, шта уствари имам писати и не писати јер он тамо тврди да је исправо српски а не србски. Ја сам за ту верзију србски и за то имам доста јаке лингвистичке аргументе. А видио сам и филм на You Tube с којим се напросто слажем а који тамо врло лијепо таксативно, поименце наводи разлоге због којих би се имало писати србски а не српски. Осим тога описни придјеви се у србском или српском језику, како већ хоћете, пишу још увијек малим словом, дакле исправно је србски или ако неко хође српски по Новосадском договору а никако Србски или Српски. То двоје посљедње је затим још неисправно, јавите ми кад се и ако у том нешто промјени. Исто тако не пишемо ни Хрватски, Руски, Бугарски, Чешки, Њемачки или Амерички већ хрватски, руски, бугарски, чешки, њемачки или немачки и амерички. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Nikad moji ne ubiše dete a ni ženu, napisatih da sam potomak slavnih vitezova Zgabrowa, što su brodove koji su im poslati u pomoć napunili srpskom nejači a oni ostali i hrabro izginuli. A o klanju i ubijanju dece i žena, o tome ako počnem, da pišem, pa neće biti mesta na ovom forumu od "četničkih junaštva". од витезова изгледа да је остала само мала црна врана! срам те било ја теби породицу нисам дирао, моје,су усташе а у име вјере и са "благословом" клали а ти врјеђаш и прозиваш а кад већ помињмо гмизавце и четнике да ти кажем и ово, праунук сам командира претеће чете ЧЕТНИЧКЕ јуришне бригаде, у породиици имам неколико носиоца албанске споменице (нешто о чему ви можете само да сањате), такође и два народна хероја... отац ми је био капетан ЈНА и мајор ВРС, такође носиоц ордена за Храброст "мајро Милан Тепић" идт ко је под њима гмизао можеш само да наслућујеш!! данас си предходим својим постовима осрамотио све своје славне претке! сумљам да су живи да би допустили и да им коњоводац будеш! Da li je Tepić isto što i Stevan Sinđelić, ne znam, posle Bjelovara, baš sam bio u dilemi. Ja sam tada bio u Splitu. Inače sam bio alkar, Frano Bareza bio alaj čauš a Bruno Vuletić nam bio vojvoda, gde me nađe sa tim konjima? Inače malo je poznato da u Poljskoj imamo svoju endemsku vrstu konja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Бартендаз: Али зависи ком језику.СрПском или Србском ћеш ме учити? Но видиш, ја бих најрађе рекао србском као што то пишу Чеси и Словаци али сам био упозорен да се има писати српском а чак постоји и некаква та страна овог Форума на FB која о томе расправља а отворио је један од ваших свештеника што су на Форму и ја сам сад стварно у недоумици илити дилеми шта и како с тим, шта уствари имам писати и не писати јер он тамо тврди да је исправо српски а не србски. Ја сам за ту верзију србски и за то имам доста јаке лингвистичке аргументе. А видио сам и филм на You Tubeс којим се напросто слажем а који тамо врло лијепо таксативно, поименце наводи разлоге због којих би се имало писати србски а не српски. Осим тога описни придјеви се у србском или српском језику, како већ хоћете, пишу још увијек малим словом, дакле исправно је србски или ако неко хође српски по Новосадском договору а никако Србски или Српски. То двоје посљедње је затим још неисправно, јавите ми кад се и ако у том нешто промјени. Исто тако не пишемо ни Хрватски, Руски, Бугарски, Чешки, Њемачки или Амерички већ хрватски, руски, бугарски, чешки, њемачки или немачки и амерички. Треба срБски наравно.Ја сам то поставио да видим да ли ће ме учити старом срБском,или новом срПском. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Не разумем шта си тиме хтео да кажеш?-Јел си чуо ти за прелазак Албаније и Солунски фронт.Ако си чуо онда свака твоја прича о храбрости и моћној војсци било које земље пада у воду! Чекамо још те податке.. Mešamo babe i žabe, Albaniju je prešla srpska vojska, posle toga više nije ni postojala nikad u istoriji srpska vojska.I ja sam učio taktitu Vojvode Mišića, i na hrabrosti i čojstvu i junaštvu vojvoda srpskih se patriotizam i hrabrost inspirisala. Ovde je reč o II ratu i jajarama i bezkičmenjacima koji su kao i hrvatski fašisti kolaborilari sa Nemcima. Problem je što ako na nekom srpskom forumu kažeš nešto protiv četnika odmah sledi kazna za verbalni delikt kao i ako na nekom hrvatskom kažeš proti ustaša. Kazna je banovanje jer ni jedni ni drugi neće da prihvate istinu. четници су антифашисти имаш то и законски... а проблем се јавља јер вријеђаш породице, моју директно у неколико постова . Очекујем извињење? Taj zakon je isti kao i onaj što je abolirao Stepinca, a ti prvo da mi pokažeš gde sam ja to tvoju porodicu prozivao i vređao. Niti tebe znam, niti tvoju porodicu, i nemoj da mi se glistiš i pokušavaš neku empatiju da izazoveš kod članova foruma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Nikad moji ne ubiše dete a ni ženu, napisatih da sam potomak slavnih vitezova Zgabrowa, što su brodove koji su im poslati u pomoć napunili srpskom nejači a oni ostali i hrabro izginuli. A o klanju i ubijanju dece i žena, o tome ako počnem, da pišem, pa neće biti mesta na ovom forumu od "četničkih junaštva". од витезова изгледа да је остала само мала црна врана! срам те било ја теби породицу нисам дирао, моје,су усташе а у име вјере и са "благословом" клали а ти врјеђаш и прозиваш а кад већ помињмо гмизавце и четнике да ти кажем и ово, праунук сам командира претеће чете ЧЕТНИЧКЕ јуришне бригаде, у породиици имам неколико носиоца албанске споменице (нешто о чему ви можете само да сањате), такође и два народна хероја... отац ми је био капетан ЈНА и мајор ВРС, такође носиоц ордена за Храброст "мајро Милан Тепић" идт ко је под њима гмизао можеш само да наслућујеш!! данас си предходим својим постовима осрамотио све своје славне претке! сумљам да су живи да би допустили и да им коњоводац будеш! Da li je Tepić isto što i Stevan Sinđelić, ne znam, posle Bjelovara, baš sam bio u dilemi. Ja sam tada bio u Splitu. Inače sam bio alkar, Frano Bareza bio alaj čauš a Bruno Vuletić nam bio vojvoda, gde me nađe sa tim konjima? Inače malo je poznato da u Poljskoj imamo svoju endemsku vrstu konja. желим ја теби све најбоље овај пут си промашио и "сриду и све остало" био вам је војвода и онај што је заклеву земљи која га је створила погазио, видиш херојски страдали Мајор Милан није заклетву погазио већ је својој ријечи остао одан до краја! овим што пишеш само доказујеш да свом претку витезу не би био ни коњушар, ја твоје нисам вређао, ти себе стављаш у позицију да говориш о томе ко је "духовно празан" итд, служиш се најаднијим видом конверзације којој је понестало аргумената и да кажем разума па се усуђујеш вријеђати. срам те било збогом и уздравље људска величино срамотни потомче славних предака! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 vidim da sam doprinijela dase raspravlja pa stavamje zasto nikad nema teme kako ko bio dobar i nekoga spasio pomogao toje bilo na svima stranama u ratovima ,malo bolje zvuci ako se pise vec koje sta i kako u ratu bilo necemo odtoga nikakvo carstvo naci ako istom mjerom smo spremni da docekamo jedni druge ,znacilo bi da nismo nista naucili iz toga sta se desavalo , o svetom savi sam sama citala da je rimokatolik bio pa posle je pravoslavni bio eto neznam sto je to opasno toliko ako sam napisala al izvinite nije bila namjera da se buni bilo ko zbog toga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Завиша да ли су у твојој земљи предака тај злочин починили православни у име Цркве? Ne znam našta misliš, mi smo imali istu sudbinu kao i Srbi. Sa jedne strane Nemci a sa druge Rusi. Uglavnom smo ih tukli i jedne i druge u ratovima. Nismo nikad doživljavali te ratove kao verske, tukli smo Ukrajince, Kozake, oni su pravoslavci, ali to nema veze sa pripadnošću Crkvi. Rusi su krenuli, malo se o tome zna, da disciplinuju zemlje koje su primili belogardejce, Kraljevina Jugoslavija je najviše primila Rusa i svaki koji je došao odmah je dobijao državljanstvo. Srbi su zahvaljujući njima napravili veliki iskorak u nauci i umetnosti. Moji preci su sačekali na Visli Ruse i deset puta jaču armiju potukli do nogu koja je imala nameru samo da pređe preko naše svete mučeničke zemlje u nameri da kazni i Srbiju i njenog kralja. Не разумем шта си тиме хтео да кажеш?-Јел си чуо ти за прелазак Албаније и Солунски фронт.Ако си чуо онда свака твоја прича о храбрости и моћној војсци било које земље пада у воду! Чекамо још те податке.. Mešamo babe i žabe, Albaniju je prešla srpska vojska, posle toga više nije ni postojala nikad u istoriji srpska vojska.I ja sam učio taktitu Vojvode Mišića, i na hrabrosti i čojstvu i junaštvu vojvoda srpskih se patriotizam i hrabrost inspirisala. Ovde je reč o II ratu i jajarama i bezkičmenjacima koji su kao i hrvatski fašisti kolaborilari sa Nemcima. Problem je što ako na nekom srpskom forumu kažeš nešto protiv četnika odmah sledi kazna za verbalni delikt kao i ako na nekom hrvatskom kažeš proti ustaša. Kazna je banovanje jer ni jedni ni drugi neće da prihvate istinu. четници су антифашисти имаш то и законски... а проблем се јавља јер вријеђаш породице, моју директно у неколико постова . Очекујем извињење? Taj zakon je isti kao i onaj što je abolirao Stepinca, a ti prvo da mi pokažeš gde sam ja to tvoju porodicu prozivao i vređao. Niti tebe znam, niti tvoju porodicu, i nemoj da mi se glistiš i pokušavaš neku empatiju da izazoveš kod članova foruma. Ne znam šta su šokci, al moji su na konjima jurišali na tenkove, dok su tvoji gmizali, mi nikad nismo lajali nego smo ujedali, klali vas nisu nikad moji za koje kažeš da lajemo, mi i kad lajemo ne lajemo na zvezde a nikad nismo klali nego smo viteški ubijali i kad smo ubijali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука