Jump to content

Ко је Анђео Гаврило који је Мухамеду саопштио Куран?

Оцени ову тему

Miki

Препоручена порука

nisam znao za to "pridavljivanje", pa onda bi trebalo svima u Islamu da bude jasno na cemu im se bazira vera i nema sta vise da se diskutuje

al eto ne zele oni to da vide, zaslepljenost je glavni atribut Islama

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно! Обавезно ћу је прегледати послије испита!

Јер можеш, ако си читао књигу, да направиш мали сажетак о главним поставкама као одличан допринос проналажењу одговора на питање?

Хвала унапријед!

Ako te zanima ova tematika, onda moraš da ju pročitaš od korica do korica. Tu ćeš dobiti sve odgovore. Imadoh i jedan dobar tekst na srpskom o nastanku islama, demonologiji i sl. ali to se negde zagubilo...  1000000001010 Da imam skener, potražio bih to i skenirao...  0409_feel

Подели на овим сајтовима

Ко је онда заправо тај Анђео Гаврило који је, како га Муслимани зову пророку Мухамеду, саопштио Куран у стању транса и полу-свијести (по историјских свједочанствима)?

Ако вам и ми или анђео с' неба проповиједа јеванђеље друкчије него што вам проповиједасмо анатема да буде! (Гал. 1, 8)

Подели на овим сајтовима

Tо је преузето из апокрифа као и учење о Исусу јер је Мухамед био трговачки путник и користио је апокрифе од псеудо хришћана.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Већ неколико година размишљам о једном питању и покушавам наћи одговор. Замолио бих вас за ваша мишљења!

Ко је Анђео који се јавио Мухамеду и издиктирао Кур’ан? Зар је могуће да је Господ дозволио постојање две Истине, две Истине између којих је присутна мржња, ратови и убијање? Како могуће да је је Он дозволио још једну Истину ако је за себе рекао да је “Он Истина, Пут и Живот”?

Ко је онда заправо тај Анђео Гаврило који је, како га Муслимани зову пророку Мухамеду, саопштио Куран у стању транса и полу-свијести (по историјских свједочанствима)?

Хвала свима на одговору!

Срдачан поздрав!

То је био један од палих анђела...

Који тачно..мислим да само Мухамед зна сада....

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Најбоље би било да неки брат муслиман са форума напише како гласи њихово вероисповедање о овом догађају.

Наравно да не постоје две Истине јер је истина једна и једина. Ако буду тачно изнели оно што они верују можемо да поразговарамо, и ако се о овоме већ разговарало на међурелигијском форуму ЖРУ, који није дозвољен за госте. Свакако, није лоше се подсетити.

0212_rolleyes

какв флеш...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Помаже Бог!

Већ неколико година размишљам о једном питању и покушавам наћи одговор. Замолио бих вас за ваша мишљења!

Ко је Анђео који се јавио Мухамеду и издиктирао Кур’ан? Зар је могуће да је Господ дозволио постојање две Истине, две Истине између којих је присутна мржња, ратови и убијање? Како могуће да је је Он дозволио још једну Истину ако је за себе рекао да је “Он Истина, Пут и Живот”?

Хвала свима на одговору!

Срдачан поздрав!

То је био један од палих анђела...

Који тачно..мислим да само Мухамед зна сада....

nesto je lupilo...a,ti si....
Подели на овим сајтовима

Наравно да не постоје две Истине јер је истина једна

хехехе kriminalac

само сам хтио да се насмијешим и да кажем да је тема и расправа занимљива, али ја нема ништа паметно да кажем 0442_feel

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Да је Мухамед био под утицајем неког духа-давитеља опште је позната ствар. 

Али тврдити да је тај дух који му се јавио заправо архангел Гаврил нема никаквог упоришта.

Ко је архангел Гаврил, каква је његова служба и какве су његове особине мање више је познато.

Једна од особина архангела гаврила је и храброст, неустрашивост у својој служби и ревности за Истину.

За разлику од њега, дух који је давио Мухамеда не може се баш похвалити великом храброшћу.

Погледајмо шта о том духу-давитељу сазнајемо из муслиманског предања.  Muslim-ова збирка хадиса нам преноси један интересантан догађај:

http://www.thenoblequran.com/sps/smm/sahihmuslim.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=5246&txt=It%20was%20the%20dog%20in%20your%20house%20which%20prevented%20me%20%28to%20come%29

Дух-давитељ није смео да уђе у кућу у којој је боравио Мухамед јер је унутра било једно штене?!?  "Архангел" се боји кучића?  greengrin

(Након овога Мухамед је био наредио да се побију сви пси што је делимично и извршено, али се касније покајао јер је испао проблем сточарима којима су пси чувари били потребни.)

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

Мислим да не би требали релативизовати питање јер управо Муслимани кажу да је то био неки анђео, они кажу Анђео Гаврило.

Сад, мене управо занима ко је заправо био тај анђео Гаврило? Ако јесте био стварно Анђео, одкуд двије Истине? Ако није, шта кажу наши Свети Оци о теми (ако познајете неког Светог Оца да је говорио о томе, замолио бих вас да напишете).

Они кажу анђео Џибрил што јесте њихова верзија имена Гаврило наравно да није био Гаврило нити било који други анђео Мухамед је то преузео од псеудо хришћана односно из апокрифа! нема две истине наравно истина је само једна.

Подели на овим сајтовима

a otuda rec dzibri, dzibriti

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

a otuda rec dzibri, dzibriti

вероватно да знам да муслимани кажу Џибрил за Габрила као што католици кажу Габријел...

то су три превода истог имена :229229229:

Подели на овим сајтовима

Да је Мухамед био под утицајем неког духа-давитеља опште је позната ствар. 

Али тврдити да је тај дух који му се јавио заправо архангел Гаврил нема никаквог упоришта.

Ко је архангел Гаврил, каква је његова служба и какве су његове особине мање више је познато.

Једна од особина архангела гаврила је и храброст, неустрашивост у својој служби и ревности за Истину.

За разлику од њега, дух који је давио Мухамеда не може се баш похвалити великом храброшћу.

Погледајмо шта о том духу-давитељу сазнајемо из муслиманског предања.  Muslim-ова збирка хадиса нам преноси један интересантан догађај:

http://www.thenoblequran.com/sps/smm/sahihmuslim.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=5246&txt=It%20was%20the%20dog%20in%20your%20house%20which%20prevented%20me%20%28to%20come%29

Дух-давитељ није смео да уђе у кућу у којој је боравио Мухамед јер је унутра било једно штене?!?  "Архангел" се боји кучића?  0110_hahaha

(Након овога Мухамед је био наредио да се побију сви пси што је делимично и извршено, али се касније покајао јер је испао проблем сточарима којима су пси чувари били потребни.)

Поздрав!

0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...