RYLAH Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Добро дошо, добри поп Зоране На најбитнију тему на форуму Да ти кажем и ја неколико. Ево прво што ми се не свиђа: Што правила теме не поштујеш И што десет не избрајаш с нама. Дал то значи да нас не поштујеш Да ли значи да ти свега преко главе Ил те само смара да одбрајаш? Не знам, вала, нит ћу да размишљам Али бих те ко брата молио Да ако би писао на теми Форму теме испоштујеш макар. Друго брате, што сам хтео рећи: Сви ми знамо ко је овде масон, Ко је масон, ко је папски слуга, Ко је папски, а ко режимлијски. Одавно те Владо провалио И окле си и за кога радиш И да ти је страна од запада По свем дража него она права. Нема сврхе да се правдаш нама Јербо овде разних фела има; Ко је масон, ко ли атеиста, Ко католик, ко ли шпијун црни. Има овде и ко православан Но су често од новога кова. Они стари што за веру гину, На друге су отишли сајтове. Него, брате попе Ђуровићу Пусти Влада и остале борце Да у миру своје лане трле; Пиши брате оно што волимо Историју Цркве и државе Ал онако ко што си почео; Ни по бабу ни по стричевима Већ по правди Бога јединога Јер ако ћеш хватати поене Код Господа нашег и свачијег Мислим то је најбоље решење. Ето толко колко бејах кадар Да и ову тему позапљунем За остало имаш госн Ињца Да са тобом води дијалога. Остај здраво брате попе Ђуро Нека ти је свака ко до сада И не брини онда за таланте. LISA, Иван Ивковић, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Очи ми се сада отварају духовита да сте ви створења! Слободе златне не дајте мени, По ваздан драги другујем с'њом! Владику Рада обожава сам, Стихове напаметз учио му! Баба and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ко је папски, а ко режимлијски. Дела RYLAH-не помери се сместа то ако сам врли режимлија није стога што што сам неки слуга но што ми се режим врло свиђа тако када говориш о томе ти говори само у своје име то што рече слуга си масонски ја ти нећу спорити изјаву. Иван Ивковић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Боже мили на свему Ти хвала, од Адама до даншњег дана, ђе се српски десетерац чује васкрсава као птица Феникс, од Филипа и звука гусала, не чух боље ријечи десетерца него што су на овом (Ф)Воруму, десетерац свугдје наду буди, одјекује ехо од давнина, повезује линкове и гусле, ударио јунак на јунака, сабље ваде,на Ворум долазе, љуту борбу воде по темама, бране они вјеру прађедовску, јуначе се од јутра до мрака, замахују сабљом по Воруму, ударају шаком тастатуру, слова лете обликују ријечи, убацују слике и музику, аминују мало протестују, разбацују мисли на све стране, благо нама од сад па до вијека, десетерац наше је оружје увијек било и увијек ће бити, десетерац наша је наука, поезија и умјетност цијела, по томе нас и други познају, да ли знају да ли разумију, нико не зна нит` је кога брига, што би други када ни ми сами, нико никог нити разумије, нити чује нити покушава, он је наша снага и поука, повезује вијекове и људе, овдје јунак може бити свако, буздован је нама смајли овдје, нико никог нит`види нит` чије, али свако са сваким говори, размјењује мисли и ставове, посвађа се па се и помири Иван Ивковић, Н И Н Е, LISA and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Пара врти где бургија неће а масони где неће ни пара. Ватисте се неких ствари ниских а догматских тема ни за лијека. Вако вели Зизјуласе Јово - Маните се Владе барјактара и сајтовских његовијех борби. Борбу води летњи дан до подне, борбу води, ветрењаче броји. А од подне крвав знојак брише Магичнијем крпчетом из Дис-а што но себе израњава јако. Зато дајте неки хард-кор онлајн Ако Бога православног знате. Три нам лица дочарајте сада три су лица а природе двије. ко друкчије нама проповиједа нека му је вазда камен у сирењу - у сирењу а и у смирењу, без вај-фаја довијека нек буде Баба, RYLAH, Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Види, Жељко, нема сад врдања! Одавно смо овде избројани Ко философ, а ко нешто мање Ко будала, а неко и већа Ко либерал, а ко против тога, И најпосле и главна нам подела Ко за режим а ко против њега. Ти си брате, истину зборећи, Дуго чуво слику контрирања. Човек би се могао заклети Да истину не би никад продо Таман за мал ко Борбаши љути Ко Борбаши љути противпапски Да Владимир страшнијем на челу. Али има једно месец дана Како пратим твоја сочињења И видим те: тачно другачији! Пљује Русе, пљује Мериканце Пљује Де Ес, опљуне по Чеди Само Вучка хвали и мисли се "Еда ли ће мој народ весели Видет ово што сам ја видео Еда ли ће Вучка прихватит Да нам свима сване ко никада!". Па сам хтео да те питам нешто А сада је прилика ко свагда: Лепо признај, нећу се љутити Јесил паре примио од кога Или ти је обећано нешто? Ил истина оно што се прича Да Видовдан доанције прима? Једном руком прима донације, Другом руком пише хвалоспеве? Реци брате сада ил никада! verum est in beer, feeble, Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Фала сестро (Нифада ) од Српске Републике лепо ове твоје речи звуче баш онако некако сестрински. Мало нам је на ови ворума такве наше домаће чељади да певају у овоме стиху одвећ су се Србљи поодвикли десетерцом мисли да говоре сви су нешто у фенси фазону страњске речи пишу и говоре некаквијем дугачким речима. За десетерац треба имат душу а та душа не бива свакако но се кује од малијех ногу уз ђедове приче и песмице о Краљевић Марку јуначкоме и о другим српским делијама Ко одрасте уза Холивуда а не чује ђедових стихова тешко њему иде десетерац ако иде то је неко чудо ил је књигу добро изучио ил је неко генетско наслеђе остануло од Св.Сава Нифада, Плутон, LISA and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Почуј вамо бледолики швабо ( w.a.mozart ) ако ћемо о боју причати нема боље него ове теме то о чему Зизи вазда прича мислим да је свима дојадило Влад је први мегдан заденуо чини ми се на његовом сајту( БЗВ) feeble, w.a.mozart and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Šta se ono čuje iz daljine, da l* su munje na zemljicu sišle, da l * se nebo s zemljom razgovara Ili Arsenija razmišlja ,pa sve misli mori Ljuti Turci pritisli sa sviju strana Oće dušu da ubije sila Oće da zabode koplje u junaka Crni oblak nada njom se vije Oblak zbobe,zavisti i mržnje Što sve čeka da zabode da ugrabi ,da probode Ne probada oblak , no probada je znanje proboda u srce duboko i tišti što prepoznade poznata joj lica. Lica koja voli naneše joj bol, u toj rani svi su oni sol Niti jede,niti pije ,niti plače , nit se smeje Sve nogama o žemljicu bije. Arsa kosu reže,pak vinograd veže. Ogrnuta crvenom dolamom sa vernim drugom hrtom iz Arimateje. Crna zemlja više zemljom nije oblak nosi,kiša lije Arsenija više forumašom nije Ide da zlotvoru dobro čini vratiće mu duplo i troduplo po božanskoj pravdi i volji učiniće sve i više od onoga što može da zagrmi pobeda na sva zvona Neka se neprijatelji razbeže kad čuju da se sprema da ih reže Zar da meni neprijatelj brani sa kime ću sedeti i na čijoj strani To se više čuti nikad neće dok je Arsenije i ognjena mača Neće biti tuge,neće biti plača ko hoće u pakao ,neka ide Arsenija ostaje da živi i plodove donosi a vinograd što joj oteše hajduci neka nose kukala im majka zemaljsko je za malena cerstvo. Soboda je sveta dok je sveta dok je poslednje kapljice mi znoja zaklinjem se -neka bude volja tvoja. w.a.mozart, Иван Ивковић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Хвала Жељко на таквим ријечима, док је нама десетерца овдје, авангарда никад не умире, десетерац отвара видике, у њему се свако препознаје, десетерац дефинише ствари, рашчлањује па их осмишљава, чини јасним и чини познатим. Све је исто као што је било, Осим стиха другог блага нема, десетерац наше је богатство, у њему се за вијекове живи. Данче*, Баба, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Види, Жељко, нема сад врдања! Одавно смо овде избројани Ко философ, а ко нешто мање Ко будала, а неко и већа Ко либерал, а ко против тога, И најпосле и главна нам подела Ко за режим а ко против њега. Ти си брате, истину зборећи, Дуго чуво слику контрирања. Човек би се могао заклети Да истину не би никад продо Таман за мал ко Борбаши љути Ко Борбаши љути противпапски Да Владимир страшнијем на челу. Али има једно месец дана Како пратим твоја сочињења И видим те: тачно другачији! Пљује Русе, пљује Мериканце Пљује Де Ес, опљуне по Чеди Само Вучка хвали и мисли се "Еда ли ће мој народ весели Видет ово што сам ја видео Еда ли ће Вучка прихватит Да нам свима сване ко никада!". Па сам хтео да те питам нешто А сада је прилика ко свагда: Лепо признај, нећу се љутити Јесил паре примио од кога Или ти је обећано нешто? Ил истина оно што се прича Да Видовдан доанције прима? Једном руком прима донације, Другом руком пише хвалоспеве? Реци брате сада ил никада! Ниси ни ти више мала маца све около па право у чело када питаш рећи ћу ти право али мислим нећеш разумети ак уопште овом поверујеш. Има једно двадесет година допадоше мени неке књиге нит се знаде ко књиге написа нит се знаде коме их написа Дуго сам се мучио са њима иди тамо па иди онамо нико не зна књиге тумачити обишо сам силне намастире сваког попа вукао за рукав кад ми попи ништа не знадоше ја отидох старим Јеврејима и зборих им о мојим мукама ал ни они нешћедоше рећи но ипак ме неђе упутише дадоше му неке чудне знаке шкрти беху да ми кажу право али јопет нешто ми дадоше ил се беху млого уплашили ил не беху вољни казивати. Остах тако са тијем књигама Србуље их зову од вајкада ја их читах неколко година ал не могох ништа разумети после добрих 5 година дана скиде ми се ко магла с очију све што читах јасно ми се каже а у књигах врло лепо пише овај владар вакога изгледа биће стасит са много елана шваба ће га слати и ценити ал му неће за вакат помоћи главу ће му скинт сред Биограда Народ ће се млого поделити пол западу а пол истоку биће ко два народа у једном једни друге неће разумијети ал ће вући свак на своју страну па ће народ гадно посвадити и државу силно оштетити наместо да сви вуку овамо ђе је свима на ползу и чест. Ово причах пре двајес година али нико није укапиро ни ја тада то нисам капиро. Онај владар биће мало туњав врло учен ал тром и недоречен тај ће нешто мало столовати скинуће га на превару неку ал ће своју главу сачувати онај владар пре свијех владара биће прека гадна карактера име ће му значити слобода после њега ни ње бити неће Онај владар пргав и високи доће после седога владара оног који не зна ништа радит тај ће штркљо начинити царство по цијену омразе на себе пола ће га народа вољети а пола му о глави радити то ће царство Христа дочекати пола наше а пола туђинско све док Руси на Косово стигну тад ће царство бити цело наше а и мало шире но што јесте Е када сам о томе дознао из онијех књига староставних отад ћерам такву политику и Видовдан у том гурам правцу није мене баш све од почетка било како сам ја замислио ови моји волјеше туњавог и мислише да је он тај царе ја говорих језик ми отежа и ћерах их да напуште туњу но не хтеше о томе ни чути ал прилике иђаху ми на руку те на крају осташе брез туње и дођоше да се совјетују " е шта ћемо Жељо сад чињати овај наш је пропано начисто коме сада похвале писати кога Срба у небо ковати када сви су у земљу пропали и ни један није видовдански?" Чек полако браћо видовданска да чујете староставне књиге нисте добро бирали у старту треба један штркљо да се јави биће велка прзница од човјека тај ће вазда терати по своме наизглед ће бити издајица ал заправо он ће створит царство. Нису мене ово веровали све до оних претпрошлих избора тад им рекох ОН ће да победи а не ови жути кругдвојкаши нико тада у то неверова па ни штркљо прзница велика кад одосмо штркљи на дворове и рекосмо да се спрема победу он се брецну ко да га зезамо е се мисли или смо протуве ил смо дошли да га завлачимо и не спреми се штркљо за победу када стаде пред ону камару није знао шта треба да каже. Ето ти је моја исповијест а још веле књиге староставне свашта нешто али нећу рећи да ме не би после уапсили јер пандури у то неверују но ће рећи видиш он је знао значи да је он то направио или барем с њима ортак био. Иван Ивковић, Дијана., RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 26, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 @@w.a.mozart, Ој Моцарте незнана делијо, што користиш позната имена, уметника неког немецкога видим да се доста бистар момак правиш лепе постере на фејсу преко њих сам ја дошао ође. Него мени једна непозната зашто кажеш да у Бога има тријех лица, а не ТРИ ЛИЧНОСТИ. То је бољи богословски израз много бољи него са лицима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 26, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Очи ми се сада отварају духовита да сте ви створења! Слободе златне не дајте мени, По ваздан драги другујем с'њом! Владику Рада обожава сам, Стихове напаметз учио му! Добри попо јукак-Ђуровићу Што ришћанство силно проповедаш, Због тебе су многу прогледали, читајући твоје ситне књиге. 'Вала 'Ристу Богу 'ваплоћеном, што си сада ти све укапиро, и стихове сада с нама плетеш, све ситнога стиха десетерца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Дедер брате суни нам по једну Седи брате на ту столицу Да и RZLAH по коју прозбори. Ух, ал ваља, и дукат је мало! Ајде брате суни још једаред Па на две сам ноге доходао Нећу ваљда ћопав ић одавде? Тако. Браво. Вид како се жути! Као да је месец у чаши Тако имаш утисак кад видиш Како сјаји у прозирној чаши У прозирној параћинској чаши при Теслиној кинез - сијалици. Него шта сам почео причати? Малопре се ја брате шалио Свако има право на мишљење. Друго мени стоји на памети Кад помену књиге старосавне. Књиге су ти, добри мој Жељане Некад лажа а некад истина. Ко ће знати кад је од то двоје? Књига ти је брате најстарија Веда нека из земље Индије. Кажу данас у Телеграф штампи Да се у њој и Србин помиње. Може бити, нисам је читао, Мада ми је мало вероватно. Но углавном у тој књизи нема Ништа што нас тернутно занима. Друга ти је књига од давнина Од Асира Гилгамеш јуначе. Тамо нема Србину имена Ни имена нит каквог спомена. Онда Хомер, па сви философи Арабија и цела Персија Ни Библија књига најмилија Нити која књига сличног кова Не помиње нити нам казује Шта ће с нама конкретно да буде. Тарабића старо пророчанство Проказано ко лажа одавно. Клаопатра и Деда Милоје Милан Тарот, слични видовњаци, сви до једног режимски пророци. Па ми реци, добри мој Жељане, Коју си нам то књигу читао Е да бисмо и ми неђе видели Шта нас чека и шта да чинимо А за ползу рода и порода? Иван Ивковић, Данче* and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Све песници дични поседали 'ватили се разни' сокоћала не би л' судбу нашу опевали што је било а што ли ће бити па све један бољи од другога не може се човек начитати. Реко' и ја у дружбу да приђем те да скупа у десет кројимо. Од Истока песма јесте фина али није кано што је наша... Елем, не би' да развлачим питу но да речем што сам 'тео рећи политиком слабо вам се дичим те вас не би мог'о совјетоват' нит' би мог'о нити би то хтео крај оваки' велики' мајстора. Богу божје а цару царево јесте мудрост којој равне нема што нам Господ васкрсли остави еда бисмо Њему следовали. Ако овај сачувамо бисер ласно ћемо све друго сачуват' од опаки' ала и гаврана. Нека би вам све на здравље било све на здравље и спасење душе... verum est in beer, Дијана., Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука