Јаков. Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Imate ovde temu i o Fajerflaju i o Sereniti... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10304.0.html Što se tiče BSG nove epizode, ja bih to poredio kao što se porede Star Trekovi stari sa Nekst Dženrejšni i ostali nus proizvodi izašli iz toga... Svi bi se fanovi radije bacili na NG i Vojadžere i Dip Spejsove Star Trekove, nego na original iz 60'tih. Ne samo zbog dramaturgije, efekata, nego prosto ove nove, imaju širu publiku, koja je od toga napravila svojevrsnu star trek religiju. BSG nikad neće dostići slavu ST ili SW, ali mislim da je BSG bolja. Kada pričam o staroj seriji iz 78' ona je prosto savršena za to doba. Gledao sam prošle godine sve epizode, gluma je smešna, efekti dobri, taj stari Starbak...ma dajte...još jedan Bert Rejnolds samo što ovaj nije imao brke. Cela ekipa iz nove BSG...zaobiđimo efekte...to je tako dobra gluma i dramaturgija, da bez problema su osvojili sve te glumačke nagrade u vreme kada su epizode emitovane. Pa među glavnim glumcima su nominovani za oskare, jeste to malo precenjeno, ali u ovim slučajevima vrhunske glumčine. Staru seriju BSG je upropastio nastavak iz 80' koji je za 10 koplja slabiji od originala. Sva sreća pa je imao samo 10 epizoda. I to se od glumaca iz stare postave pojavljuje samo 2 ili 3 lika. U novim BSG samo se držano osnove priče...Sajlonci i ljudi, ali je osmišljen čitav novi univerzum koji nema veze sa starom serijom, baš da bi fanovi stare serije mogli da se i dalje dive tome što se dive. Ali bez razloga zaista. Nova religija, nov pogled na Sajlonce, nova tehnologija, sve je to učinilo BSG nove epizode kudikamo bolje od originala. Ja se radujem kada original bude prevaziđen, kao u ovom slučaju. Znači u cugu sam odgledao prvo stare epizode iz 78' i 80' a zatim sve ove nove...Ma o čemu pričamo algabacaju Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Naravno, ukus ovde igra glavnu ulogu... Ipak, ST je u svim serijalima, po mom nekom misljenju, ocuvao i duh i kvalitet prica, narocito TNG i DS9, recimo... stavise, TNG je po meni odskocio kvalitetom i iznad originalne serije, i najbolji je ST serijal uopste... Kod BSG toga ipak nema... sama cinjenica da su se BSG fanovi podelili, govori sama za sebe... Ali nebitno, opet kazem - ukus je to... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 A koliko poznajete jugoslavenski da ne kažem srpski SF..da li on uopšte i postoji... Ne bi bilo loše da nabrojimo sve srpske (jugoslavenske) SF.. ja znam iz prve ruke samo 2.. Ovaj noviji...Šejtanov ratnik...mada bi njega više klasifikovao kao horror i Gosti iz Galaksije, koji je snimljen negde 1982 ili tih godina. Da setio sam se i ovog pančevačkog Zona Smrti (ma daj) Ovaj "Gosti iz Galaksije" imam i veoma je zabavan. Čak je sasvim OK. Naravno o nekom SF ne može se tu razmišljati, više je to SF pozorište, ali dobro..žanrovski je to to. To je bila koprodukcija sa česima koji su važili za velike SF znalce...Ja doduše nisam pogledao niti jedan češki SF da bih o tome mogao da sudim. Molim vas da li je neko pogledao još neki jugoslavenski ili Češki SF? GOSTI IZ GALAKSIJE Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Da, dobro si me podsetio - cesko-japanski Avalon... http://www.imdb.com/title/tt0267287/ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Imate ovde temu i o Fajerflaju i o Sereniti... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10304.0.html Što se tiče BSG nove epizode, ja bih to poredio kao što se porede Star Trekovi stari sa Nekst Dženrejšni i ostali nus proizvodi izašli iz toga... Svi bi se fanovi radije bacili na NG i Vojadžere i Dip Spejsove Star Trekove, nego na original iz 60'tih. Ne samo zbog dramaturgije, efekata, nego prosto ove nove, imaju širu publiku, koja je od toga napravila svojevrsnu star trek religiju. BSG nikad neće dostići slavu ST ili SW, ali mislim da je BSG bolja. Kada pričam o staroj seriji iz 78' ona je prosto savršena za to doba. Gledao sam prošle godine sve epizode, gluma je smešna, efekti dobri, taj stari Starbak...ma dajte...još jedan Bert Rejnolds samo što ovaj nije imao brke. Cela ekipa iz nove BSG...zaobiđimo efekte...to je tako dobra gluma i dramaturgija, da bez problema su osvojili sve te glumačke nagrade u vreme kada su epizode emitovane. Pa među glavnim glumcima su nominovani za oskare, jeste to malo precenjeno, ali u ovim slučajevima vrhunske glumčine. Staru seriju BSG je upropastio nastavak iz 80' koji je za 10 koplja slabiji od originala. Sva sreća pa je imao samo 10 epizoda. I to se od glumaca iz stare postave pojavljuje samo 2 ili 3 lika. U novim BSG samo se držano osnove priče...Sajlonci i ljudi, ali je osmišljen čitav novi univerzum koji nema veze sa starom serijom, baš da bi fanovi stare serije mogli da se i dalje dive tome što se dive. Ali bez razloga zaista. Nova religija, nov pogled na Sajlonce, nova tehnologija, sve je to učinilo BSG nove epizode kudikamo bolje od originala. Ja se radujem kada original bude prevaziđen, kao u ovom slučaju. Znači u cugu sam odgledao prvo stare epizode iz 78' i 80' a zatim sve ove nove...Ma o čemu pričamo Нови БСГ је мени бољи...а крај серијала нису могли боље осмислити..једноставно генијално! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 DS9 3x22 explorers 1/5Морам поново да одгледам ДС9 0212_rolleyes Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 ovo je 1000 puta bolje za citanje nego za gledanje.u to ne ubrajam Son Jang koja je dobra u svakom slucaju za gledanje DEFINITIVNO Medo! A Son jeste dobar izbor za ove sf filmove deluje uvek nekako vanvremenski i egzoticno lepa! између осталог, остала је прелепа и под маторе дане и није се дорађивала пластиком ekstra :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Novu BSG prosto necu da udostojim ni komentara, jer je u pitanju totalna svinjarija...ај немој тако, ја сам целу серију до сад погледао због азијаткиње :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Da, dobro si me podsetio - cesko-japanski Avalon... http://www.imdb.com/title/tt0267287/ ЈАКО занимљив филм, мада ме превише подсећа на Сталкера, као и игру :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 ИМА ФИЛМ!?па ово је прејака прича, једна од омиљених! :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 meni top ten hidden dzemovi uz Serenity i Firefly Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Kad i vanzemaljci veruju u Boga.. Nažalost, fali prvi deo.. Ali ima se na nemačkim... Enemy Mine - Geliebter Feind 1 / 7 Ovo neću da izbrišem poruku iz poštovanja prema tebi. Ali zakonom bih zabranio bilo kakvu sinhronizaciju. Uopšte mi nisu jasni italijani, nemci, rusi, španci...oni sve što je na televiziji od stranih filmova sinhronizuju... Nemoj stavljati ovakve filmove...u Srbiji ne volimo da gledamo sinhronizovane filmove. Otvoriću o tome temu, nego da prokomentarišem film... ENEMY MINE...zaita remek delo. Prvo sam pročitao priču koja je nekada izašla u popularnoj sf biblioteci SIRIUS. Potom sam čuo za film i pogledao. Nimalo se nisam razočarao. Kakva lepota...Dramsko delo čisto. To što se dešav u svemiru čisto je šminka. Od tog filma sam i zbog tog filma, dugo godina gotivio najviše od glumaca upravo Denisa Kvejda. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Ej, super film, gledao sam ga jos kao osnovac, odusevio me... 0110_hahaha "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Koliko vidim među ljubiteljima žanra, postoji uglavnom razdvajanje po pitanju SW - ST - BSG. Za sve ostalo smo manje više naklonjeni. 89898989898989 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Pazi, kod mene nema razdvajanja, osim sto sam na novi BSG dobio blagu alergiju... Inace, uvek mi je bila smesna ona prica kad uporedjuju npr. odiseju i SW, ili SW i ST... Svaki od oviha filmova/serijala se obraca bitno razlicitoj publici u samom startu, tako da je prakticno nemoguce porediti ih... svako od njih je obogatio filmsku i umetnost uopste na svoj nacin... To vazi i za sve ostale ove koje jesmo ili nismo nabrojali... Kad sam bio ono nesto kao stariji osnovac, sa odusevljenjem sam primao svaku vest da se na TV (npr. o novogodisnjim maratonima) pojavljuje bilo sta - SW, ST, BSG (stara), ili bilo koji dobar SF film uospte... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука