Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Rusi su vec odavno to uredili: http://pravoslavie.tomsk.ru/photoalbum/58/ http://www.orthphoto.net/photo.php?id=38841 Neki čudni popovi ovi ruski za gluvoneme. Nijedan baš da je bradat...pa makar malo facenew22222222 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Rusi su vec odavno to uredili: http://pravoslavie.tomsk.ru/photoalbum/58/ http://www.orthphoto.net/photo.php?id=38841 Neki čudni popovi ovi ruski za gluvoneme. Nijedan baš da je bradat...pa makar malo 0442_feel то су појци, а не ортфотоу имаш ђакона колико видим само му је златна одежда па се камуфлирао са иконостасом ... камелеон facenew22222222па добро, јел мора браду да има свештеник, јел то део ''униформе''? 0442_feel свака им слава у Господу за ово клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Čudno je da kad sam ja delio pomoć "Caritasovu", pa me pitala Rajka Samurajka koliko šporeta "smederevaca" podelih, ne znam tu oko 1000 i mnogo više "alfinih", samo sam doživeo šikaniranje. Kad sam preko talijanskog "Caritasa" pomagao decu ometenu u razvoju po školama, opet me za svašta optužiše i ispadoh neko zlo koje hoće da ukrade duše i prozelitista sam bio i na kraju su pokušali i lopovom da me naprave. Na kraju su me zaboravili ljudi i iz moje crkve. Al zato za sektaše svi su imali samo reči pohvale. Bravo sektaši, a Kajo pričaš nešto o čemu očigledno ništa neznaš i bolje je što neznaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 па добро, јел мора браду да има свештеник, јел то део ''униформе''? свака им слава у Господу за ово facenew22222222 Ma znaš i sam brate Medo da ja to iz nekih naših srpskih iskustava. Kod nas i svećarke pa često puštaju bradu, a kamoli oni od muškadije što su za pevnicom ili ipođakoni. Jedino su horisti manekeni pa su često ćosavi. Tako da mi ovi rusi baš onako nesrpskopravoslavni izgledaju. Naravno svaka im slava u Gospodu za ovaj trud i rad. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Čudno je da kad sam ja delio pomoć "Caritasovu", pa me pitala Rajka Samurajka koliko šporeta "smederevaca" podelih, ne znam tu oko 1000 i mnogo više "alfinih", samo sam doživeo šikaniranje. Kad sam preko talijanskog "Caritasa" pomagao decu ometenu u razvoju po školama, opet me za svašta optužiše i ispadoh neko zlo koje hoće da ukrade duše i prozelitista sam bio i na kraju su pokušali i lopovom da me naprave. Na kraju su me zaboravili ljudi i iz moje crkve. Al zato za sektaše svi su imali samo reči pohvale. Bravo sektaši, a Kajo pričaš nešto o čemu očigledno ništa neznaš i bolje je što neznaš. Brate Zaviša, "bravo" za svakog ko neki sevap načini. Neka mu Bog da platu za dela njegova pa bio rimokatolik, sektaš ili pravoslavni. Sasvim je na mestu ona priča o samaritancu. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 и код нас је то у припреми и требало би, ако Бог да, да прво такво богослужење буде одслужено најкасније до Божића.Samo, kako rekoh, nadam se da se nece opet naci dezurni ,,pametnjakovići", oni sa transparentima - novotarija i sl, koji na svaki nacin, vec par godina, ometaju zapocetu liturgijsku obnovu u srpskom narodu. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Самарићанин није морао да уради то шта је урадио. Јеховини сведоци имају норму за мисионарење. Самарићанин је одвео рањеника у крчму (Цркву), Јеховини сведоци их воде на предавање. Ја не налазим сличности са Самарићанином овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 и код нас је то у припреми и требало би, ако Бог да, да прво такво богослужење буде одслужено најкасније до Божића.Samo, kako rekoh, nadam se da se nece opet naci dezurni ,,pametnjakovići", oni sa transparentima - novotarija i sl, koji na svaki nacin, vec par godina, ometaju zapocetu liturgijsku obnovu u srpskom narodu. Ма што би се ми тиме бавили уопште, нека ради ко шта хоће. Да се ми надамо и молимо Богу да се са тим крене, да се и та деца Божија присаједине Светој Цркви, да добијемо и међу њима нове молитвенике за наш народ... Као што смо очигледно више требали да се молимо а мање да говоримо о Литургијској обнови. Овде не мислим лично на тебе брате Вељо, говорим уопштено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 apro po dela Jehovinih svedoka, eheeeej mislim da bi po onoj staroj "put do pakla poplocan je dobrim namerama" trebalo razmisliti o razlogu zbog koga ili cega se nesto radi i cini...dobro delo je za pohvalu i za ugledanje ali crkveno-liturgijsko samo ako se cini iz ljubavi ili zrtve...u suprotnom dobro delo koje cinis sa odredjenom namerom i iz koristi moze biti samo lep gest i nista vise...bar je to moje misljenje dada "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Al zato za sektaše svi su imali samo reči pohvale. Bravo sektaši, a Kajo pričaš nešto o čemu očigledno ništa neznaš i bolje je što neznaš. Slazem se s tobom brate, da ne znam ono sto ti znas...Ali,ovo sto pisem ..sam vidjela na moje oci i cula na moje usi...Ja ne dajem podrzku Jehovim svjedocima naucavanju,ali njihova dobra djela..ne mogu se poreci... To,sto drugi vide...da cine samo kako bi dobili ljude ,koji cu preci k njima..ima istine..A,kada netko drugi ima bolje rjesenje -zasto im ne ponudi..??? Danas se u svijetu,svagdje dogadjaju stvari koje su nam teske za povjerovati..Zato,ja ne moram biti sa svime upoznata da bi znala sve...Ali,stojim iza onoga sto znam... Pa,ako sam u zabludi,ja se ispricma,da nisam znala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Al zato za sektaše svi su imali samo reči pohvale. Bravo sektaši, a Kajo pričaš nešto o čemu očigledno ništa neznaš i bolje je što neznaš. Slazem se s tobom brate, da ne znam ono sto ti znas...Ali,ovo sto pisem ..sam vidjela na moje oci i cula na moje usi...Ja ne dajem podrzku Jehovim svjedocima naucavanju,ali njihova dobra djela..ne mogu se poreci... To,sto drugi vide...da cine samo kako bi dobili ljude ,koji cu preci k njima..ima istine..A,kada netko drugi ima bolje rjesenje -zasto im ne ponudi..??? Danas se u svijetu,svagdje dogadjaju stvari koje su nam teske za povjerovati..Zato,ja ne moram biti sa svime upoznata da bi znala sve...Ali,stojim iza onoga sto znam... Pa,ako sam u zabludi,ja se ispricma,da nisam znala... Kajo draga,Jefimija je lepo napisala.Sa Zavišom se delimično slažem.Tačno je da ih nedovoljno poznaješ ali moraš bolje da ih upoznaš baš zbog ovakvih situacija. Misli na to da će "izaći lažni Hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake i čudesa da bi prevarili..." Gledaj brate, ja ne trazim lazne svjedoke...ja ne zelim suditi nikome, ja ne podrzavam Jehove kaoko oni tvrde...a pogotovo se ne slazem s njohovom biblijom... Ali ja ne mogu ignorisati njihova dobra djela.... Hajde molim vas navedite mi iz kojih izvora vi ih tako dobro poznajete..?Da li delite dan i radno mesto s njima...?? Dajte mi argumente...Ali,ne za ono njihovo naucavanje...i Bibluju- negu u njihovom zivotu...na djelu pomaganja..? Osim da vam dodju na vrata kucati...gde ste ih jos videli,da cine nesto strasno..( osim propovedanja-njihovog) a to nitko nije duzan ni slusati,a ni verovati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Ako pogledate bolje njihove vernike, videćete da oni nemaju stare osobe, samo mladi. Šta rade sa starima? Zašto ih nemaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Kajo draga,imam neki utisak da šta god da kažem da ćeš to staviti u pitanje.Mislim da mene lično baš nešto ne mirišeš.Naravno da je to tvoje pravo a čak je i dobro da bi svaku nejasnoču rasčistili..Hvala ti za odgovor...ovo je dijalog..pricamo,i iznosimo svoje misljenje..Mogu da ti odgovorno tvrdim da nijedan kolega o njemu nije imao dobro mišljenje,pogotovo zbog laganja koje je Jehovcima dozvoljeno kada smo mi ostali(svet) u pitanjuOvo nije,ono o cemu pricamo..Gdje su tu njihova djela...To je samo vase misljenje...o njima..A ,ja sam vise puta navela sta o njihovom Navjescanju i vjeri mislim...Sto reći o Jehovinim svjedocima. Prepustit ću riječ apostolu Pavlu: "Čudim se da se tako brzo ODMEĆETE od onoga koji vas je pozvao da budete u Kkristovoj milosti, da prijeđete na drugo "evanđelje". Toga drugoga (evanđelja) zbilja nema! Ima samo nekih ljudi koji vas zbunjuju i koji ŽELE IZVRNUTI Kristovo Evanđelje. Ali ako bi vam tko - bili to mi, bio anđeo s neba - navijestio Evanđelje protivno onom koje smo vam navijestili, neka je proklet!", a Petar veli: "A bilo je lažnih proroka u izabranom nanrodu kao što će i među vama biti KRIVIH UČITELJA KOJI ĆE KRADOM UNIJETI POGUBNA KRIVOVJERJA i koji će, niječući Gospodina koji ih je otkupio, navući na se brzu propast" (2 Pt 2,1). I Ivan nas upozorava: "I već su se pojavili mnogi antikristi... OD NAS SU IZIŠLI, A NISU PRIPADALI NAMA, JER DA SU PRIPADALI NAMA, OSTALI BI S NAMA" (1 Iv 2,18-19). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 I sama sam “ucestvovala” prije nekoliko godina,kod djevojke koja je ostala trudna s ozenjenim covjekom..Ja ju nisam poznavala,ali covjeka koji je otac djeteta bio…bio je moj radni kolega..Bio je ozenjen,preko dvatest godina,a nije imao djece..No,kod nje se dogodilo ,da je ostala bez posla,bez stana..a roditelji ,nisu joj davali podrzku…Trazili smo na sve strane..Da doboje posao,stan..sredstva i prebivaliste,da moze da zivi..ali nazalost nismo uspjeli.. Dok su nama svi obecavali,da ce pogledati sta mogu uciniti,jer momentalno nista nemaju sta ponuditi kao rijesenje…ona je izgubila strpljenje,jer vrijeme je prolazilo,a nista se nije mijenjalo.. Slucajno je naisla , na Jehovog svjedoka…Bili su kod doktora,ako pacijenti u cekao ..i tako se upoznali..Poslje izlaska iz ordinacije…predlozeno je da odu do njih…Istog trena su sve rijesili…sve u jednom danu..dali joj posao,dali stan i posvetili brigu i paznju..??? Kada je rodila..nije se udala za covjeka koji je otac…nego nakon nekoliko godina,udala se za Evangelistu Pogledajmo naslov teme…i osvrnimo se na to.. "Meni učiniste!" (Mt 25, 36) 35 Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; 36 gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.'" I,zasto bi to bilo sada grijeh i opasno,eto sto su Jehovi svjedoci…upravo to ucinili…Sada se pitam…Hm..,gdje sam bila ja…?Da li sam mogla i ja tako nesto ponuditi..( ili,ovdje gdje zivim-tako nesto uciniti??)Tesko nama, ako nemamo ociju da vidimo ,i usi da cujemo vapaje,onoga koji place uz nas..Jao nama,ako prvo gledamo “tko je on ,po narodnosti ,po boji koze itd”..i tu se oglusimo..Moj bliznji je Isus Krist,a ON je svud oko mene..Po ljubavi se poznaje onaj,tko zeli biti NJEGOV ucenik..A.danas se bojimo Jehovih svjedoka..zasto..?Gdje je tvoja,gdje je moja Biblija..Trazimo neki identitet,a identitet je upravo to ,da budemo ono sto smo u Bozjem planu,slika Boga nevidljivoga..koja nam je odkrivena u Isusu Kristu…A,gdje je to u nasem zivotu-tvojem/mojem/nasem.? Ne podrzavam jehove svjedoke..ne slazem se apsolutno,ali tako su nekda za prve krscane govorili.. "Gle, kako se ljube!" Je li i mi danas trebamo raspoznajni znak..?Mi smo izgubljeni radi pomanjkanja dobrote i ljubavi…Svatko sam vidi,kako zeli viditi sta se pise na forumu..a tako je i u nasem zivotu..Isus Krist nam je rekao.. LJUBITE JEDNI DRUGE…E ,pa sada ti odluci sam ,da li ces birati koga ces ljubiti..ili ces ljubiti kako pise ,to jest kako rece Krist.. Covjek treba biti radostan,a covjek koji sudi nije radostan..Bez radosti nema ljubavi,i nije prava.Duznost nam je donositi pravu ljubav u danasnji svijet.Radost je znak jedinstva s Bogom..i Njegove prisutnosti u nasem zivotu.Ta radost dolazi od ljubavi,koja se nalazi u nasim srcima..U nasim djelima,ocituje se ta ljubav,koja je dokaz da zaista ljubimo Boga..Tamo gdje zivi Krist,tamo je Carstvo nebesko..a ono se zivi,pripravlja ovdje na zemlji.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Zar nije naslov teme "bravo za Jehovine svedoke"? "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука