Jump to content

Интервју за часопис ''НОВОСТИ'' и ''ПОЛИТИКА'' бившег епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Погледао сам овај назови интервју.

Кафанска атмосфера није поремећена присуством рашчињеног владике Артемија .

Ова два пијанца што наводно воде интервју могуће је да су новинари али је још извесније да су наливени.

Слика је и више него жалосна за Артемија пре свега.

У кафани са два пијанца који једва изговарају своја питања уз јасну алкохоличарску гестикулацију седи један дедица и прича о свом животу и муци , а пијанци климају главом и запиткују дедицу , усмеравајући га да прича оно што они хоће да чују.

После овога "интервјуа" јаснија ми је слика односа Артемија са његовим окружењем.

Ако су му овакви суфлирали до сада , није ни чудно што је дедица доспео до рашчињења.

Но опет да се оградим од пијанаца, морам да кажем да ми је  жао дедице, као и свакога честитог човека којега пијани мангупи вуку за нос.

nesiguran 0409_feel I ja sam dosao do istog zakljucka. Cela atmosfera, zabrinuti razgovor sa sve galamom i zveckanjeg casa u pozadini. Dva neobrijana pijana novinara, koji samo klimaju glavom i nista ga ne pitaju ustvari; kao da je ispao iz nekog starog filma crnog talasa.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Погледао сам овај назови интервју.

Кафанска атмосфера није поремећена присуством рашчињеног владике Артемија .

Ова два пијанца што наводно воде интервју могуће је да су новинари али је још извесније да су наливени.

Слика је и више него жалосна за Артемија пре свега.

У кафани са два пијанца који једва изговарају своја питања уз јасну алкохоличарску гестикулацију седи један дедица и прича о свом животу и муци , а пијанци климају главом и запиткују дедицу , усмеравајући га да прича оно што они хоће да чују.

После овога "интервјуа" јаснија ми је слика односа Артемија са његовим окружењем.

Ако су му овакви суфлирали до сада , није ни чудно што је дедица доспео до рашчињења.

Но опет да се оградим од пијанаца, морам да кажем да ми је  жао дедице, као и свакога честитог човека којега пијани мангупи вуку за нос.

мајкл мајкл

Подели на овим сајтовима

braco i sestre blago vama,citajuci ove komentare uvideo sam da ce velika vecina autora ekspresno u carstvo Bozije,svi sve znaju,ko je bio na saboru,koja se voda sluzila,ko je kuvao kafu...a uz to svi teoloski besprekorno potkovani...ali da pitam ja vas jel neko ucunio neko dobro delo(ili bar molitvu) za one nesrecnike u kraljevu ili nekog drugog nevoljnika ...ili i vi razmisljate kao jedan mucenik sto rece i osta ziv "ko im je kriv,sto nisu sagradili jace kuce"....sto se tice ove teme,covek prosto kaze "Gospod zna sta sam radio za ovih 50 god.sluzbe" tako da nema potrebe da se mi sekiramo oko toga,jel krao,jel obijao...ko si ti covece da sudis o bilo kome,a kamoli o jednom vladiki,monahu...sutra ko zna cemu(ctecu)...daj da pocnemo da prakticno ispovedamo svoju veru...vec jednom

Подели на овим сајтовима

Tragedija.......

Ovo nikako nije smelo da se dogodi.Mislim da je trebao svoje razapinjanje podneti mirno,smerno ,u molitvi i tihovanju,kao istinski pravednik isvedok vere svetosavske.Ovako,tuga.......

Zar KPS da nam odrzava red u nasim svetinjama i da siptarski  zlotvori likuju izbacujuci iz manastira nasu  gresnu bratiju?Nije mi jasno zasto policija  i sada  neprekidno prati rascinjenog vladiku Artemija?Kome on jadan moze nauditi?Ovaj pokusaj raskola i taj 19.11.2010.ostace upisan crnim slovima u anale nase Crkve.Iako odluku SA Sabora prihvatam bez komentara,,moram reci da mi dusa krvari za,sada vec bivsim  voljenim Vladikom.Neka mu Bog oprosti,a i nama gresnima, i neka mu da snage da se pokaje i izmiri sa svojom bracom u Hristu,a pre svega sa smamim sobom.

Mir Vam od Gospoda zelim!

Подели на овим сајтовима

Tragedija.......

Ovo nikako nije smelo da se dogodi.Mislim da je trebao svoje razapinjanje podneti mirno,smerno ,u molitvi i tihovanju,kao istinski pravednik isvedok vere svetosavske.Ovako,tuga.......

Zar KPS da nam odrzava red u nasim svetinjama i da siptarski  zlotvori likuju izbacujuci iz manastira nasu  gresnu bratiju?Nije mi jasno zasto policija  i sada  neprekidno prati rascinjenog vladiku Artemija?Kome on jadan moze nauditi?Ovaj pokusaj raskola i taj 19.11.2010.ostace upisan crnim slovima u anale nase Crkve.Iako odluku SA Sabora prihvatam bez komentara,,moram reci da mi dusa krvari za,sada vec bivsim  voljenim Vladikom.Neka mu Bog oprosti,a i nama gresnima, i neka mu da snage da se pokaje i izmiri sa svojom bracom u Hristu,a pre svega sa smamim sobom.

Mir Vam od Gospoda zelim!

Слажем се с Вама. На жалост, за ово је крив сам владика Артемије, који је себи допустио да слуша много лоше и злонамерне саветнике. Наиме, није могуће да он не зна да саборске одлуке имају највиши канонски карактер у помесној Цркви. Једини начин да одбрани другачију тезу (тј. себе) био би да прогласи да је СА Сабор СПЦ у некој јереси, те да га одлуке "разбојничког сабора" не обавезују. Потпуно је немогуће признавати правоверност институције Сабора а оспоравати канонску заснованост његових одлука. Владика Артемије је неко ко све ово зна боље од свих нас - о разлозима због којих даје овакве апсурдне изјаве боље је и не нагађати. Свакако, нема жалосније ствари за Цркву од раскола, а ми смо сада на прагу и ту једино још Божија милост може да нам помогне.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...