Evgenik Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 I meni i monogima koje ja poznajem je to sve jako cudno. Odkud sad odjednom i lopov i sektas i jos mnogo toga. Meni samo jedna stvar nije jasna, ako je on toliki srebroljubac, kako ga predstavljaju mediji i neki episkopi, zasto se odrekao mirnog zivota u manastiru Sisatovac, gde je mogao lepo da uziva u svojoj penziji, nego je izasao na ulicu i otisao da trazi sebi negde drugde nizvesan krov nad glavom. Nema smisla. Зато што је манастир напустио оног момента када је схватио да више нема шансе да се врати на ЕРПКиМ, и тиме показао да се смиривао само у циљу да отрпи "привремену" епитимију. А што се тиче новца, Црква не улази у то да ли је он среброљубив или не, већ као што је то случај са свим организацијама на свијету само тражи рачуне јер није ријеч о сто евра, него о цифрама од неколико десетина милиона долара који су се слили у ЕРПКиМ у последњих деценију и нешто. А ако ћемо о ДС-у и домаћој политици, те партије данас не би било да лично и персонално в.Артемије није их све окупио у ДОС и држао говоре на митинзима опозиције, истих ових људи за које тврди да га прогоне. Ако ћемо о Америци, треба га онда питати зашто је примао новац од тих истих Американаца да сруши Милошевића, и то није ријеч уопште о неким безазленим свотама него опет о милионима. Дакле, није ту ријеч да неко није давао рачуне од свијећа, кандила или икона из црквених радњи, није ријеч да је неки поп умјесто скормијег аута или макар средње класе купио БМВ, Мерцедес итд., овдје се ради о ужасно великом броју преступа који се сви карактеришу као "злоупотреба службеног положаја" све и да није ријеч о Цркви него о неком сеоском клубу стонотенисера. 1. Не може обнова свих светиња на Косову бити нечија лична прћија и монопол једне личности и једне фирме. 2. Када је већ Црква прећутала бахатост и монополизам "Раде Неимара" зашто нису достављени уредни рачуни од пројеката, трошкова материјала и дневница? 3. Зашто се малициозно говорило о томе како је све то јер се не жели допустити да Шиптари учествују у обнови, а "Раде Неимар" јесте документовано користио шиптарске фирме и пословао са њима ? 4. Зашто је велики број угледних монаха напустио КиМ врло брзо по доласку Виловског? 5. Откуд Виловском лични стан у Грчкој? 6. Зашто су клирици ЕРПКиМ непрестано вршљали по туђим епархијама? Да ли је још тад ЕРПКиМ постала "васељенска" епархија? 7. До доласка Виловског дјелатност косовских монаха на интернету је била искључиво у циљу промовисања истине, народног страдања и праве историјске слике на међународној сцени, а по доласку Виловског једино што се чини јесте да се продубљују братски сукоби и клевећу његови противници унутар СПЦ и то пред очима људи неутврђених у вјери 8. Зашто Виловском није суђено на Епархијском Суду када је утврђено да је у Грчкој направио скандал са уклањањем антимниса помјесног Епископа и поставио свој лични? 9. Зашто Виловском није суђени ни након умољавања Сабора 2006 године? 10. Да све горе побројано и још много тога што стоји у оптужници није тачно, како то да се неко ко је смјеран, чист и праведан за дан одлучује да подере Цркву и њен мир, да разбојнички зазима храмове и манастире, те позива народ на напуштање СПЦ? итд итд итд. Питања је безброј, а одговори који долазе су: папизам, глобализам, нови свјетски поредак, што је чист безобразлук и цинизам и пљување у лице црквеним властима СПЦ. Смијешно, јер је иста количина контакта са неправославнима постојала и прије десет година, па им тад то уопште није сметало, будући да их нико није ометао у "пословању". Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 1. Не може обнова свих светиња на Косову бити нечија лична прћија и монопол једне личности и једне фирме. Да Али Епископ у својој Епископији може да одређује ко ће радити , а да му се не мешају остали Епископи.Замисли да Епископу Јефрему се неко умеша... 2. Када је већ Црква прећутала бахатост и монополизам "Раде Неимара" зашто нису достављени уредни рачуни од пројеката, трошкова материјала и дневница?Дај ми наведи једно градилиште које воде Црквена лица..а да им потребну документацију (пример Храма Св.Саве)3. Зашто се малициозно говорило о томе како је све то јер се не жели допустити да Шиптари учествују у обнови, а "Раде Неимар" јесте документовано користио шиптарске фирме и пословао са њима ?Да као подизвођаче где је одговорни инжењер био Србин..а не арбанас...4. Зашто је велики број угледних монаха напустио КиМ врло брзо по доласку Виловског?Који?5. Откуд Виловском лични стан у Грчкој?Одакле многим Епархијама стамбене јединице...6. Зашто су клирици ЕРПКиМ непрестано вршљали по туђим епархијама? Да ли је још тад ЕРПКиМ постала "васељенска" епархија?ја могу да ти наведем и обрнуте примере...8. Зашто Виловском није суђено на Епархијском Суду када је утврђено да је у Грчкој направио скандал са уклањањем антимниса помјесног Епископа и поставио свој лични?То је требало да се суди...и да се рашчини... 10. Да све горе побројано и још много тога што стоји у оптужници није тачно, како то да се неко ко је смјеран, чист и праведан за дан одлучује да подере Цркву и њен мир, да разбојнички зазима храмове и манастире, те позива народ на напуштање СПЦ? Закон акције и реакције...Немој Брате да ме погрешно сконташ..ти ме бар знаш и знаш да нисам Артемијевац... Али ово су проблеми сваке Епархије не само монаха Артемија....бившег Епископа Еп.Рашко-Призренске Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 I meni i monogima koje ja poznajem je to sve jako cudno. Odkud sad odjednom i lopov i sektas i jos mnogo toga. Meni samo jedna stvar nije jasna, ako je on toliki srebroljubac, kako ga predstavljaju mediji i neki episkopi, zasto se odrekao mirnog zivota u manastiru Sisatovac, gde je mogao lepo da uziva u svojoj penziji, nego je izasao na ulicu i otisao da trazi sebi negde drugde nizvesan krov nad glavom. Nema smisla. Зато што је манастир напустио оног момента када је схватио да више нема шансе да се врати на ЕРПКиМ, и тиме показао да се смиривао само у циљу да отрпи "привремену" епитимију. А што се тиче новца, Црква не улази у то да ли је он среброљубив или не, већ као што је то случај са свим организацијама на свијету само тражи рачуне јер није ријеч о сто евра, него о цифрама од неколико десетина милиона долара који су се слили у ЕРПКиМ у последњих деценију и нешто. А ако ћемо о ДС-у и домаћој политици, те партије данас не би било да лично и персонално в.Артемије није их све окупио у ДОС и држао говоре на митинзима опозиције, истих ових људи за које тврди да га прогоне. Ако ћемо о Америци, треба га онда питати зашто је примао новац од тих истих Американаца да сруши Милошевића, и то није ријеч уопште о неким безазленим свотама него опет о милионима. Дакле, није ту ријеч да неко није давао рачуне од свијећа, кандила или икона из црквених радњи, није ријеч да је неки поп умјесто скормијег аута или макар средње класе купио БМВ, Мерцедес итд., овдје се ради о ужасно великом броју преступа који се сви карактеришу као "злоупотреба службеног положаја" све и да није ријеч о Цркви него о неком сеоском клубу стонотенисера. 1. Не може обнова свих светиња на Косову бити нечија лична прћија и монопол једне личности и једне фирме. 2. Када је већ Црква прећутала бахатост и монополизам "Раде Неимара" зашто нису достављени уредни рачуни од пројеката, трошкова материјала и дневница? 3. Зашто се малициозно говорило о томе како је све то јер се не жели допустити да Шиптари учествују у обнови, а "Раде Неимар" јесте документовано користио шиптарске фирме и пословао са њима ? 4. Зашто је велики број угледних монаха напустио КиМ врло брзо по доласку Виловског? 5. Откуд Виловском лични стан у Грчкој? 6. Зашто су клирици ЕРПКиМ непрестано вршљали по туђим епархијама? Да ли је још тад ЕРПКиМ постала "васељенска" епархија? 7. До доласка Виловског дјелатност косовских монаха на интернету је била искључиво у циљу промовисања истине, народног страдања и праве историјске слике на међународној сцени, а по доласку Виловског једино што се чини јесте да се продубљују братски сукоби и клевећу његови противници унутар СПЦ и то пред очима људи неутврђених у вјери 8. Зашто Виловском није суђено на Епархијском Суду када је утврђено да је у Грчкој направио скандал са уклањањем антимниса помјесног Епископа и поставио свој лични? 9. Зашто Виловском није суђени ни након умољавања Сабора 2006 године? 10. Да све горе побројано и још много тога што стоји у оптужници није тачно, како то да се неко ко је смјеран, чист и праведан за дан одлучује да подере Цркву и њен мир, да разбојнички зазима храмове и манастире, те позива народ на напуштање СПЦ? итд итд итд. Питања је безброј, а одговори који долазе су: папизам, глобализам, нови свјетски поредак, што је чист безобразлук и цинизам и пљување у лице црквеним властима СПЦ. Смијешно, јер је иста количина контакта са неправославнима постојала и прије десет година, па им тад то уопште није сметало, будући да их нико није ометао у "пословању". Скоро сва ова питања могу да се поставе и у другим епархијама. Чињеница је да сви који су при врху неке епархије, не само епископ, него и људи око њега, "зарађују"од народа који је иначе доведен на крајњу ивицу егзистенције, лепе суме новца. Ја још нисам видела парохијског свештеника, ни на најмањој парохији, да нема добар ауто, минимум троје деце и попадију која није запослена! А о томе како се послови око градње завршавају у другим епархијама и свега осталог је сувишно говорити. Ја буквално немогу да одем у тоалет, а да за то не тражим благослов. Ко да сам у манастиру. Некад сам имала и добре и корисне идеје које никад нису спроведене у дело, јер "нема благослова". Зашто? Зато што такве благослове добија само повлашћена група која сме нешто да ради и да се истиче, а не ја! Моје је да радим само оне послове у којима не могу "да се истакнем"-и ако то мени није циљ! И ако је циљ можда хуманитаран и крајње добронамеран. А не дај Боже да покушамо да формирамо неки фонд за сиромашне, а да тај новац не иде преко епархијске касе и да га ти исти сиромаси и не виде, а да ми који га сакупљамо не знамо коме је отишао-можда баш на плаћање регистрације неког скупог аута! И онда имамо приче као ону да су се старци смрзли од зиме у својој кући! Шта даље рећи?А зашто није истрпео неправду-то не знам. Проблем је што до нас допиру неке полустине и непотпуне информације. Ко зна шта се ту стварно догодило, а ми то ни не знамо. Ја се само питам, како би на његовом месту одреаговали неки други епископи? Ако би били послушни и ћутали и истрпели неправду, онда монах Артемије нема оправдање. Али шта ако не би.... "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 I meni i monogima koje ja poznajem je to sve jako cudno. Odkud sad odjednom i lopov i sektas i jos mnogo toga. Meni samo jedna stvar nije jasna, ako je on toliki srebroljubac, kako ga predstavljaju mediji i neki episkopi, zasto se odrekao mirnog zivota u manastiru Sisatovac, gde je mogao lepo da uziva u svojoj penziji, nego je izasao na ulicu i otisao da trazi sebi negde drugde nizvesan krov nad glavom. Nema smisla. Зато што је манастир напустио оног момента када је схватио да више нема шансе да се врати на ЕРПКиМ, и тиме показао да се смиривао само у циљу да отрпи "привремену" епитимију. А што се тиче новца, Црква не улази у то да ли је он среброљубив или не, већ као што је то случај са свим организацијама на свијету само тражи рачуне јер није ријеч о сто евра, него о цифрама од неколико десетина милиона долара који су се слили у ЕРПКиМ у последњих деценију и нешто. А ако ћемо о ДС-у и домаћој политици, те партије данас не би било да лично и персонално в.Артемије није их све окупио у ДОС и држао говоре на митинзима опозиције, истих ових људи за које тврди да га прогоне. Ако ћемо о Америци, треба га онда питати зашто је примао новац од тих истих Американаца да сруши Милошевића, и то није ријеч уопште о неким безазленим свотама него опет о милионима. Дакле, није ту ријеч да неко није давао рачуне од свијећа, кандила или икона из црквених радњи, није ријеч да је неки поп умјесто скормијег аута или макар средње класе купио БМВ, Мерцедес итд., овдје се ради о ужасно великом броју преступа који се сви карактеришу као "злоупотреба службеног положаја" све и да није ријеч о Цркви него о неком сеоском клубу стонотенисера. 1. Не може обнова свих светиња на Косову бити нечија лична прћија и монопол једне личности и једне фирме. 2. Када је већ Црква прећутала бахатост и монополизам "Раде Неимара" зашто нису достављени уредни рачуни од пројеката, трошкова материјала и дневница? 3. Зашто се малициозно говорило о томе како је све то јер се не жели допустити да Шиптари учествују у обнови, а "Раде Неимар" јесте документовано користио шиптарске фирме и пословао са њима ? 4. Зашто је велики број угледних монаха напустио КиМ врло брзо по доласку Виловског? 5. Откуд Виловском лични стан у Грчкој? 6. Зашто су клирици ЕРПКиМ непрестано вршљали по туђим епархијама? Да ли је још тад ЕРПКиМ постала "васељенска" епархија? 7. До доласка Виловског дјелатност косовских монаха на интернету је била искључиво у циљу промовисања истине, народног страдања и праве историјске слике на међународној сцени, а по доласку Виловског једино што се чини јесте да се продубљују братски сукоби и клевећу његови противници унутар СПЦ и то пред очима људи неутврђених у вјери 8. Зашто Виловском није суђено на Епархијском Суду када је утврђено да је у Грчкој направио скандал са уклањањем антимниса помјесног Епископа и поставио свој лични? 9. Зашто Виловском није суђени ни након умољавања Сабора 2006 године? 10. Да све горе побројано и још много тога што стоји у оптужници није тачно, како то да се неко ко је смјеран, чист и праведан за дан одлучује да подере Цркву и њен мир, да разбојнички зазима храмове и манастире, те позива народ на напуштање СПЦ? итд итд итд. Питања је безброј, а одговори који долазе су: папизам, глобализам, нови свјетски поредак, што је чист безобразлук и цинизам и пљување у лице црквеним властима СПЦ. Смијешно, јер је иста количина контакта са неправославнима постојала и прије десет година, па им тад то уопште није сметало, будући да их нико није ометао у "пословању". Нека буде да манипулише. Али при тој манипулацији, још ни једном није агресивно напао оне који га оптужују и осуђују и није користио тешке речи, није ни мало нервозан, за разлику од друге стране.Ја нисам присталица Артемија и његових следбеника, да се несхвати погрешно. Али мислим да греха има са обе стране! Ако су већ кренули да рашчињавају због грехова нека рашчине онда све који су се огрешили о народ, а имају неки чин у Цркви. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Скоро сва ова питања могу да се поставе и у другим епархијама. Чињеница је да сви који су при врху неке епархије, не само епископ, него и људи око њега, "зарађују"од народа који је иначе доведен на крајњу ивицу егзистенције, лепе суме новца. Ја још нисам видела парохијског свештеника, ни на најмањој парохији, да нема добар ауто, минимум троје деце и попадију која није запослена! А о томе како се послови око градње завршавају у другим епархијама и свега осталог је сувишно говорити. Ја буквално немогу да одем у тоалет, а да за то не тражим благослов. Ко да сам у манастиру. Некад сам имала и добре и корисне идеје које никад нису спроведене у дело, јер "нема благослова". Da, slažem se... Artemija su skinuli zbog samovolje, i pomalo čudne eklesiologije, dakle i politike, a ne što je mutio, jer koliko se meni čini, kada bi se proveravale finansije drugih eparhija i parohija, bio bi haos. Ja se nadam da će novi patrijarh sa sinodom dovesti i to pitanje u red. Sve oni znaju, nisu ludi, ali kako da okriviš nekoga za nešto, što sam radiš? Hmm... A ti takozvani, politički blagoslovi, to je prosto rečeno budalaština. Bog ti je dao slobodu, i dobro razmisli kome ju daješ ili poveravaš... Budi odgovorna za svoje postupke, posavetuj se, ispunjavaj zapovesti, jer hrišćanstvo je vera slobodne volje a ne diktature... :cheesy: Da, sada očekujem, da će se javiti mnogi, koji će mi objasniti, da je poslušanje više svih vrlina. (Ali neka pre toga razmisle malo u kom kontekstu je to rečeno!) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Gledao sam njegov interviju pre neko veče na nekom programu, utisak je da izuzetno pametan čovek , duhovit na momente ali i neverovatno najvan, kao neko dete razmišlja, troši energiju i snagu nepovratno i ne razume da sistem zasnovan na emocijama ne može da opstane. Mrvi ga i urušava stvarnost. Stvarnost je gorka u ovom momentu za Srbiju i Srbe, ali promeniće se polako. Izgleda da on uopšte ne shvata vreme u kome živimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Скоро сва ова питања могу да се поставе и у другим епархијама. Чињеница је да сви који су при врху неке епархије, не само епископ, него и људи око њега, "зарађују"од народа који је иначе доведен на крајњу ивицу егзистенције, лепе суме новца. Ја још нисам видела парохијског свештеника, ни на најмањој парохији, да нема добар ауто, минимум троје деце и попадију која није запослена! А о томе како се послови око градње завршавају у другим епархијама и свега осталог је сувишно говорити. Ја буквално немогу да одем у тоалет, а да за то не тражим благослов. Ко да сам у манастиру. Некад сам имала и добре и корисне идеје које никад нису спроведене у дело, јер "нема благослова". Зашто? Зато што такве благослове добија само повлашћена група која сме нешто да ради и да се истиче, а не ја! Моје је да радим само оне послове у којима не могу "да се истакнем"-и ако то мени није циљ! И ако је циљ можда хуманитаран и крајње добронамеран. А не дај Боже да покушамо да формирамо неки фонд за сиромашне, а да тај новац не иде преко епархијске касе и да га ти исти сиромаси и не виде, а да ми који га сакупљамо не знамо коме је отишао-можда баш на плаћање регистрације неког скупог аута! И онда имамо приче као ону да су се старци смрзли од зиме у својој кући! Шта даље рећи? А зашто није истрпео неправду-то не знам. Проблем је што до нас допиру неке полустине и непотпуне информације. Ко зна шта се ту стварно догодило, а ми то ни не знамо. Ја се само питам, како би на његовом месту одреаговали неки други епископи? Ако би били послушни и ћутали и истрпели неправду, онда монах Артемије нема оправдање. Али шта ако не би.... Потпуно се слажем. Све што си описала дешавало се сваком ко је иоле привржен својој мајци Цркви. Једноставно, сва прича на линији "старо-ново" јесте страх традиционалиста да све буде залеђено као за вријеме Аустро-Угарске - попа је само један од занатлија и угледни грађанин и не дирај га. Приче о обилажењу болесника, скупљању помоћи за угрожене и многобројне породице нема ни на папиру и то је наша велика срамота. Након што прође ова џева око непослушних монаха и Артемија треба непрестано апеловати на Цркву да се одбаце схватања Цркве као некакве дрвене протестантске самозадовољне организације, односно "сервиса за освештавање колача и паљење свијећа". Православна Црква мора бити мајка свима, а поготово пониженима и болеснима, односно свим страдалницима. Јавашлук се мора искорењивати како год да се окрене, јер ако се стане на Артемију, онда ће заиста испасти да је прогоњен јер је неком ишао на живце, а не ради финансијског хаоса, малверзација и општег непослушања и непоштовања црквених власти. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 [tt]Након што прође ова џева око непослушних монаха и Артемија треба непрестано апеловати на Цркву да се одбаце схватања Цркве као некакве дрвене протестантске самозадовољне организације, односно "сервиса за освештавање колача и паљење свијећа". Православна Црква мора бити мајка свима, а поготово пониженима и болеснима, односно свим страдалницима.[/tt] Ne vredi, brate... ne vredi... pričaj im koliko hoćeš, ali Stari Zavet je mnogo lakši. Imam osećaj kada bi danas između nas, našeg društva (to je uključujući i mene) Gospod birao sebi apostole da bi od njih 12, 2 bila ateiste, 2 kockara, 2 ženskaroša, 3 srebroljubca, 2 nastrana i jedan ekstremista. 319.gif Šala mala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Gledao sam njegov interviju pre neko veče na nekom programu, utisak je da izuzetno pametan čovek , duhovit na momente ali i neverovatno najvan, kao neko dete razmišlja, troši energiju i snagu nepovratno i ne razume da sistem zasnovan na emocijama ne može da opstane. Mrvi ga i urušava stvarnost. Stvarnost je gorka u ovom momentu za Srbiju i Srbe, ali promeniće se polako. Izgleda da on uopšte ne shvata vreme u kome živimo. Да ли имаш линк тог интервјуа, да погледамо о чему се ради? "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Dobro drvo ima i suvu granu koja odpadne .Nije svaka grana plodonosna ајде не тупи, човек је вероватно више провео као монах и владика радећи са људима него што ти имаш година :cheesy:а да може свако да падне у сваком трену, то је тачно. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Gledao sam njegov interviju pre neko veče na nekom programu, utisak je da izuzetno pametan čovek , duhovit na momente ali i neverovatno najvan, kao neko dete razmišlja, troši energiju i snagu nepovratno i ne razume da sistem zasnovan na emocijama ne može da opstane. Mrvi ga i urušava stvarnost. Stvarnost je gorka u ovom momentu za Srbiju i Srbe, ali promeniće se polako. Izgleda da on uopšte ne shvata vreme u kome živimo. Bravo Zavisa opisao si ono sto i ja osecam kada ga gledam ovih dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 нема се шта пуно додати после овога, поготово последњи минут. 0110_hahaha помиње се владика Јован шумадијски 0102_laugh joooj једноумна војска и приватна телевизија, па ти види шта ће бити. :bla:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy:' /> клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Gledao sam njegov interviju pre neko veče na nekom programu, utisak je da izuzetno pametan čovek , duhovit na momente ali i neverovatno najvan, kao neko dete razmišlja, troši energiju i snagu nepovratno i ne razume da sistem zasnovan na emocijama ne može da opstane. Mrvi ga i urušava stvarnost. Stvarnost je gorka u ovom momentu za Srbiju i Srbe, ali promeniće se polako. Izgleda da on uopšte ne shvata vreme u kome živimo. Да ли имаш линк тог интервјуа, да погледамо о чему се ради? To je bila televizija kopernikus, ali ja ne umem to da nađem, imam i problem što se na moju adresu nakačilo mnogo pirata iz okolnih zgrada i usporili mi načisto mrežu, jedva i ovo prolazi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 imam i problem što se na moju adresu nakačilo mnogo pirata iz okolnih zgrada i usporili mi načisto mrežu, jedva i ovo prolazi.zakljucaj mrezu dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 I, tako... do zadužbine pok. prote Tomislava Markovića, u Ljuljacima, kako jedan tabloid naslovi tekst o ovom nedužnom šumadijskom selu – selu srpskih razdora. A da mi napravimo u Ljuljacima biznis? New Age Church. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука