Juan Valdez Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Ух, шта "волео".... па био сам овисник... Ма волим га и сад, али не могу да поднесем. Већ ме вата депресија само од ове теме. Ти онда слушај ово: http://www.youtube.com/watch?v=qS_Z0tRnSX0 greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Крофне с чоколадом - инструмент америчког империјализма P.S. Prestajem, dajem reč! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 sasvim dobro i lepo je pisao on o Tolkinu, brate Aleksandre, to mu je jedan od najboljih clanaka, pored onog "U svakoj muzici je Bah"... Мислим да је то написао Иларион Алфејев. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Мислим да је то написао Иларион Алфејев. Jel? Moguce, bas cu da pogledam clanak kad ga nadjem... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Jel? Moguce, bas cu da pogledam clanak kad ga nadjem... Јесте, ево овде има: http://arhiva.eparhija-zahumskohercegovacka.com/?q=node/1062 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 I sasvim dobro i lepo je pisao on o Tolkinu, brate Aleksandre, to mu je jedan od najboljih clanaka, pored onog "U svakoj muzici je Bah"... Па то сам и рекао. Свуда проналази неки сатанизам и секте, ал Толкин, где све врви од чудовишта и мрачњаштва, а помена о Богу нема, му је скроз ОК. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Па то сам и рекао. Свуда проналази неки сатанизам и секте, ал Толкин, где све врви од чудовишта и мрачњаштва, а помена о Богу нема, му је скроз ОК. Tolkin uopste ne vrvi od mracnjastva, brate, ako samo pazljivo pogledas, bas naprotiv... to je bila moja poenta... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Oduvek mi je bio dosadan i potpuno nezanimljiv, nevezano za njegove političke stavove... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Па то сам и рекао. Свуда проналази неки сатанизам и секте, ал Толкин, где све врви од чудовишта и мрачњаштва, а помена о Богу нема, му је скроз ОК. Има Курајев један чланак о Толкину и Харију Потеру у ком веома убедљиво показује да су обе књиге дубоко хришћанске http://kuraev.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=50 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Толкин је био осведочен хришћанин и ко се мало заинтересовао за њега могао је да сазна на који начин је размишљао и живео. Он је пресудно утицао да К. С. Луис, писац "Дневника из Нарније", постане хришћанин, пошто је био ватрени антитеиста. Па и сами Дневници су "јеванђеља у сликама", како их је аутор називао. Дакле, ко каже да Толкин није хришћанин, тј. да је сатаниста или шта већ, је тотални игнорант. obi-wan and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Па то сам и рекао. Свуда проналази неки сатанизам и секте, ал Толкин, где све врви од чудовишта и мрачњаштва, а помена о Богу нема, му је скроз ОК. Ako misliš na Tolkinova dela: ona se dešavaju u potpuno drugoj, imaginarnoj stvarnosti koja ima svoja božanstva. Recimo, Tolkinov vrhovni bog se zove Eru Illuvatar, onda imaš viša božanstva (Valaari), niža (Maiari), vilenjake, itd.... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Људи, ја нисам коментарисао Толкина, него Ве Деа и његов приступ стварима. Ал ајд сад, већ и прошао фазон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Толкин је био осведочен хришћанин и ко се мало заинтересовао за њега могао је да сазна на који начин је размишљао и живео. Он је пресудно утицао да К. С. Луис, писац "Дневника из Нарније", постане хришћанин, пошто је био ватрени антитеиста. Па и сами Дневници су "јеванђеља у сликама", како их је аутор називао. Дакле, ко каже да Толкин није хришћанин, тј. да је сатаниста или шта већ, је тотални игнорант. Samo treba imati malko vise duha i udubiti se u Silmarilion pa videti kolikio je on bio vernik. Ceo Silmarilion a i ostatak Tolkinovog opusa je njegovo licni najdublje izrazavanje hriscanstva. To je interesantno u koje vreme. U vreme kad Nietzscheovska ubermansh filozofija dobija na zamahu Tolkinovi najmocniji, najpametniji, najvestiji Noldori dozivljavaju uzasan pad a mali, slabasni i smeteni Hoboti bivaju heroji, spasitelji. Ne moze biti nehriscanski, ali ni slucajno. Jedino sto se njemu licno moze zameriti je zestoka simpatija nacizma i fasizma. Ali to moze da mu se odbije na mentalne traume iz detinjstva kada ga je kidnapovao jedan crnac u Africi i vukao sa sobom nekoliko dana. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Samo treba imati malko vise duha i udubiti se u Silmarilion pa videti kolikio je on bio vernik. Ceo Silmarilion a i ostatak Tolkinovog opusa je njegovo licni najdublje izrazavanje hriscanstva. To je interesantno u koje vreme. U vreme kad Nietzscheovska ubermansh filozofija dobija na zamahu Tolkinovi najmocniji, najpametniji, najvestiji Noldori dozivljavaju uzasan pad a mali, slabasni i smeteni Hoboti bivaju heroji, spasitelji. Ne moze biti nehriscanski, ali ni slucajno. Управо тако. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ал хоћу кад сам се већ и тога дохватио, да не пате Хари Потер, Патријарх, Папа, Тадић, Николић, Коштуница, муслимани, Јевреји, Руси, РПЦ, Европска Унија, САД, Обама, Акакијевци, зилоти, Гашо Кнежевић, Дарвин, сликари, песници, артемити, Симеон Виловски, Орвел, сви који су ми се замерили од петог разреда основне наовамо, и сви остали (сем Толкина, толкин је кул, и поред свега нехришћанског у његовој литератури). И Алф... https://www.pouke.org/forum/topic/16567-alf-seca-li-ga-se-neko/#entry543840 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука