Небојша Јовановић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Сирос (грчки гр: Σύρος) је једно острва у групацији Киклада у Грчкој. Управно острво припада округу Киклади, а највећи град на острву, Ермоуполис, је и његово управно средиште. Сирос је најнапредније и најнасељеније острво Киклада. Становништво Главно становништво Сироса су Грци. Занимљивост је да је становништво подељено на католичку и православну половину, са тим што су православни углавном досељеници са околних острва, досељени током протекла 2 века. Доминира градско становништво и то је наглашеније у односу на друга острва, пошто је главно место, Ермоуполис, седиште префетуре Киклади. То је и једини већи град у префектури и у њему живи чак 80% становништва острва. Прочитах ово не википедији па ме занима дали ово становништво које је католичке вере су етнички Грци који су католици да ли су у питању тзв грко-католици или пореклом латински неки народи које су са собом донели католичанство или је у питању нешто сасвим друго? да ли него зна нешто више о томе? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Прочитах ово не википедији па ме занима дали ово становништво које је католичке вере су етнички Грци који су католици да ли су у питању тзв грко-католици или пореклом латински неки народи које су са собом донели католичанство или је у питању нешто сасвим друго? да ли него зна нешто више о томе? То су Грци унијати, прешли на католичанство у време млетачког ропства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Ево једне прелепе песме посвећене једној од тих католикиња. 0205_whistling Yannis Poulopoulos : Frangkosyriani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Прочитах ово не википедији па ме занима дали ово становништво које је католичке вере су етнички Грци који су католици да ли су у питању тзв грко-католици или пореклом латински неки народи које су са собом донели католичанство или је у питању нешто сасвим друго? да ли него зна нешто више о томе? То су Грци унијати, прешли на католичанство у време млетачког ропства. Да ли су они у потпуности прешли у католичанство или су задржали православни обред а папу признају за свог поглавара? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Унијати су махом они који имају источни обред али спомињу римо-католичког бискупа из Рима.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Унијати су махом они који имају источни обред али спомињу римо-католичког бискупа из Рима.. Управо сам то питао значи они су тзв грко-католици. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Унијати су махом они који имају источни обред али спомињу римо-католичког бискупа из Рима.. Управо сам то питао значи они су тзв грко-католици. Да, имаш таквих покушаја и у Даламцији где су ишли из два правца унијаћења Срба.. Стварањем Хрвата и грко-католика...који се данас такође називају Хрватима..а неки чак и Далматинцима.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука