Jump to content

Иконе-Фреске-Мозаик

Препоручена порука

pa kad se danas svaka šuša bavi ikonopisom. ovaj ikonopisac s kojim sa pričala je jedan od retkih koji ima blagoslov za ikonopisanje i freskopis, likovno obrazovan i najbolje od svega verujuć čovek. u svom životu se svega nagledao pa zato je rekao to što napisah.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

ете сад испаде да је овај иконописац видре нека шуша ...

можда чак није ни видра, кад смо већ код тога ...

велики сликари су они који су унели новине и смисао на платна и друге подлоге за боје, а не они који су као роботи испуњавали форму ...

Подели на овим сајтовима

Шта год да је на икони није је "шуша" радила.

Икона није купљена на улици него у књижари наше Епархије, а све што уђе у књижару мора Владика лично да одобри.

А види се да је нека "животињка". Која је и шта представља,то је питање!

У сваком случају, хвала Ти, Данијела, што си се распитивала. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

nije mi bila namera da uvredim coveka koji je ikonopisao ovu ikonu. to sam rekla uopsteno jer sam se svega nagledala.

a sto se tice robe u knjizarama... veruj mi, vladika nema mnogo uvid sta se sve prodaje, bar za BGD knjizare znam.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Цитат

nije mi bila namera da uvredim coveka koji je ikonopisao ovu ikonu. to sam rekla uopsteno jer sam se svega nagledala.

Ма, не секирај се! pravopop

Цитат

a sto se tice robe u knjizarama... veruj mi, vladika nema mnogo uvid sta se sve prodaje, bar za BGD knjizare znam.

Код нас, у Еп. бачкој, има!

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 2 weeks later...

леле мајке, који кич окљоцани  :229229229:

Цитат

Nesvakidašnja kompozicija na zidu hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Lozovik. Ovakvu fresku još nismo videli.

Koja je vizija savremenog živopisca? Šta je želeo da nam poruči?

Sa jedne strane je đavo, a sa druge Isus Hrist.

Sa jedne urban scenario sa "Empajer stejt" neboderom koji je simbolom Njujorka. Kazino simbol poroka. Kola policije i vatrogasaca simbolišu opšti haos i nered. Na nebu su dva aviona za koje se predpostavlja da su pripadnici NATO alijanse. Ispod njih atomska centrala pored koje se nalazi banka za koju možemo samo da predpostavimo da je Svetska, pošto je u našem narodu najomrženija, zbog nepopularnih uslovljavanja pri davanju kredita državi.

Sa druge strane pašnjak na proplanku sa drvetom. Lik Isusa pomirljivim pokretom pokazuje netaknutu prirodu rajskog vrta. Kako vi doživljavate ovaj prizor?

Čak je napravljen i Fan page na Facebooku gde možete da tumačite ovo remek delo.

Zahvaljujemo na fotografiji - Nevenkic Srdjan.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...