Владан Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Свети архијерејски синод са своје седнице одржане 16. децембра ове године обавештава црквену и ширу јавност, поводом антицрквеног понашања рашчињеног бившег епископа рашко-призренског монаха Артемија, о следећем: 1. Као што је познато Свети архијерејски сабор је на свом овогодишњем мајском заседању, на основу именованом писмено предочених канонских преступа и кривица, трајно и неопозиво разрешио Епископа Артемија дужности епархијског архијереја Рашко-призренског, што је и он сам прихватио, прихвативши да борави по разрешењу у Манастиру Шишатовцу. Од септембра и октобра месеца, нажалост, Епископ Артемије је Светом архијерејском синоду изразио своје „кајање" због прихватања Саборских и Синодских одлука уз тврдњу, противну здравом разуму, да је он „доживотни Епископ рашко-призренски". То је био повод да га Свети архијерејски синод стави под забрану свештенодејства до следећег редовног, овогодишњег (новембарског) заседања Светог архијерејског сабора. Наместо Сабором очекиваног тражења опроштаја за своје преступе због гажења канонског поретка Цркве, како би био ослобођен забране свештенодејства, Епископ Артемије је насилно, са групом својих следбеника, такође находећих се под канонском забраном и казном, покушао да узурпира Манастире и Рашко-призренску Епархију, започевши своје непочинство антиканонским и антиуставним служењем Литургије у манастиру Дубоки Поток. При томе, користећи фалсификовани печат, почео је да доноси противзаконске одлуке у Епархији рашко-призренској. Све се то догађа у току рада Сабора, па је Сабор био принуђен са дубоким жаљењем да лиши Епископског чина бившег рашко-призренског Епископа Артемија и да га врати у ред монаха. То противзаконско служење и учествовање у њему као и други додатни разлози допринели су такође да Велики Црквени суд потврди одлуке Епархијског Црквеног суда Епархије рашко-призренске и седамнаесторицу јерођакона и јеромонаха Артемијевих следбеника лиши свештеничког чина. Наместо отрежњења и покајања монах Артемије и његови рашчињени следбеници су наставили да служе Литургију у узурпираном Храму Светог Јована Крститеља Епархије жичке, прогласивши га за манастир, додајући тиме безакоње на безакоње. 2. Са наведених разлога Свети архијерејски синод осећа за своју дужност да обавести јавност да је оваквим својим понашањем бивши Епископ рашко-призренски Артемије, ступио не просто на пут раскола него је створио своју секту Артемијеваца први пут такве врсте у историји Српске Цркве. Не губећи наду и призивајући именованог на покајање Свети синод скреће одговорно пажњу свему свештенству, монаштву и верном народу наше Светосавске Цркве да Литургија рашчињеног бившег епископа и његових присталица није Литургија, њихово Причешће није Свето Причешће, њихове тајне нису Свете Тајне Цркве Божије; да све што чине служи на духовну пропаст како њима тако и онима који их следе и учествују на њиховим сабрањима и богослужењима. Тврдећи да Богу службу чине они уствари под видом одбране Православља разарају јединство Цркве Христове, одвајајући се на секташки начин од њене живе спасоносне Заједнице и лишавајући себе и друге вечног спасења. Зато нека добро размисле сви они који им лаковерно следују - коме и чему следују, одвајајући се од Цркве Христове и навлачећи на себе и своју децу секташко проклетство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joko Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Са наведених разлога Свети архијерејски синод осећа за своју дужност да обавести јавност да је оваквим својим понашањем бивши Епископ рашко-призренски Артемије, ступио не просто на пут раскола него је створио своју секту Артемијеваца први пут такве врсте у историји Српске Цркве. Не губећи наду и призивајући именованог на покајање Свети синод скреће одговорно пажњу свему свештенству, монаштву и верном народу наше Светосавске Цркве да Литургија рашчињеног бившег епископа и његових присталица није Литургија, њихово Причешће није Свето Причешће, њихове тајне нису Свете Тајне Цркве Божије; да све што чине служи на духовну пропаст како њима тако и онима који их следе и учествују на њиховим сабрањима и богослужењима. Тврдећи да Богу службу чине они уствари под видом одбране Православља разарају јединство Цркве Христове, одвајајући се на секташки начин од њене живе спасоносне Заједнице и лишавајући себе и друге вечног спасења. Зато нека добро размисле сви они који им лаковерно следују - коме и чему следују, одвајајући се од Цркве Христове и навлачећи на себе и своју децу секташко проклетство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Где је извор за ово? Линкујте где је објављено. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Ево ја ћу http://www.eparhija-prizren.com/sr/saopstenja/sv-arhijerejski-sinod-povodom-anticrkvenog-ponasanja-rascinjenog-bivseg-episkopa-monaha-a ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Ево ја ћу http://www.eparhija-prizren.com/sr/saopstenja/sv-arhijerejski-sinod-povodom-anticrkvenog-ponasanja-rascinjenog-bivseg-episkopa-monaha-a Тему сам јутрос копирао са сајта СПЦ, из "САОПШТЕЊА" иста се сада не налази тамо, разлог не знам. bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! [/quote воља ти... 0110_hahaha знаш ону "ДА, ХОЋУ ТЕ БОЖЕ. НЕ, НЕЋУ ТЕ БОЖЕ". Изабрао си свој правац сретно ти било, немој само да с тим будеш превише навалентан.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! Опет ти брате мој добро размисли greengrin Истина је једна-Господ наш Исус Христос који за себе каже:"Ја сам Пут,Истина и Живот" Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! ti i dalje mislis da je monah Artemije vladika? greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! Опет ти брате мој добро размисли greengrin Истина је једна-Господ наш Исус Христос који за себе каже:"Ја сам Пут,Истина и Живот" Наравно, Истина је Господ Исус Христос а истина може бити само једна ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! ti i dalje mislis da je monah Artemije vladika? greengrin Немам ја шта да мислим или да не мислим...... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Да, зашто би Ти уопште и размишљао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Синод СПЦ позива вернике да добро размисле.....ЈА САМ ДОБРО РАЗМИСЛИО ! Истина је једна.....благослови владико ! ti i dalje mislis da je monah Artemije vladika? greengrin Немам ја шта да мислим или да не мислим...... 4chsmu1 Bas zato si se i prepustio sektasenju, sto ne mislis uopste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Литургија рашчињеног бившег епископа и његових присталица није Литургија, њихово Причешће није Свето Причешће, њихове тајне нису Свете Тајне Цркве Божије; да све што чине служи на духовну пропаст како њима тако и онима који их следе и учествују на њиховим сабрањима и богослужењима. Тврдећи да Богу службу чине они уствари под видом одбране Православља разарају јединство Цркве Христове, одвајајући се на секташки начин од њене живе спасоносне Заједнице и лишавајући себе и друге вечног спасења. Зато нека добро размисле сви они који им лаковерно следују - коме и чему следују, одвајајући се од Цркве Христове и навлачећи на себе и своју децу секташко проклетство. ipak ti razmisli još jednom greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Литургија рашчињеног бившег епископа и његових присталица није Литургија, њихово Причешће није Свето Причешће, њихове тајне нису Свете Тајне Цркве Божије; да све што чине служи на духовну пропаст како њима тако и онима који их следе и учествују на њиховим сабрањима и богослужењима. Тврдећи да Богу службу чине они уствари под видом одбране Православља разарају јединство Цркве Христове, одвајајући се на секташки начин од њене живе спасоносне Заједнице и лишавајући себе и друге вечног спасења. Зато нека добро размисле сви они који им лаковерно следују - коме и чему следују, одвајајући се од Цркве Христове и навлачећи на себе и своју децу секташко проклетство. ipak ti razmisli još jednom :bla: Трудим се да својим животом следујем једином коме треба следовати...Господу Исусу Христу ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука