Jump to content

Неопаганизам, расизам и сатанизам у Срба данас

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

Свом том расизму у Србији доприносе и многобројне нацистичко-фашистичке псевдо-секташке јеретичке анти-хришћанске организације типа Образ, Двери српске, СНП 1389, Гарда Цара Лазара итд...

Hteli to da prihvate ili ne, to tako jeste.

Mada nije tako popularno ovuda govoriti za Dveri da su nacisticko-fasisticka organizacija, ja mislim da jesu.

They are not a fist or a foot but a mind.

Ako su Obrazovcima prihvatljivi, to znaci da im nesto jako mnogo fali, recimo da ideoloski i na druge nacine opravdavaju manifestni nacizam koji ovi tako entuzijasticno reklamiraju i sprovode.  Neka kazu nacionalisti da previse gledam B92 ali to ne menja cinjenice.  Sad su postali i politicka stranka.

Bez sumnje, to je politicka stranka buducnosti.

Подели на овим сајтовима

Свом том расизму у Србији доприносе и многобројне нацистичко-фашистичке псевдо-секташке јеретичке анти-хришћанске организације типа Образ, Двери српске, СНП 1389, Гарда Цара Лазара итд...

Mada nije tako popularno ovuda govoriti za Dveri da su nacisticko-fasisticka organizacija, ja mislim da jesu.

Ako su Obrazovcima prihvatljivi, to znaci da im nesto jako mnogo fali, recimo da ideoloski i na druge nacine opravdavaju manifestni nacizam koji ovi tako entuzijasticno reklamiraju i sprovode.  Neka kazu nacionalisti da previse gledam B92 ali to ne menja cinjenice.  Sad su postali i politicka stranka.

Ако сад убица мисли за мене да сам пријатан дечко, са мном нешто није у реду? Знам, банализујем али ту је негде поента. Ти си лепо рекао на почетку "ја мислим" и то је то, везао си ми руке не могу да те нападам због твог мишљења. Али могу да те питам да ми наведеш пример где Двери оправдавају нацизам? Ако под нацизмом подразумеваш национал - социјализам, примењен у Трећем рајху, не мораш се мучиш нећеш наћи пример. Ако подразумеваш оно за шта данашње НВО и остали користе сасвим погрешно тај појам, молим те наведи неки пример.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ја не могу да докучим, где корен твојих фрустрација..али овакав твој став има везе са Хришћанством колико и паганизам!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Значи не правиш разлику између родољубља и етнофилетизма?

Правим разлику, али људи који се баве родољубљем, често не праве, а мени је православље на првом месту, те често морам да га браним од излета етнофилетизма од стране људи који себе сматрају "родољубима" (и "православцима", а величају Стаљина)...

Гледе тих новина, јесам читао сам, и стварно нема што би се рекло званично: ништа лоше; чак супротно. Међутим, када нису новине у питању већ људи, цео тон тих људи ми је некако етнофилетистички (а то је када су они најблажи у питању).

Ти ниси у стању да одвојиш политику , нацију и религију...

У старту ти је поставка на нивоу евроталибана...

Ево један етнофилитизам пер екселанс...

Постављена слика

1000000001010

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ма пусти... Данас се тако лако лепе етикете...  prstgore

На све стране...и океј ми је то седимо ми овде на пиву па неко тако каже и ником ништа...овако на месту на коме може да прочита неограничен број људи опет то има мало већу тежину..Када бисмо се сви потрудили да меримо три пут сваку реч којом неког квалификујемо докле бисмо догурали еее  confused

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ма пусти... Данас се тако лако лепе етикете...  smej.gif

На све стране...и океј ми је то седимо ми овде на пиву па неко тако каже и ником ништа...овако на месту на коме може да прочита неограничен број људи опет то има мало већу тежину..Када бисмо се сви потрудили да меримо три пут сваку реч којом неког квалификујемо докле бисмо догурали еее  dada

OMG, шта ту радиш ти Шијакињићу, и сви ви остали? Ово је "дијалог са сатанистима"!

Не да сте мало "off" већ офтопичите све у шеснаест!

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ма пусти... Данас се тако лако лепе етикете...  smej.gif

На све стране...и океј ми је то седимо ми овде на пиву па неко тако каже и ником ништа...овако на месту на коме може да прочита неограничен број људи опет то има мало већу тежину..Када бисмо се сви потрудили да меримо три пут сваку реч којом неког квалификујемо докле бисмо догурали еее  dada

OMG, шта ту радиш ти Шијакињићу, и сви ви остали? Ово је "дијалог са сатанистима"!

Не да сте мало "off" већ офтопичите све у шеснаест!

0102_laugh

Ма знам у дубоком сам офсајду ал ето кад ме убоде у око :) и не нисам члан организације Двери :)

Подели на овим сајтовима

Ако сад убица мисли за мене да сам пријатан дечко, са мном нешто није у реду? Знам, банализујем али ту је негде поента. Ти си лепо рекао на почетку "ја мислим" и то је то, везао си ми руке не могу да те нападам због твог мишљења. Али могу да те питам да ми наведеш пример где Двери оправдавају нацизам? Ако под нацизмом подразумеваш национал - социјализам, примењен у Трећем рајху, не мораш се мучиш нећеш наћи пример. Ако подразумеваш оно за шта данашње НВО и остали користе сасвим погрешно тај појам, молим те наведи неки пример.

Ideologija kojoj je vrhunsko dobro nacija, isto sto i nacizam.

Kad danas za nekoga kazes da je fasista, ne mislis valjda da je sledbenik Benita Musolinija?

Ne podrzavaju Hitlera, to je tacno, da ne kazem da je to istina.

Подели на овим сајтовима

Ako su Obrazovcima prihvatljivi, to znaci da im nesto jako mnogo fali, recimo da ideoloski i na druge nacine opravdavaju manifestni nacizam koji ovi tako entuzijasticno reklamiraju i sprovode.  Neka kazu nacionalisti da previse gledam B92 ali to ne menja cinjenice.  Sad su postali i politicka stranka.

Ideologija kojoj je vrhunsko dobro nacija, isto sto i nacizam.

Kad danas za nekoga kazes da je fasista, ne mislis valjda da je sledbenik Benita Musolinija?

Ne podrzavaju Hitlera, to je tacno, da ne kazem da je to istina.

Хм не бих се сложио. Само ако пропагирају да из схватања да је нација врхунско добро произилази потреба да се са другим нацијама или носиоцима другачијих идеја бори и да се исти мрзе и омаловажавају. А ако неко уклопи љубав према нацији у шири религијско - хуманистички концепт не видим где је проблем. Исто тако ако у времену у коме су национални интереси угрожени ради на њиховој одбрани, јер ако се бориш протви неправде прво почињеш од свог дворишта ваљда. И не видим зашто би се чак и такви какве сам поменуо као негативан пример називали нацистима а не неким шовинистима рецимо. Чисто због језичке прецизности...

Подели на овим сајтовима

Ostavi mi se molim te toga "ljubav prema svojoj naciji je dobra, nema to veze sa drugim nacijama", "kako moze LJUBAV prema svom narodu nekome stetiti kad je ona divna", "ljubav! humanost! respekt!" i ne objasnjavaj mi distinkciju izmedju rodoljublja (nemam cirilicu sada, znam koliko vam je stalo da bude na cirilici) i sovinizma.

Realnost je jedna i takva je kakva je zbog toga sto je takvo kakvo je, svidjalo se to ljudima ili ne, hteli ljudi da prihvate ili ne.

A nacionalni interesi? Mislim da previse citas tekstove Dveri srpskih.

Danas postoje interesi gradjana zemlje, ne postoje interesi nacija vise.

I u ustavu pise da je Srbija zemlja gradjana Srbije, ne drzava Srba.

A za naciste, objasnio sam ti zasto - zato sto je nacizam jedan sistem, jedna ideologija, jedan sklop koji kao vrhunsko dobro stavlja narod tj. naciju. Covece, nacizam se cak zove nacional-socijalizam.

Подели на овим сајтовима

Ostavi mi se molim te toga "ljubav prema svojoj naciji je dobra, nema to veze sa drugim nacijama", "kako moze LJUBAV prema svom narodu nekome stetiti kad je ona divna", "ljubav! humanost! respekt!" i ne objasnjavaj mi distinkciju izmedju rodoljublja (nemam cirilicu sada, znam koliko vam je stalo da bude na cirilici) i sovinizma.

Realnost je jedna i takva je kakva je zbog toga sto je takvo kakvo je, svidjalo se to ljudima ili ne, hteli ljudi da prihvate ili ne.

A za naciste, objasnio sam ti zasto - zato sto je nacizam jedan sistem, jedna ideologija, jedan sklop koji kao vrhunsko dobro stavlja narod tj. naciju. Covece, nacizam se cak zove nacional-socijalizam.

Коме "вама" причаш само са мном ? Видиш још неког? свеједно ми је шта читам ако те баш занима. И ако хоћеш да будеш прецизан ево : национал - социјализам се односи само на Хитлеров режим у Трећем рајху, а особине су му расизам, у оквиру њега национализам, поданички менталитет, култ вође, антисемитизам итд. Данас нико не може бити нациста ако не следи Хитлерову идеологију, тако да је израз постао моћна етикета за лупање на чело сваком ко не мисли као ти или ја тј противнику у расправи.

Ја волим мој народ више него други, као што волим више моју сестру од комшинице при томе не тврдећи даје моја сестра боља,лепша или паметнија. То што ти имаш став да љубав према отаџбини обавезно у пракси вуче неке негативне ствари је само то - твој став и ништа више. Ти ми наравно можеш навести 1000 прмера у којима је човек који воли своју земљу учинио лоше припаднику неког другог народа али то опет ништа не говори о самом родољубљу него само о неспособности неких да га уклопе на право место. Љубав према отаџбини је јако позитивна ствар, када је уклопиш где би требало. И шта ако је Србија држава грађана ? Српски народ не живи само у Србији, а и логично је да и сасвим прихватљиво у многим земљама да се држава дефинише као држава тог нараода по којем и носи име.

Не постоје интереси нација ? Одбрана Косова, утврђивање истине о Сребрници (ако су криви за геноцид осудити сваког најстрожије могуће, ако нису спирати љагу са народа ), борба против беле куге, борба за очување српства у ЦГ, борба за очување Републике Српске, борба за утврћивање историјских истина ? Или ми на то немамо право само зато јер "интереси нација више не постоје" ? И не бих рекао да је мој интерес исти као интерес Шиптара из Бујановца, а и он и ја смо грађани. Наравно идеалано би било да све што радимо радимо искључиво за добро човечанства, али пошто је стање такво да је човечанство подељено на нације, и да су оне обично организоване у државе, и да државе гледају свака свој интерес, једино је могуће и нормално прво помагати онима око себе и борити се против неправди које се наносе њима, а и свима осталима према могућностима сваког човека. Наравно да ћу да се залажем за права Палестинаца у Гази само физички и објективно сам много више у могућности да помогнем људима у Србији.

Подели на овим сајтовима

Замолио бих те да не шириш неистине. У Уставу баш пише да је Србија ''држава српског народа и свих грађана који у њој живе''.

И откуд теби право да судиш о нечијем осећању према својој држави, народу, нацији, чему већ. И да одређујеш ко је шовиниста или нациста или фашиста?

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Ај што си неписмен када је у питању нација и било шта везано за њу...па и око устава..

Ал ако немаш појма о томе..што летиш да пишеш?

Република Србија

Члан 1.

Република Србија је држава српског народа и свих грађана који у њој живе, заснована на владавини права и социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама и припадности европским принципима и вредностима.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ај што си неписмен када је у питању нација и било шта везано за њу...па и око устава..

Ал ако немаш појма о томе..што летиш да пишеш?

Država srpskog naroda jeste, ali je i država hrvatskog naroda, mađarskog, država muslimana, Roma, Slovaka i svih ostalih zato što su njeni građani.  Pogledajte i ustave drugih zemalja, stoji da je država država svih njenih GRAĐANA, ne naroda po kom se zove.  Ta sintagma "država Srba i svih građana Srbije" upravo ukazuje na to.

Država Srba zato što su građani.  Moglo je stajati da je Srbija država Tunižana i svih naroda koji žive u Srbiji, smisao bi bio isti, a smisao je da je Srbija država građana Srbije.

Република Србија је држава српског народа и свих грађанa који у њој живе, заснована на владавини права и социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама и припадности европским принципима и вредностима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...