Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 73.Канон Трулског(Шестог) Сабора забрањује да се крсни знак приказује на поду,и прописује одлучење из црквене заједнице за оне који то чине: 73. Пошто се клањамо крсту умом, речју и осећањем, треба да се уклоне са подова његове слике, да се не би газиле. Они који их цртају по поду нека се одлуче. Међутим,шта ћемо са тиме што се крст приказује на поду наших цркава? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Где? Ја нисам видео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Ја мислим да се то избегава. Сећам се да је у Крагујевцу, у храму поред Богословије, урађен српски двоглави орао на поду, са оцилима али без крста на прсима. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 73.Канон Трулског(Шестог) Сабора забрањује да се крсни знак приказује на поду,и прописује одлучење из црквене заједнице за оне који то чине: 73. Пошто се клањамо крсту умом, речју и осећањем, треба да се уклоне са подова његове слике, да се не би газиле. Они који их цртају по поду нека се одлуче. Међутим,шта ћемо са тиме што се крст приказује на поду наших цркава? Па нема тога колико је познато. Ако мислиш на крстолико постављене подне плоче, то нису крстови. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Pa u Kaleniću, on je s početka xv veka ima grb na podu nije kao iz crkve sa aerodroma al ima slIčnost Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 73.Канон Трулског(Шестог) Сабора забрањује да се крсни знак приказује на поду,и прописује одлучење из црквене заједнице за оне који то чине: 73. Пошто се клањамо крсту умом, речју и осећањем, треба да се уклоне са подова његове слике, да се не би газиле. Они који их цртају по поду нека се одлуче. Међутим,шта ћемо са тиме што се крст приказује на поду наших цркава? Па нема тога колико је познато. Ако мислиш на крстолико постављене подне плоче, то нису крстови. Јел мислиш на ово? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 73.Канон Трулског(Шестог) Сабора забрањује да се крсни знак приказује на поду,и прописује одлучење из црквене заједнице за оне који то чине: 73. Пошто се клањамо крсту умом, речју и осећањем, треба да се уклоне са подова његове слике, да се не би газиле. Они који их цртају по поду нека се одлуче. Међутим,шта ћемо са тиме што се крст приказује на поду наших цркава? Па нема тога колико је познато. Ако мислиш на крстолико постављене подне плоче, то нису крстови. Јел мислиш на ово? Да на то. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Али,зар то не представља крст? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Мени се чини да се и то избегава. Бар оно шта сам ја видео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Не, мислим да ово не представља крст. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Али,зар то не представља крст? Па ја видим словло ПСИ, зар не? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Мени се чини да се и то избегава. Бар оно шта сам ја видео.Да.и ја се не сећам да сам негде то видео. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Postoji razlika između krsta kao simbola i kao znaka, i na saobraćajnom znaku ima te krst, pa i kod sabiranja, pa na zgradama, ambulantnim kolima itd. kao znak može se koristiti i kao ornament za ukras, on onda nije simbol. Kod mene u crkvi imate na podu od krstionce pa po dijagonali predstavu reke jer je crkva posvećena sv.Jovanu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Али,зар то не представља крст? Па ја видим словло ПСИ, зар не? Уколико је пси,ваљда би требало да има још два крака. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Postoji razlika između krsta kao simbola i kao znaka, i na saobraćajnom znaku ima te krst, pa i kod sabiranja, pa na zgradama, ambulantnim kolima itd. kao znak može se koristiti i kao ornament za ukras, on onda nije simbol. Да,али у цркви се користи са само једним значењем.Зар не? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука