sekastarča Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Понедељак: Св. Архангелу Михаилу Свети Архангеле Божији Михаиле, одагнај од мене духа лукавога који ме искушава. О, велики Архистратиже Божији Михаиле - победниче демона! Победи и уништи све моје видљиве и невидљиве непријатеље, и умоли Господа Сведржитеља, да ме спаси и одбрани од сваке болести, смртоносне ране и изненадне смрти, сада и увек и у векове векова. Амин. Да ли је ово баш у складу са:,,Љуби непијатеље своје, моли се Богу за оне који те мрзе", :Реч је Господња. ?? Вероватно ово ,,уништи" има неко друго значење... не нема друго значење, већ се овде мисли на унутрашње непријатеље, оне који су нам познати и они који се скривају под разним маскама љубави или Божије воље... Много пута мислимо да су нам неки дарови послати од Бога и верујемо да вршимо вољу Божију, а заправо удовољавамо себи самима, удовољавамо егу који се вешто прикрива чак и иза каквих добрих дела, попут давања милостиње сиромасима, или ово радим да бих зарадио новац да могу давати сиромасима и ко зна што све не... Ако не пружимо руку брату због суда према њему, можемо носити слику да то чинимо за његово добро...итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 То је све у реду. А можда се односи и на људе, ово -видљиви непријатељи? Можда се мисли на непријатеље отечаства, и на њихово уништење у време одбрамбене борбе, ради одбране наше деце и становништва? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Јесте, сејо! Може се тако рећи! Можда, брате Вељо, грубо звучи позив на уништење људи-непријатеља али не у буквалном смислу тј.физичком ликвидацијом него њихових лоших навика и особина! Nada Galic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 То је све у реду. А можда се односи и на људе, ово -видљиви непријатељи? Можда се мисли на непријатеље отечаства, и на њихово уништење у време одбрамбене борбе, ради одбране наше деце и становништва? не, опет, јер каже ''победи и умишти све МОЈЕ видљиве...'' елем, молитва почиње речима: ''одгнај од мене духа лукавога...'' немамо ми друге непријатеље до ли себе самих!!! bighugbighug Јасно!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Па мени је јасно, али народа ради треба објаснити, или још боље без објашњења само да стоји - уништи све моје видљиве и невидљиве духовне непријатеље. Наравно, само под условом ако се под видљивим непријатељима не мисли на непријатеље отечаства, који јесу непријатељи и свакоме од нас јер су непријатељи наше деце и остале нејачи. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Па мени је јасно, али народа ради треба објаснити, или још боље без објашњења само да стоји - уништи све моје видљиве и невидљиве духовне непријатеље. Наравно, само под условом ако се под видљивим непријатељима не мисли на непријатеље отечаства, који јесу непријатељи и свакоме од нас јер су непријатељи наше деце и остале нејачи. не мисли се , ако каже МОЈЕ, не ради се о отечаственим... Ово о чему ти говориш је говор лукавога духа, који мисли да је праведнији и да брани отечаство... молитва је покајничка, која тражи чишћење срца, а не уклањање људи... позвани смо да чистимо себе и видљиви непријатељ су мисли суда, похлепе, зависти, мржње, невидљиви су маскирани каквим добрима или добрим делима. Па нека нас Господ благи наш очисти од наших судова и трагања за непријатељима међу људима. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ма причај ти колико хоћеш да непријатељи отечаства нису моји непријатељи, али једном оцу они јесу ЊЕГОВИ непријатељи јер су непријатељи његове нејачи. То не значи да треба да их мрзи, али у дане када се треба ставити у службу бранитеља огњишта, свакако му је потребна молитва и помоћ Светог Архангела Михаила. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ма причај ти колико хоћеш да непријатељи отечаства нису моји непријатељи, али једном оцу они јесу ЊЕГОВИ непријатељи јер су непријатељи његове нејачи. То не значи да треба да их мрзи, али у дане када се треба ставити у службу бранитеља огњишта, свакако му је потребна молитва и помоћ Светог Архангела Михаила. Да те питам, брате Вељо! Зар ми нисмо позвани на исту љубав и исти Дух Христоса, да будемо налик њему... Зар је тражио од Оца да уништи његове непријатеље или је тражио опрост за њих, правдајући их незнањем? 0304_smile4 Суд треба препустити Богу, ово о чему говориш је видљива гордост, где би ти у случају потребе извршио земаљску пресуду... судом којим судиш судиће се и теби... брине те нешто што се није ни збило и ко зна да ли ће... 0110_hahaha схалом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ne vjerujem i ne želim da vjerujem da Hrišćanstvo na bilo koji način poziva na uništenje tuđeg života. To nije u skladu sa našom vjerom u Jedinoga Boga. Molite se za neprijatelje svoje, jer molitva vaša je trnje za njihovu glavu (parafraziram) - u tome leži sva suština našeg odnosa prema vidljivim neprijateljima. Ko ima uši da čuje - neka čuje. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Шалом! ПС. Бранитељ који сатире непријатеље отечаства у току напада и рата, дакле, онда када они желе да се иживљавају и муче његову децу, није се огрешио против свете љубави, нити је упрљао овим своје име хришћанско. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 "О, када би се мноме насладили звјерови, назначени да ме растргну, - које ја молим да убрзају моју кончину! Ако они не хтједну да се пожуре, ја ћу се постарати да они што прије растргну мене. Нека навале на мене ватра или крст (распињање), звијери, ломљење костију, расијецање дијелова (тијела) и сви ужаси ђавола , само да се насладим Христом"! - Са таквом ревношћу, са таквом готовошћу св. Игњатије Антиохијски очекује,тражи , измољава, за себе мучења за Христа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Шта су радили први мученици, када су их мучили и злоставлјали и убијали? Нико не узе мач свој да убије неприателја свога, него се молише Господу својему за опроштај њихових гријехова и радоваше се крсту мушеништва које носише. Секастарчо свака част! :cheesy2: klapklap klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ови и сви други свеци у дванаест месеци нису осуђивали бранитељску тј. војну службу. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 ЧУДОТВОРНА ИКОНА – БОГОРОДИЦА ДЕРЖАВНАЈА Молитва О, Заштитнице света, Мајко многоопевана! Клањајући се са вером, надом и љубављу пред иконом Твојом «Державном», усрдно Ти се молимо: не одвраћај лице Своје од оних који Ти притичу; умоли, милосрдна Мајко Светлости, Сина Твог и Бога нашега, најслађег Исуса Христа: да у миру сачува земљу нашу, да утврди државу нашу у благостању и избави нас од међусобних сукоба; да оснажи Свету Цркву нашу Православну и сачува је непоколебиву од безверја, раскола и јереси. Ми немамо друге помоћи, осим Тебе, Пречиста Дјево: Ти си свемоћна Заштитница хришћана пред Богом и гнев Његов праведни ублажаваш. Све који Ти се с вером моле, избави од падова греховних, од лукавства злих људи, од глади, жалости и болести. Подари нам дух скрушености, смирење срца, чистоту мисли, очишћење грешног живота и опроштај сагрешења наших, да бисмо се сви, захвално Те у песмама величајући, удостојили Царства Небеског и тамо са свима светима прослављали Пречасно и Величанствено Име у Тројици Слављенога Бога, Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Света Православна Црква празнује икону Мајке Божије Державнаје 15/2. марта. Призива се у помоћ за благодатно уређење односа у држави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Фелермска -(Избављење од похота телесних)- Пречиста и Пресвета Дјево! Прими покајну молитву коју узносим Теби, Пренепорочна, од прљавих усана мојих и не презри нечисто срце моје које се у Тебе узда: очисти га, освети и не дај га помислима нечистим икада више. Сведобра Мајко, скрушено и смерно Те молим: даруј ми да свагда видим ништавност своју, научи ме да се никад не узносим, удостој ме да се у подножју Крста Сина Твога ослободим сваке порочне и острашћене привржености за свет и себе самога. Погледај како ме демон блуда мучи, душу моју прелешћујући да чини сваку нечистоту. Даруј ми чврстину ума и истиниту љубав ка Исусу Христу Богу моме и ка Теби Мајко Божија и научи ме да презрем и омрзнем сваки грех, сузе скрушене даруј очима мојим, исправи развраћену вољу моју, истргни жалац смрти из дубине душе моје и васкрсни је пре Страшнога дана у који ће вечна смрт прогутати све непокајане. Буди и мени грешноме, као некад давно Египћанки Марији, Наставница покајања, научи ме трезвењу, скрушености, љубави према ближњем, неосуђивању, кротости, тиховању, послушности, усади у срце моје непрестани трепет побожности и стајања пред Богом, и даруј ми непрекидно сећање на вечна блаженства и муке, и узведи ум мој у светле одаје Христа Цара, да не помишљам на земаљско већ да се радујем једино Богу и Спаситељу моме, свим срцем кличући Теби, Мајци Његовој: Радуј се, Дјево Свепречиста, Избавитељко душе моје од мука вечних. Амин.(Усрдна молитва Мајци Божијој пред овом иконом помаже у стишавању телесних страсти и напасти.. Црква је слави 12. октобра.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука