Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Upravo sam odgledao emisiju o religiji na hrvatskoj televiziji. Zove se Duhovni izazovi. Ova vest koju ću vam preneti me je koliko oduševila, toliko i rastužila. Vest je iz Osijeka, gde su Jehovini Svedoci napravili skup za gluvo-neme osobe sa prostora bivše Jugoslavije. To jest za osobe sa tim nekim oštećenjima. Da ste samo mogli da vidite njihovu radost na licima. Živi raspravu uz pomoć onog jezika znakova. Jehovini Svedoci su napravili za njih koliko sam razumeo i prvu Bibliju sa znakovima koje koriste. Sad ne znam da li su ti znaci univerzalni u celom svetu. Pretopsatvljam da jesu. Nadam se da razumete zašto sam i tužan i radostan. Tužan zato što se naše tradicionalne hrišćanske zajednice nisu pozabavile ovom našom braćom i sestrama koje su zbog svog nedostatka ipak ograničene u tome da prisustvuju službama ili da slave Boga, kako to mi koji milošću Božijom nemamo te probleme, možemo. Ne radi se ovde ni o parama, pa da se kaže kako Jehovini Svedoci zbog bogate zaleđine mogu tako nešto da organizuju. To je bila neka obična hala, stolice, par predavača koji se služe tim znakovima za gluvoneme, posluženje - sokići, keksići. Pa to ne košta ni 1000 evra organizacija, a mnogo znači za te osobe. Radostan sam zato što su te osobe ipak i na taj izvitopereni način Jehovinih Svedoka "čule" Reč Božiju i ostvarile se u duhovnom smislu. To se moglo čuti i iz intervjua sa njima koji je pravljen nakon skupa. Potražiću da li postoje neki video uratci o tom skupu na internetu, ili slike, pa ukoliko nađem staviću u ovu poruku. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 по логици ствари, фали нам ЈЕДАН свештеник који разуме и барата знаковима глувонемих, да се реши и та неправда. Слава Богу што је из камења проговорио, а слава и тим људима што су саопштили благословену реч и тим људима клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Zamislite da neko predlozi Liturgiju prilagodjenu za gluvo-neme, u kojoj bi mogli uzeti zivog ucesca, kako bi se nerazumno mnogi pobinili - kakav je to pakao, izdvajanje, novotarija... Kao sto je bio slucaj kada sam predlozio tzv. deciju liturgiju. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Zamislite da neko predlozi Liturgiju prilagodjenu za gluvo-neme, u kojoj bi mogli uzeti zivog ucescas, mnogi ograniceni bi se bunili - kakav je to pakao, izdvajanje, novotarija... Kao sto je bio slucaj kada sam predlozio tzv. deciju liturgiju. морали бисмо да отворимо тему посебну, да убедимо неке чудаке и у то :229229229: bleh shok :) smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Brate mili ,molim te nemoj da koristiš reči kao "bravo" ili slične u kontekstu sa Jehovinim svedocima.Piši o tome kako su trebali drugi to da rade ili šta sve treba da preduzmemo ali nikada baš nikada nemoj da napišeš bravo i JS zajedno. Brate Poel mislim da takvo poimanje nije baš u duhu kršćanstva. Glasno kažem da su Jehovini Svedoci sektaši i krivotvoritelji Reči Božije, ali isto tako kažem da kad neki Jehova učini neki sevap da mu treba stisnuti ruku. Ovo me vraća na prošlu nedelju i čitanje jevanđelja o milosrdnom samaritancu. Kao što kažemo "bravo" za tog samaritanca, tako kažemo "bravo" i za Jehovu koji čini sevap. Šta stoji iza cele te akcije upoznavanja invalida i gluhonemih osoba sa Jevanđeljem, ne znam zaista. Nadam se da je sve u cilju takozvane kršćanske naobrazbe, a ne sitno-šićardžijskih Jehovljanskih interesa. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Станковић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да,браво! И сваки пут браво за добро,па било од кога да је! 4chsmu1 Страх од Бога,почетак је мудрости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 De fakto se slažem da su Jehove sektaši i ispirači mozga, da se ne ponavljam. Ali u ovom slučaju razmišljajući dođem do toga da i oni u svojoj neukosti i slepoći su učinili sevap. Govorim doduše iz nečeg iskustvenog. Kada sam se prvi put ozbiljnije zainteresirao za kršćanstvo, u Beogradu u kome sam živeo nije bilo crkvenih radnji niti knjižara. Jedina crkvena prodavnica je bila čini mi se u Bulevaru Revolucije i uglavnom su tamo kupovani kalendari i sveće. Nisam siguran da je bilo nekih knjiga. Ali tada nisam bio aktivni pravoslavac pa ne mogu da tvrdim. Prva ozbiljnija kršćanska literatura koja mi je došla slučajno u ruke, bila je adventistička. Prelepe besede o Gospodu i Carstvu Nebeskom bi bez problema i sada kao utvrđeni pravoslavac pročitao opet iz njihove literature. Posle tih uvodnih priča o Gospodu, nastupile su njihove baljezgarije o suboti, a toliko sam i ako neuk pravoslavac znao i tada da se klonim dalje njihovih šaka. Međutim baš ta njihova literatura mi je pobudila interesovanje za Boga, pa i za Crkvu i verovatno Božijom milošću sam malo pomalo počeo živeti koliko - toliko aktivan život u SPC, a uz to i dodatno se teološki obrazovati. Tako da uzmi ovu moju priču, kao jedan od motiva zašto kažem "bravo", kao što kažem i "bravo" za te adventiste iz čijih sam knjižica i brošura prvi put ozbiljnije pročitao o Gospodu, a da to nije dnevna štampa. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Brate mili ,molim te nemoj da koristiš reči kao "bravo" ili slične u kontekstu sa Jehovinim svedocima.Piši o tome kako su trebali drugi to da rade ili šta sve treba da preduzmemo ali nikada baš nikada nemoj da napišeš bravo i JS zajedno. Brate Poel mislim da takvo poimanje nije baš u duhu kršćanstva. Glasno kažem da su Jehovini Svedoci sektaši i krivotvoritelji Reči Božije, ali isto tako kažem da kad neki Jehova učini neki sevap da mu treba stisnuti ruku. Ovo me vraća na prošlu nedelju i čitanje jevanđelja o milosrdnom samaritancu. Kao što kažemo "bravo" za tog samaritanca, tako kažemo "bravo" i za Jehovu koji čini sevap. Šta stoji iza cele te akcije upoznavanja invalida i gluhonemih osoba sa Jevanđeljem, ne znam zaista. Nadam se da je sve u cilju takozvane kršćanske naobrazbe, a ne sitno-šićardžijskih Jehovljanskih interesa. Dragi brate, moram da insistiram na tome da Jehovini svedoci nisu hrišćani nego pseudohrišćanska organizacija koja zloupotrebljava sve što je hrišćansko za svoje ciljeve.Imaj molim te na umu da oni pomažu samo svojoj braći odnosno onima koje žele da zavrbuju.Njihove namere nisu iskrene i ni najmanje samarićanske.I ne treba da mu stiskaš ruku zbog onoga što čini jer mu je naloženo od Kule stražare.Testiraj ih jednom na ulici da li će ti stvarno pomoći ako si u nevolji.I videćemo da li važi "brat je mio koje vere bio". Znaš kako se čini dobro delo,učini i ćuti .I ne očekuj nagrade pri tome.Bog te je u nekom momentu poslao da nekom pomogneš.Ništa tu ti nisi zaslužan.Možeš samo da budeš srećan i zahvalan što je tebe u tom momentu poslao da učiniš nešto. Što se tiče njihovih namera po pitanju tih ljudi potpuno je jasno.Dobiće puuuno pažnje, bratske ljubavi a zatim besplatni biblijski kurs sa besplatnim ispiranjem mozga. Ti i ja prijatelju možemo celog života da pričamo o Bogu i ljudima i ja nikad ne bih pomislio da te vrbujem nego bih samo pokušao da ti ispričam šta sam naučio. Jehovin svedok u tebi i meni dok razgovara vidi samo potencionalnog budućeg jehovinog svedoka.Ako ti ne želiš da budeš njihov tu se njegovo interesovanje i pažnja i ljubav završavaju. то је твоје искуство са њима, не значи да можеш да генерализујеш.с друге стране, губиш перспективу суштине, а то је да МИ немамо одговор на ово ДОБРО дело. 0409_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Nadam se da razumete zašto sam i tužan i radostan. Tužan zato što se naše tradicionalne hrišćanske zajednice nisu pozabavile ovom našom braćom i sestrama koje su zbog svog nedostatka ipak ograničene u tome da prisustvuju službama ili da slave Boga, kako to mi koji milošću Božijom nemamo te probleme, možemo. Ne radi se ovde ni o parama, pa da se kaže kako Jehovini Svedoci zbog bogate zaleđine mogu tako nešto da organizuju. Tako je,oni vjeruju,oni zive i oni djeluju...zaista djeluju...( a to sto se mi ne zelimo s tim pomiriti,jer smatramo da smo bolji,to lezi u nama-umisljenost.) Radostan sam zato što su te osobe ipak i na taj izvitopereni način Jehovinih Svedoka "čule" Reč Božiju i ostvarile se u duhovnom smislu. To se moglo čuti i iz intervjua sa njima koji je pravljen nakon skupa.Da, ...Zar nije na nama da se i mi pitamo,gdje su nase pomoci...?( najlakse nam je da se izgovorimo da nemamo sredstava,novcano nismo u mogucnost...??)I prepucavamo se cija je Religija ispravna a cija ne..?Potražiću da li postoje neki video uratci o tom skupu na internetu, ili slike, pa ukoliko nađem staviću u ovu poruku.Ne vjerujem ,da bi oni pravili video,ali mozda netko drugi stavi slike..Oni su ovjek spremi -i za sve imaju rijesenje--ODMAH.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Brate mili ,molim te nemoj da koristiš reči kao "bravo" ili slične u kontekstu sa Jehovinim svedocima.Piši o tome kako su trebali drugi to da rade ili šta sve treba da preduzmemo ali nikada baš nikada nemoj da napišeš bravo i JS zajedno. Zatso ne...???? Zar Jehov svjedok-nije stvorenje Bozje..????Njih je Bog stvorio isto kao i nas..i Jehov svjedok je COVJEK... Mozda ,bi svi trebali malo bolje cuti ove reci...da se pitamo,gdje smo mi...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Dragi brate, moram da insistiram na tome da Jehovini svedoci nisu hrišćani nego pseudohrišćanska organizacija koja zloupotrebljava sve što je hrišćansko za svoje ciljeve. To je samo tvoje misljenje...dragi brate..Oni su religija,priznati kao krscani... Imaj molim te na umu da oni pomažu samo svojoj braći odnosno onima koje žele da zavrbuju.Njihove namere nisu iskrene i ni najmanje samarićanske.I ne treba da mu stiskaš ruku zbog onoga što čini jer mu je naloženo od Kule stražare.Testiraj ih jednom na ulici da li će ti stvarno pomoći ako si u nevolji.I videćemo da li važi "brat je mio koje vere bio". Ovo nije istina, oni pomazu svima...A,kakve su njihove namjere...to nitko ne zna od nas..Da,navjestaju Rijec Jahvinu i da zele obratiti na svoje-oni to ne kriju...to svjedoce javno...Covjek je mio,ma tko bio... Znaš kako se čini dobro delo,učini i ćuti .I ne očekuj nagrade pri tome.Bog te je u nekom momentu poslao da nekom pomogneš.Ništa tu ti nisi zaslužan.Možeš samo da budeš srećan i zahvalan što je tebe u tom momentu poslao da učiniš nešto.Da,da se covjek ne hvali...Ali,ovo je dobro ..da se daje u javnost,kako bi se i drugi " krscani" zapitali,a oni kojima pomoc treba...koristili... Što se tiče njihovih namera po pitanju tih ljudi potpuno je jasno.Dobiće puuuno pažnje, bratske ljubavi a zatim besplatni biblijski kurs sa besplatnim ispiranjem mozga. Ti i ja prijatelju možemo celog života da pričamo o Bogu i ljudima i ja nikad ne bih pomislio da te vrbujem nego bih samo pokušao da ti ispričam šta sam naučio. Zasto,onda kada tako dobro znamo...zasto nismo tako sposobni da djelujemo kao oni...Evo ja poznajem pravoslavsce,koji su presli u jehove svjedoko...i zaista im se divim,kako djeluju..a,poznajem i katolike koji su presli...Divim im se kako zajedno dobro djeluju....Jehovin svedok u tebi i meni dok razgovara vidi samo potencionalnog budućeg jehovinog svedoka.Ako ti ne želiš da budeš njihov tu se njegovo interesovanje i pažnja i ljubav završavaju. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ajde da je Udruženje šofera organizovalo tako nešto,pa da kažeš eto kako su se ljudi setili da pomognu.Vidis...kako smo mi uvjek spremno traziti opravdanje za nas..Jehova...danas broje 7 miliona vjernika...Oni se masovno sire....Dok se mi prepucavamo u nasim..KC,i PC...koje su toliko slicne...Za 20-30 godina,prepucavati cemo se s Jehovima...da se ujedinimo,ili vodimo pregovore o ekumenizmu... Ali ovde se radi o Jehovinim svedocima.To je opasna organizacija u kojoj ima puno dobrih ljudi koji su zbog zablude na pogrešnom putu.U pitanju je jedna pseudohrišćanska totalitarna i destruktivna organizacija.Brate..ne mogu oni biti opasni za onoga tko vjeruje i tko cvrsto stoji u svojim korijenima...Rece meni negdje prije ona mudra "Rajka-Samurajka"...da sam zadrta..pa,eto ja priznam..volim svoje..trudim se da uzivam,a tudje postivam...Kome mogu biti opasi..onome koji se koleba...Ja imam i prijatelje,a i pricam s njima..kao i sa vama ovdje..jednako.. Nemoj da te prevari njihova ljubaznost .To oni nauče i uče(potraži od njih knjigu:Raspravljanje na temelju pisma) kako da se ophode sa tobom dok te ne obrlate.Ali tek kasnije pokažu svoje pravo lice.Bratska ljubav je dok si na liniji a kad skreneš s puta nema više ljubavi i razumevanja.Da li znaš kako se ophode prema ljudima koji su napustili JS?Ma ,nema sanse da oni mene varaju...ako tko goga vara...mora se pitati zasto ga vara..?Vidi da ti kazem nesto..da svaka osuda,i sve ove lazi od drugog svjetskog rata.,zadaju mojem srcu bol...netko mi rece,pa idi..ne moras biti na 1405_love....A,Jehov svjedok to ne radi... Ti i ja znamo da kad neko napusti katoličku crkvu da ne snosi nikakve posledice od rodbine prijatelja i kolega.Kod JS to nije tako .Ljudi koji se usude da napuste JS kad im se otvore oči prolaze kroz pakao jer su godinama bili odsecani od okoline. Joj...ma necu reci da nema toga..ali smo spremni sve da povjerujemo..Ma odakle mi to sve mozemo znati..i zasto je to sve istina...Ja njih ne mogu podrzati ,jer su za mene...krivo tumacenje...krscanstva...Odbacili su svoju maticnu ,rodnu vjeru..pogazili je i presli na drugu....? Jehovine svedoke s pravom smatraju mnogi za jednu od najopasnijih organizacija.Nemoj da te zavara jagnjeća koža Ne,ne zavarava me...samo,znam sa sigurnoscu da nam mogu biti dobar primjer u mnogo cega... Zar, nam bas oni i ovo ne moze biti dobra opomena...zasto mi spavamo,dok drugi djeluju::? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Rusi su vec odavno to uredili: http://pravoslavie.tomsk.ru/photoalbum/58/ http://www.orthphoto.net/photo.php?id=38841 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 ја не разликујем добро дело ван Цркве од доброг дела у Цркви 4chsmu1 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2416.msg54526.html#msg54526 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да, у Русији постоје одавно Литургије на гестовном језику али и код нас је то у припреми и требало би, ако Бог да, да прво такво богослужење буде одслужено најкасније до Божића. Језик гестова није универзалан за цео свет тако да је потребно превести и прилагодити пуно речи. Питајте шта вас интересује, знам понешто о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука