Jump to content

Ко је пуцао на о. Срђана Станковића, на децу и попадију на Косову 2006. године?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Умировљени Епископ Атанасије је у своме писму бившем Епископу Артемију у последњем писму на Аранђеловдан 2010 године изнео је следећу вест:

Артемије је више од три пута позиван и више од три пута је изиграо послане му саборско-синодске комисије од по два епископа. Најзад је, почетком фебруара ове године, изиграо и Патријарха и Синод, правећи се луд, а потом, нажалост, и безочно лажући, као што и сада бестидно лаже. У првој комисији, још маја 2006. године, био сам, као њен члан, сведок Артемијевог изругивања и са нама, и са Синодом, и са Сабором. Та комисија је била упућена након што су његови сарадници пуцали на тадашњег секретара Епархије рашко-призренске, оца Срђана Станковића, и на његову дечицу и попадију, на Ђурђевдан увече, две хиљаде шесте код Звечана. У то време је отац Срђан, као одговорни секретар Епархије, био почео да открива финансијско-материјалне махинације и малверзације тада свемоћног над Епархијом и над самим Артемијем Симеона Виловског и његовог кума Суботичког (ако Артемије, како "сведочи" на суду у Атини и Београду, "иза свега тога стоји", онда - "ко чита, нека разумије"!). Када смо овај стравични случај, заправо терористички чин познат само из мафијашког подземља, а непознат у двехиљадугодишњој историји Цркве Христове, тада предочили Артемију, он се само иронично подсмехнуо, како одавно чини кад му се чињенице изнесу на видело. Додајмо да је исто оно вече, на Ђурђевдан, изјавио: "Једно је сигурно: то су учинили Шиптари". Уствари су то учинили плаћени за то Срби, од којих је један, коме се и име зна, за то и кажњен са две године затвора, али је касније побегао и данас живи у страху да га не ухвате

http://www.spc.rs/sr/jos_jedno_pismo_bratu_artemiju

Верујем да је ово многима промакло, а ово је преозбиљна ствар! Да ли неко зна нешто више о овоме?

Ево је вест о том догађају:

Постављена слика

Покушај убиства секретара Епархије рашко-призренске

Косовско-метохијска полиција потврдила је 8. маја да су протеклог викенда, на раскрсници између села Рударе и манастира Соколица, у близини Звечана, непознате особе пуцале на возило из ватреног оружја, али да међу особама у возилу није било повређених.

КиМ Радио из Чаглавице је јавио да је пуцано на возило секретара Епархије рашко-призренске протојереја Срђана Станковића. Полиција није навела идентитет особа које су биле у возилу на које је пуцано, додајући да се ради о „покушају убиства“.

КиМ Радио је навео да су, поред проте Срђана Станковића, у возилу били његова супруга и двоје деце. Свештеник Станковић је изјавио да се у суботу увече на путу за Приштину, испред аутомобила којим је управљао, препречио аутомобил „голф“ црне боје без регистарских таблица, из којег су два непозната нападача испалила неколико хитаца из ватреног оружја.

Један метак је погодио аутомобил, а свештеник је успео да окрене возило назад према Звечану, где је случај пријавио полицији.

Полиција је навела да је на возилу причињена материјална штета, и да је случај под истрагом.

Свештеник Станковић је са породицом путовао према Грачаници, где се од 1999. године налази седиште Епископа рашко-призренског Артемија.

Православље

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

Да, у реду је. Желим да прокоментаришемо овај конкретни догађај. Замислите да неко пуца на свештеника, попадију, децу и да то по речима вл. Атанасија раде плаћени Срби у дослуху са Виловским кога Артемије подржава и брани? Еј, није ово шала већ озбиљна оптужба.

Волео бих конкретне податке- докле се стигло са овим процесом и да ли су речи вл. Атанасија по било којој основи валидне?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Из доле постављеног извештаја Сабору из 2006. године:

У вези са већ поменутим неумесним и неправедним нападом Еп. Артемија и Симеона на Еп. Теодосија (по Васкрсу ове године), огласили су се, како што је познато, свих пет Архијерејских намесника Епархије РПиКМ (њихово писмо од 2. маја 2006. у прилогу). Тада је ј. Симеон фалсификовао изјаву СНВ и даље наставио, са својим послушницима, да блати ове свештенике, говорећи о некаквој њиховој "побуне" и "пучу" и карактеришући њихово писмо Владици као "памфлет"! Одмах сутрадан (3. маја) уследило је Станковићу, уз Владичино писмо секретару брату Срђану Станковићу  сасвим неочински и антипастирски диктат да "у року од 24 сата напустите просторије и територију Наше Епархије, како би се смирили духови које сте Ви својим неразумним и неканонским деловањем узбунили"! Нажалост, за овим је већ 6. маја, на Ђурђевдан, последовао покушај атентата на о. Срђана и његову породицу (о чему још траје истрага, али досадашње искази и подаци отуда указују на наручени атентат од стране Срба - а не на "инсценирани атентат" самог о. Срђана, како, нажалост представљају тај психички трауматичан и трагичан догађај за малу децу и супругу о. Срђана — протосинђел Симеон и, још жалосније и трагичније, сам Еп. Артемије! Судећи по много чему што дознајемо, овај безумни чин се може ускоро разоткрити као, у почетку покушај застрашивања непожељнога у Епархији секретара ђакона Срђана Станковића /зато што је почео да говори о малверзацијама у Епархији РПиКМ/, али да се то застрашивање изокренуло у стварни покушај убиства непожељног свештеног лица ове Епархије). Ми се питамо: какав то дух и менталитет влада у тој Епархији ако се код најближих сарадника Еп. Артемија дешавају такви догађаји, познати само у мафијашким подземљима?

Ми се такође питамо: ако Архијерејски намесници не могу "ни главе да дигну" у Епархији РПиКМ и да своме Епископу напишу једно коректно, синовско писмо, а један Симеон Виловски може да заиста вршља по Епархији у свим областима и доменима, где је онда ту Црква као дом Очев и деце Божије, заједница синова Божијих усиновљених у Јединородном Сину, Прворођеном међу многом браћом!?

Нажалост, овај проблем постоји као стварни проблем у Епархији РПиКМ. Владика Артемије јесте надлежни Епархијски Архијереј, отац свих верника, свештеника, монаха и монахиња, свих клирика и лаика, али

Епископски положај и служба у Православној Цркви није монопол над савестима и слободом свакога од њих.

Подели на овим сајтовима

Да, у реду је. Желим да прокоментаришемо овај конкретни догађај. Замислите да неко пуца на свештеника, попадију, децу и да то по речима вл. Атанасија раде плаћени Срби у дослуху са Виловским кога Артемије подржава и брани? Еј, није ово шала већ озбиљна оптужба.

Волео бих конкретне податке- докле се стигло са овим процесом и да ли су речи вл. Атанасија по било којој основи валидне?

A koje je ime i prezime tog sto je pucao, uhapsen,osudjen i pobegao?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Крије се сам (као што каже владика), а ко га је платио? Па Виловски, ко би други. Нажалост, мислим да ће вл. Атанасије као и САСабор све више и више о овоме да објављује (у складу са даљим поступцима о.Артемија), па ћемо тада сазнати и име и презиме атентатора, као и детаље око истраге која је 2006 била у току и имала форму "сумње" ("сумња се да је био Србин"), а сада вл. Атанасије каже "Уствари су то учинили плаћени за то Срби", дакле ствар је засигурно доказана истрагом.

Подели на овим сајтовима

Крије се сам (као што каже владика), а ко га је платио? Па Виловски, ко би други. Нажалост, мислим да ће вл. Атанасије као и САСабор све више и више о овоме да објављује (у складу са даљим поступцима о.Артемија), па ћемо тада сазнати и име и презиме атентатора, као и детаље око истраге која је 2006 била у току и имала форму "сумње" ("сумња се да је био Србин"), а сада вл. Атанасије каже "Уствари су то учинили плаћени за то Срби", дакле ствар је засигурно доказана истрагом.

A zasto nije pokrenut postupak protiv organizatora? Jer pokusaj ubistva je jako ozbiljna stvar.

Подели на овим сајтовима

Ко каже да није? И ја мислим да би заиста добро било да се овај случај у потпуности изнесе пред јавност само што би тренутни и даље икономијски заснован став према о. Артемију САСабора тада вероватно био нарушен.

Подели на овим сајтовима

Ко каже да није? И ја мислим да би заиста добро било да се овај случај у потпуности изнесе пред јавност само што би тренутни и даље икономијски заснован став према о. Артемију САСабора тада вероватно био нарушен.

A zasto drzava nije privela stvar kraju. Nju stav CACabora ne bi trebalo da zanima? 

Подели на овим сајтовима

Испаде да је отац Артемије и убица...Кирие Елеисон.

Слична прича се вртила и око мог владике Василија...причало се како је он натјеро војску да пуца у попадију. У том нападу војске, попадија је преминула. Али ако је  то тачно, што мој владика није у затвору?

Много се прича али са мало доказа.

Ко зна шта је ту истина. Ако је то рекао владика Атанасаије није рекао Бог!

Више ником не вјерујем док не видим доказе.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Слична прича се вртила и око мог владике Василија...причало се како је он натјеро војску да пуца у попадију. У том нападу војске, попадија је преминула. Али ако је  то тачно, што мој владика није у затвору?

Pa znas kako,policija radi svoj posao, ponekad se to i otegne.Dokazi se ne serviraju na tacni.Ali drzava mora nesto da preuzme ako ima dokaze.

Подели на овим сајтовима

Па ти немој да верујеш. Не питамо се ту ни ти ни ја уосталом него закон, полиција и на крају суд. Ми се питамо као чланови Цркве додуше, а ту имамо реч владике Атанасија који је доказе видео што је мени лично и више него довољно.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

A zasto drzava nije privela stvar kraju. Nju stav CACabora ne bi trebalo da zanima? 

Како да се ствар не тиче Синода?  На свештеника је пуцано и то баш када су откривене малверзације. да ли је случајно? Замислите, а у колима попадија и деца... заиста немам речи за ово.

Не знам да ли су Албанци или Виловски (а уз Виловског и о. Артемије који како каже да је за све одговоран што ради Виловски), то свакако треба да се изнесе у јавност јер ово што је Владика Атанасије рекао је веома директан напад.

Подели на овим сајтовима

Ма није нико луд да помисли дал случајно нису Шиптарски терористи пуцали у те људе...ма гдје би то Шиптари урадили? :)

Свако зна како су они мирољубиви, па Срби су 99-те бјежали од Црвених Беретки... :nene:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...