marko_13 Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Ja ne vidim u tome nikakva "strašija" iskušenja nego jeromonahu. Naročito ovim današnjim u nas, gradskim... 319.gif I ne znam da li je neko došao kao mlad pa postao celibatni, ali koliko sam čuo, ima ih. То "градско" монаштво је нонсенс по себи! Човек одлази у манастир од 4. века да би се неподељено и несметано посветио Богу, молитви, послушању, сиромаштву и безбрачности. Ако неко постане свештеник након упокојења супруге, онда се не може сматрати целибатним. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Ja ne vidim u tome nikakva "strašija" iskušenja nego jeromonahu. Naročito ovim današnjim u nas, gradskim... 0205_whistling I ne znam da li je neko došao kao mlad pa postao celibatni, ali koliko sam čuo, ima ih. То "градско" монаштво је нонсенс по себи! Човек одлази у манастир од 4. века да би се неподељено и несметано посветио Богу, молитви, послушању, сиромаштву и безбрачности. Ако неко постане свештеник након упокојења супруге, онда се не може сматрати целибатним. Ја сматрам да НЕ МОРА бити нонсенс по себи. А рекох већ, МИСЛИМ да су ови за које сам чуо целибатни по себи. Причаћемо о томе другом приликом, мимо јавности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука