Jump to content

Насер Орић тражи српску пензију

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Постављена слика

САРАЈЕВО – Ратни командант Армије БиХ у Сребреници и некадашњи припадник МУП-а Србије Насер Орић изјавио је да је поштено радио у Србији и да сматра да има право на пензију.

„Обезбеђивао сам разне високе дужноснике србијанске политике, па и Слободана Милошевића на Газиместану”, рекао је Орић за сарајевски лист Дневни аваз и додао да је сваки посао у животу радио предано и поштено.

Орић, који је тренутно пензионер Армије БиХ, рекао је да има право на пензију и из Србије и изразио уверење да ће му се одређени износ исплаћивати када се за то стекну законски услови.

„Ишао сам где год су ме старешине распоредиле па и на извлачење рудара из рудника у Косовској Митровици. Дакле, моја пензија у Србији је поштено зарађена. Након што сам се вратио из Хага, у неколико наврата био сам у Београду, где сам обишао неке пријатеље, али и нашао адвоката који ће регулисати моја права из пензијског осигурања”, рекао је Орић.

Он је казао да ће „када дође време да прима пензију по основу радног стажа у Србији” сваки евро од тога дати деци погинулих ратних другова у Сребреници.

Бивши заповедник Армије БиХ додао је да није ратни жлочинац и подсетио да га је суд у Хагу ослободио свих оптужби за злочине над Србима у сребреничком крају, за које га је теретило тужилаштво.

Орић је радио у МУП-у Србије од 1987. године до почетка рата у БиХ 1992. године као специјалац. Тадашњи министар полиције Радмило Богдановић уручио је 1990. године Орићу као награду за изузетне заслуге пиштољ с посветом.

IZVOR

Подели на овим сајтовима

Ne bi bio iznenađen da dobije penziju za svoj pošteni rad  :)

E Srbijo Srbijo...

Шта хоћеш, човек је заслужио, био је у Милошевићевом обезбеђењу на скупу на Видовдан 1989. године

klapklap

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

За неповеровати, да извине модерација, каква је он скотина од човека! Свестан је да би га распели чим пређе Дрину а наставља да провоцира тражећи пензију.  :)

Ако је добије ја постојем држављанин Западне Сахаре или Чада!  klapklap

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...

Кад може Месић за годину дана, зашто не би Насер могао за 5 година радног стажа...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...