rogi Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Žitije ne može biti činjenica.i ti nekome neshto prichash o hrishcjanstvu. pa bilo koji svetitelj bi te pljunuo za ovakvu izjavu.@topic nesecjam se dobro tog detalja kad sam chitao to davno, al zar nije nezakonito raschiniti episkopa sveshtenichke sluzhbe? episkop se kazhnjava tako shto se raschini kao episkop, a ostaje sveshtenik, i mislim da u kanonu koji to zabranjuje pishe kako da se netreba "duplo kazhnjavati" neko.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Значи наставља се култ "новог златоустог" односно Чак Нориса који све зна најбоље, увијек је у праву тачније може сам да држи читаву цркву на својим плећима, док свако ко се не слаже са другом Титом тај "клевеће и лаже", односно тај нема појма о православљу. Страшно. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Žitije ne može biti činjenica.i ti nekome neshto prichash o hrishcjanstvu. pa bilo koji svetitelj bi te pljunuo za ovakvu izjavu. greengrin :291291291: :291291291: :291291291: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 justin popovicj: "А шта су "Житија светих"? Ништа друго до својеврсно продужење "Дела Апостолских". У њима је исто Еванђеље, исти живот, иста истина, иста правда, иста љубав, иста вера, иста вечност, иста "сила с висине", исти Бог и Господ." ti si rekao da zhitije nisu chinjenice. samim tim si rekao da su i dela apostolska i jevandjenja takodje neistine. pazi, ja se slazhem sa tobom, samo je stvar u tome shto ja lepo iskreno kazhem da sam se odrekao hrishcjanstva, dok ti lazhesh sebe i druge da si hrishcjanin. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Žitije ne može biti činjenica.i ti nekome neshto prichash o hrishcjanstvu. pa bilo koji svetitelj bi te pljunuo za ovakvu izjavu. 4chsmu1 smej.gif smej.gif smej.gif Једино ако житија тумачи Мирољуб Петровић-Чкаља 0102_laugh Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ljuba miljkovic Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Žitije ne može biti činjenica. Molim te, daj svoju definiciju pojma "činjenica", da bismo mogli dalje da raspravljamo. Radujem se svakom jutarnjem svetlu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Зато што житија представљају посредне приче. У многим случајевима писац житија није познавао светитеља лично, а приче о њему сакупљао и пар деценија након упокојења. Није проблем у светитељима, него у писцима житија. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Зато што житија представљају посредне приче. У многим случајевима писац житија није познавао светитеља лично, а приче о њему сакупљао и пар деценија након упокојења. Није проблем у светитељима, него у писцима житија. justin popovicj se ne bi slozhio. ako verujesh da je isus hodao po vodi i vazneo se u nebesa, onda treba da verujesh da je sisoje vaskrsavao mrtve i da se genadiju javio andjeo. ako jedno prihvatish a drugo odbacish, onda si obichan licimur i izbirach (a to se na grchkom kazhe jeretik). cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Стефане, већег лицемјера не знам од тебе, вјеруј ми. Ја да сам био православан, па се вјере одрекао и постао некакав небулозни хинду-скинс, не би имао образа да изигравам идиота држећи лекције православним хришћанима. Ово твоје понашање само демонстрира сву твоју умишљеност и гордост, односно дубину твог духовног пада (зато јер га ниси ни свјестан). Будући да ни досад нисмо консултовали јоги-летаче за мишљење о православној догматици, нећемо ни убудуће, поготово те небулозе које ти представљаш као чисто православље, а да су те твоје фантазмагорије нешто ваљале ти сад не би био секташ, него би био у Цркви. Куд ћеш већег лицемјерства од тога да ти који уопште ниси православан долазиш на православни форум да људе учиш православљу?! Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Стефане, већег лицемјера не знам од тебе, вјеруј ми.ovo bi znachilo da samo mene znash, chak ni sebe pored mene, jer nema nicheg licemernog kod mene.Ја да сам био православан, па се вјере одрекао и постао некакав небулозни хинду-скинс не би имао образа да изигравам идиота држећи лекције православним хришћанима.ne, nego izigravash idiota vredjajucji i ismevajucji onoga koji objashnjava lazhnim pravoslavnim hrishcjanima da nemaju pojma o pravoslavlju. Ово твоје понашање само демонстрира сву твоју умишљеност и гордост, односно дубину твог духовног пада (зато јер га ниси ни свјестан). kao o sebi da pishesh. ako je verovati biblijskim prichama, valam je bio dovoljno smiren da prihvati uputu od magarca, a vi toliko imate lazhnog (tj. neopravdanog) ponosa da nemozhete da je prihvatite od nekog ko je godine i godine potroshio na izuchavanje materije o kojoj pricha.Будући да ни досад нисмо консултовали јоги-летаче за мишљење о православној догматициpa bolje da ste njih nego vladike propovedaju jeresi i opshte sa onima koji su iz pravoslavne perspektive jeretici.ти сад не би био секташnastavljamo sa umishljenim vredjanjem, okej, umem i ja tako da igram. nemogucje je da ja budem sektash jer nepripadam nijednoj organizovanoj religiji, a kako god da uzmemo, moja religija je neuporedivo starija od tvoje, pa je tvoja vishe sekta, jer je nastala kasnije, odvojivshi se od neke druge. a dalje, ti si kao chlan spc- sektash, jer spc od 25. godine proshlog veka nije deo pravoslavne crkve, od kad nije prekinula opshtenje sa novopashalcima i time potpala pod istu anatemu kao i oni.поготово те небулозе које ти представљаш као чисто православљеchista glupost i zamena teza koju meni svaki put podmecjete kao kukavichje jaje, jer nigde i nikada nisam ni o jednoj otkrivenjskoj religiji (ukljuchujucji pravoslavlje) iznosio svoje mishljenje, vecj samo ispravne informacije. to shto se vama svidjaju moderna, pogreshna tumachenja tih informacija vishe od njihovoh ispravnog oblika (koji vam ja predstavljam u najvecjem broju sluchajeva citiranjem rechi svetih otaca, na koje se vi formalno, tj. lazhno pozivate), to je druga stvar. Куд ћеш већег лицемјерства од тога да ти који уопште ниси православан долазиш на православни форум да људе учиш православљу?! ja sam ovde da uchim ljude preispitivanju i kritichkom razmishljanju, poshto ochigledno niko od vas to nezna. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Мислим да си свима показао до каквог пада обоготворење властитог ума доведе човека. Ово је православни форум и нећемо дозвољавати секташима да нам изигравају духовнике, а поготово да секташи држе православнима предавања из догматике. Наставиш ли бићеш банован јер си већ постао досадан са тим небулозама. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Наставиш ли бићеш банован јер си већ постао досадан са тим небулозама.ahaha.. cenzura.. 0102_laugh samo sam chekao da pokazhete koliko imate isti sektashki mentalitet kao i oni kojima se protivite- ziloti, ihtusovci, itd its. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Још једна парада лицемјерја, будући да си и сам дуго времена био зурлот. Углавном, твоје самољубље и обожавање властитих ставова (које сматраш апсолутним истинама и аксиомима) је заиста постало досадно. Одморићеш од форума на седам дана, а након тога пустићемо те назад кад научиш шта значи дијалог. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Žitije ne može biti činjenica. Molim te, daj svoju definiciju pojma "činjenica", da bismo mogli dalje da raspravljamo. Tvrdnja potkrepljena dokazima.Što sa Žitijima nije slučaj. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Зато што житија представљају посредне приче. У многим случајевима писац житија није познавао светитеља лично, а приче о њему сакупљао и пар деценија након упокојења. Није проблем у светитељима, него у писцима житија. justin popovicj se ne bi slozhio. ako verujesh da je isus hodao po vodi i vazneo se u nebesa, onda treba da verujesh da je sisoje vaskrsavao mrtve i da se genadiju javio andjeo. ako jedno prihvatish a drugo odbacish, onda si obichan licimur i izbirach (a to se na grchkom kazhe jeretik). Znači,ukoliko je dokazano da nešto u Žitijima nije tačno,mi i dalje treba da verujemo u to??? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука