Никола Ђоловић Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 1000000001010 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Искрено... мало Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Веома веома флексибилан, иако у последње време увиђам да се то и не исплати увек... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Toliko sam tvrdoglavo fleksibilan, da uvek ima neko ko vidi samo ono "tvrdoglavo". greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Када год се човек покрене на неки акт, сви критеријуми флексибилности при сусрету са другим постану препрека за сусрет две личности. Руковођење неким актом може бити позитивног или негативног набоја, али човек као да жури да што пре "поједе суштину" а да и не осети "прави укус". То може бити морал, уметност, Црквени идентитет, итд., а да се притом не осећа "сварена смисленост". Брзоплетост постаје рак-рана. Исхитреност - зараза. Такође, онај ко се навиком држи неке рутине у свим својим егзистенцијалним односима, осећа агонију ако му неко други "пресече пут" који је у свом уму зацртао. Тако се показује да онај ко се држи одређеног шаблона битисања, постаје неуротичан и агресиван ако треба макар на трен да промени путању. А пут је и даље на свом месту, човек је само застао да би ослушнуо обраћање ближњега. Човек се, још, показује мало флексибилним у свом послу и односима са онима који не мисле као он. Таква хладнокрвна крутост доводи до параноидне и хладнокрвне нетрпељивости. Други постаје препрека за одређени циљ уместо мост који доводи до заједничког добра - било да говоримо о моралу или о Богу као Једином Добру. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2011 ...a mozda i gresim? 0442_feel http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Svi smo mi fleksibilni. Svi umemo da menjamo kriterijume, zavisno od situacije. Ali mislim da je mudrost znati kada, u kom trenutku i kojoj meri treba biti fleksibilan. I sa kojom namerom... Jer cesto iza velikodusne "covekoljubive" fleksibilnosti moze podmuklo da se sakrije najprostije snishodjenje, radi zadovoljenja svoje sujete, ili postizanja nekog drugog, sebicnog cilja... keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Svi smo mi fleksibilni. Svi umemo da menjamo kriterijume, zavisno od situacije. Ali mislim da je mudrost znati kada, u kom trenutku i kojoj meri treba biti fleksibilan. I sa kojom namerom... Jer cesto iza velikodusne "covekoljubive" fleksibilnosti moze podmuklo da se sakrije najprostije snishodjenje, radi zadovoljenja svoje sujete, ili postizanja nekog drugog, sebicnog cilja... prstgore Kada se čovjek mnogo puta razočara u druge koji pokazuju "velikodušnu čovjekoljubivu fleksibilnost" sledeći put je mnogo više oprezan,a manje spreman biti popustljiv,što nažalost vodi težem putu za građenje odnosa sa drugima...Ali to ne znači da treba odustati... stadaradim keka је реаговао/ла на ово 1 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Svi smo mi fleksibilni. Svi umemo da menjamo kriterijume, zavisno od situacije. Ali mislim da je mudrost znati kada, u kom trenutku i kojoj meri treba biti fleksibilan. I sa kojom namerom... Jer cesto iza velikodusne "covekoljubive" fleksibilnosti moze podmuklo da se sakrije najprostije snishodjenje, radi zadovoljenja svoje sujete, ili postizanja nekog drugog, sebicnog cilja... prstgore Kada se čovjek mnogo puta razočara u druge koji pokazuju "velikodušnu čovjekoljubivu fleksibilnost" sledeći put je mnogo više oprezan,a manje spreman biti popustljiv,što nažalost vodi težem putu za građenje odnosa sa drugima...Ali to ne znači da treba odustati... stadaradim Ne ocaravati se drugima da se ne bi ni razocaravali poljupcic. U drugima, ako to hocemo, tj. ako pristanemo da ne zazmurimo i negiramo- vrlo lako mozemo da vidimo i svoj odraz... i sve sto vidimo da grese mozemo pronaci i u sebi... Pa zasto bi se onda lakse razocaravali u druge, nego u sebe. Svaki odnos poverenja treba da podrazumeva i mogucnost razocarenja, koje nece ugroziti ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Никад се не одушевљавам са неким кога довољно не познајем. Људе упознајем постепено и тек када неког боље упознам могу да знам какав је. Тада обично гледам оно добро у њима, а неке мане, а сви имамо мане, напросто прихватам, ако се може. Не могу очекивати да се сви мењају и уклапају у слику која би се мени свидела. Увек се надам да ће и мене људи прихватити са мојим манама и да ме неће презрети. Волим да су људи око мене, да ћутим међу људима и да се радујем са људима. Немам замерки на људе осим када се појави неко ко све "види" и све "чује" и "важе" и "процењује" и "чита између редова". Такви ме просто угуше и дође ми да побегнем и да се сакријем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 ко је и где видео флексибилну личност? :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 11, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=10479.msg409177#msg409177 date=1302481751] ко је и где видео флексибилну личност? greengrin pa ubice nas i krutost! ako smo suvise oprezni - kako neko gore rece - to moze da dobije jos extremnije razmere samoodbrane ili bolje reci sebecuvanja. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 ко је и где видео флексибилну личност? 1312_womens pa ubice nas i krutost! ako smo suvise oprezni - kako neko gore rece - to moze da dobije jos extremnije razmere samoodbrane ili bolje reci sebecuvanja. ја сам за варијанту да стоји ауто-стоп знак испред за све terra incognita.па кад се докаже личност као нормална, може да добије загрљај обе руке, не само прст. остали - personae non gratae, тихо или брутално само-обележени. аусвајс бато, ко што је крштење за Цркву: не мож изнебуха да приђеш путиру. ал кад уђеш, онда је то то. а мож и да изађеш bliss jeeee слобода. bliss jeeee клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=10479.msg410008#msg410008 date=1302566338] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=10479.msg409177#msg409177 date=1302481751] ко је и где видео флексибилну личност? :cheesy: pa ubice nas i krutost! ako smo suvise oprezni - kako neko gore rece - to moze da dobije jos extremnije razmere samoodbrane ili bolje reci sebecuvanja. ја сам за варијанту да стоји ауто-стоп знак испред за све terra incognita. па кад се докаже личност као нормална, може да добије загрљај обе руке, не само прст. остали - personae non gratae, тихо или брутално само-обележени. аусвајс бато, ко што је крштење за Цркву: не мож изнебуха да приђеш путиру. ал кад уђеш, онда је то то. а мож и да изађеш prstgore слобода. prstgore Што, мислиш да нема анонимних ни у Цркви? Како ће један свештеник или хришћанин да пројави себе као личност према другоме ако у својим делима остаје "тера инкогнита"? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=10479.msg409177#msg409177 date=1302481751] ко је и где видео флексибилну личност? 0442_feel pa ubice nas i krutost! ako smo suvise oprezni - kako neko gore rece - to moze da dobije jos extremnije razmere samoodbrane ili bolje reci sebecuvanja. ја сам за варијанту да стоји ауто-стоп знак испред за све terra incognita.па кад се докаже личност као нормална, може да добије загрљај обе руке, не само прст. остали - personae non gratae, тихо или брутално само-обележени. аусвајс бато, ко што је крштење за Цркву: не мож изнебуха да приђеш путиру. ал кад уђеш, онда је то то. а мож и да изађеш 4chsmu1 слобода. bendoff Што, мислиш да нема анонимних ни у Цркви? Како ће један свештеник или хришћанин да пројави себе као личност према другоме ако у својим делима остаје "тера инкогнита"? мислим да се нисмо разумели. Рај је заједница присталих, а не бандоглавих. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука