Jump to content

Бивши епископ Артемије Радосављевић (википедија)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Екипа на википедији је баш ажурна. Већ су убацили нове податке за бившег епископа Артемија.

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Оно о чему нема података, а вероватно брача теолози знају, јесте, да ли је бивши епископ Артемије имао неких теолошких литерарних дела?

Неку написану књигу или рецензију?

Да ли су све што је литерарно сачувано и објављено од бившег владике Артемија, његове епистоле које су објављиване у штампи а углавном у вези са проблемима због којих је и рашчињен, као и интервјуи са њим?

Уколико неко има сазнања о бившем епископу Артемију, нека убаци у чланак викија који сам горе навео. На поуку људима и незаборав верницима.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мислим да је урадио докторат на тему св.Максима Исповедника (нисам сигуран, али можда је управо он и превео 400 глава о љубави и Мистагогију).

Подели на овим сајтовима

Evo sta je tvrdio 2006 kada se sastao sa Bushovom administracijom i protestantskim fanaticima  0102_laugh dobar decko ( pretpostavljam i kada je ostavio 600 000 $ anonimnom grckom lobisti

Da li je vaša izjava da SAD više ne razmišljaju o nezavisnosti Kosova i Metohije dobro preneta?

- Da, to su nama rekli i mi smo tako preneli! Rečeno nam je da nezavisnost Kosova i Metohije više nije opcija i da se sada traži drugo rešenje. Zvaničnici Stejt dipartmenta su donedavno prema Kosovu po inerciji gurali politiku Bila Klintona. Ali, to tako više neće moći i neće proći! Posle ove posete SAD, optimizam po pitanju sudbine Kosova i Metohije još više je vidljiv. To se naročito videlo u susretu sa vođama hrišćanske desnice u SAD, koji imaju 120 miliona vernika. Oni će pokušati da okrenu kongresmene, koji bi trebalo da pričaju istinu o stradanju našeg naroda i naših svetinja na Kosovu, što bi bila velika stvar.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Мислим да је урадио докторат на тему св.Максима Исповедника (нисам сигуран, али можда је управо он и превео 400 глава о љубави и Мистагогију).

Jeste...

Uvodnu rec mu pisao vl. Ignjatije... a vidi sad... dobar decko

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...