Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Svima nam je ovo za nauk. Ovako se govori. Ovako se govori iz ljubavi i poziva na pokajanje. Nema tu uvijanja, ako hoces da pomognes zagazi u glib i pruzi ruku svom bratu. Ovako sam razumela pismo. Poziv brata - bratu. Реално за мој укус је прегрубо. Знам бар какав сам ја...када мене каменом удариш, ја теби кометом узвратим facenew22222222 Све се ово могло лепше рећи...али по обичају, владика Атанасије збори тешке речи (такав му је стил писања, није он крив). Meni iskreno, deluje emotivno. Imam dve sestre i kada imamo"situaciju" budu bas ovakve reakcije. Da znamo da smo povredile, ali volim te, zato cu ti reci, Cutanje u tim situacijama je najopasnije. Kako bi i znala da sam pogresila ako mi ne kaze? Emotivno, iskreno, bratski, tako reagujes kada ti je stalo. ne cutanje, onda gnoji i mora da se sece. И твој аргумент има тежину. Али онда се слажеш да римокатолике требамо називати правим именом?Рећи да иду у пакао ако нас не следе?Конташ ли шта мислим? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Svima nam je ovo za nauk. Ovako se govori. Ovako se govori iz ljubavi i poziva na pokajanje. Nema tu uvijanja, ako hoces da pomognes zagazi u glib i pruzi ruku svom bratu. Ovako sam razumela pismo. Poziv brata - bratu. Реално за мој укус је прегрубо. Знам бар какав сам ја...када мене каменом удариш, ја теби кометом узвратим facenew22222222 Све се ово могло лепше рећи...али по обичају, владика Атанасије збори тешке речи (такав му је стил писања, није он крив). Meni iskreno, deluje emotivno. Imam dve sestre i kada imamo"situaciju" budu bas ovakve reakcije. Da znamo da smo povredile, ali volim te, zato cu ti reci, Cutanje u tim situacijama je najopasnije. Kako bi i znala da sam pogresila ako mi ne kaze? Emotivno, iskreno, bratski, tako reagujes kada ti je stalo. ne cutanje, onda gnoji i mora da se sece. И твој аргумент има тежину. Али онда се слажеш да римокатолике требамо називати правим именом?Рећи да иду у пакао ако нас не следе?Конташ ли шта мислим? ti imaš 20 godina i bez uvrede,balavac si.Ne možeš ti da određuješ kako će se ko nazivati i kako ćemo se kome obraćati. Postoje ljudi koji su svetski priznati teolozi,koji su ostarili u manstiru i koji su bili duhovna deca najvećih svetitelja 20 veka. Takvi znaju šta je pastirska briga i kako se vodi dialog i šta treba govoriti a šta ne. Jel ti sad malo jasnije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Кад кажеш некоме да је "ноторни незналица" или "бестидни лажов" тешко ћеш постићи позитиван ефекат и да је 100% свестан да лаже, а тек некоме ко сматра да није ни у чему грешио. "Да нам речи буду благе, а докази јаки". Блаженопочивши Патријарх Павле Да и то стоји. Отац Артемије је убјеђен да је у праву, не сумљам ја у његову искреност и добронамерност. И са таквим речима га неће нико уразумити. Њега може само да уразиму владика Никанор, владика Василије и један и други, владика Георгија зато што сви они слично размишљају. Они требају да му кажу да не иде корак даље, да се смири, да га сви воле и моле да остане у СПЦ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 ti imaš 20 godina i bez uvrede,balavac si. Ne možeš ti da određuješ kako će se ko nazivati i kako ćemo se kome obraćati. Postoje ljudi koji su svetski priznati teolozi,koji su ostarili u manstiru i koji su bili duhovna deca najvećih svetitelja 20 veka. Takvi znaju šta je pastirska briga i kako se vodi dialog i šta treba govoriti a šta ne. Jel ti sad malo jasnije? Нигдје нисам вређао брате. Само покушавам да се претворим у ситуацију оца Артемија. Ја знам како би реаговао на ово писмо, узео и запалио би га после првог пасуса. Неби уопште осјећо да је ово добронамеран апел на мене. То је моје мишљење. То што је владика Атанасије вероватно најбољи теолог у васељенској Цркви, то не значи да је непогрешив. Ово говорим као позитивну критику. РАЗЛИКУЈТЕ НАПАД И ПОЗИТИВНУ КРИТИКУ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ne može se imati isti odnos sa inoslavnima i Pravoslavnima. Nikada se tako nešto nije ni praktikovalo a i nezdravo je da se praktikuje. Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ne može se imati isti odnos sa inoslavnima i Pravoslavnima. Nikada se tako nešto nije ni praktikovalo a i nezdravo je da se praktikuje. Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... Па пази, оцу Артемију се преписује да је расколник- ван Цркве!!! ИПЦ је ван Цркве па нисам досада чуо благе речи ни према њима... Схваташ ли ме?Имамо двоструке аршине према једним расколницим и јеретицима- римокатолицима и према "расколницима" Артемијевцима. А да не причам о правим расколницима ИПЦ...ето и они нису наши али се најгрубље нападају, зар не? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... По новим демонократским и НЕљудским правима, твоја мама би због овога могла заглавити робије! Ово нема везе са темом, само сам хтео ово да додам да би разумели шта су демонократија и ткз. људска права. ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА И ПРАВОСЛАВНО ВАСПИТАЊЕ! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ne može se imati isti odnos sa inoslavnima i Pravoslavnima. Nikada se tako nešto nije ni praktikovalo a i nezdravo je da se praktikuje. Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... Па пази, оцу Артемију се преписује да је расколник- ван Цркве!!! ИПЦ је ван Цркве па нисам досада чуо благе речи ни према њима... Схваташ ли ме?Имамо двоструке аршине према једним расколницим и јеретицима- римокатолицима и према "расколницима" Артемијевцима. А да не причам о правим расколницима ИПЦ...ето и они нису наши али се најгрубље нападају, зар не? Naravno,jer posle ovoliko godina ,katolici i protetsanti su mala deca u odnosu na njih,u smislu prelesti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... По новим демонократским и НЕљудским правима, твоја мама би због овога могла заглавити робије! Ово нема везе са темом, само сам хтео ово да додам да би разумели шта су демонократија и ткз. људска права. ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА И ПРАВОСЛАВНО ВАСПИТАЊЕ! znam da je van teme ali moja mama je više volela Tita nego Hrista facenew22222222nešto drugo sam hteo da ti kažem,ako si razumeo,u predhodnoj poruci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... По новим демонократским и НЕљудским правима, твоја мама би због овога могла заглавити робије! Ово нема везе са темом, само сам хтео ово да додам да би разумели шта су демонократија и ткз. људска права. ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА И ПРАВОСЛАВНО ВАСПИТАЊЕ! znam da je van teme ali moja mama je više volela Tita nego Hrista facenew22222222nešto drugo sam hteo da ti kažem,ako si razumeo,u predhodnoj poruci? Схватио сам, само сам желео да скренем пажњу на демократију и болесне законе у њој. Јер ако данас дјетету удариш шамар, можеш ићи у затвор..какав идиотизам. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... E, ovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богојевић Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ... По новим демонократским и НЕљудским правима, твоја мама би због овога могла заглавити робије! Ово нема везе са темом, само сам хтео ово да додам да би разумели шта су демонократија и ткз. људска права. ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА И ПРАВОСЛАВНО ВАСПИТАЊЕ! znam da je van teme ali moja mama je više volela Tita nego Hrista 0442_feelnešto drugo sam hteo da ti kažem,ako si razumeo,u predhodnoj poruci? Да се примијетити сине facenew22222222 Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Kaže Gospod ,po delima ćete ih poznati. Ja koji sam nedovoljjno upućen,mogu samo da određenim arhijerejima dati svoje poverenje. Svoje poverenje dajem onima koji su uvek bili tamo gde je oltar krvav gde su ratišta i stratišta. Samo dva imena se tu spominju a to su +Atanasije ,+Amfilohije. Слажем се, АЛИ... Ви сте заборавили да је владика Артемије био уз народ када су Шиптарски терористи протјеривали Србе. Отац Артемије би и сада најрадије био на Космету, али недају му. Иначе за владику Атанасија сам чуо храбре приче из рата...он и +Амфилохије су за време рата дотјеривали тенкове у Херцеговину. Народ их звао "тенкашима"...хвала им велика. Ја као родољуб гледам и на то, да се владика покаже као родољуб. Ja sam se naslušao raznih priča,ali ovo prvi put čujem.Imaš li ti bilo kakve dokaze za ovo? Da postoje dokazi zna se na kojoj televiziji bi se zvonilo na sva zvona o ovme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Svima nam je ovo za nauk. Ovako se govori. Ovako se govori iz ljubavi i poziva na pokajanje. Nema tu uvijanja, ako hoces da pomognes zagazi u glib i pruzi ruku svom bratu. Ovako sam razumela pismo. Poziv brata - bratu. Потпуно исти утисак имам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богојевић Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј примио је данас у званичну посету Његово Превасходство амбасадора Руске Федерације у Србији, Александра Васиљевича Конузина, на његов лични захтев. Том приликом Амбасадор је упознао Његову Светост са садржајем јучерашњег сусрета са монахом Артемијем и његовом пратњом у Амбасади Русије и изразио своје жаљење што је дошло до некоректне интерпретације поменутог сусрета, до кога је дошло на иницијативу монаха Артемија, а не на захтев Његовог Превасходства. Примивши незване госте, које није желео да врати са прага, а који су злоупотребили доброту домаћина, и саслушавши их, поручио им је да црквена питања и проблеми морају да се решавају искључиво у Цркви, а не на улици, као и да он лично није позван да решава њихове проблеме. Следеће о чему је било речи јесте иницијатива Руске Федерације која је преко УНЕСКО-а одредила фонд од два милиона долара за обнову седам објеката Српске Православне Цркве који се налазе на листи приоритета. Такође, господин Амбасадор је изразио жељу да се дан празновања словенске писмености и културе, празник светих равноапостолних Кирила и Методија, 11/24. маја, који је у претходне три године био под покровитељством Амбасаде Руске Федерације, уз сарадњу других амбасада словенских земаља, подигне на још виши ниво и да укључи све структуре културног и јавног живота Републике Србије. Информативна служба СПЦ, Београд 23. новембар 2010. год. Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука