ouk Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 .Na tas stavljma novac jer ne idem u SPC . МИслим да си са овим све рекао. Просто не видим како онда Ти кажеш да си ТИ тај који финансира Цркву? па немој да је финансираш, финансирај фудбалски клуб, нико те не тера. Тачно оче ,видете како тако што плаћам порез на зараду ,тако што сам давао прилоге и не само ја већ моја читава породица .Написао сам да не идем у СПЦ идем у другу помесну Цркву Заиста је смешно да човек који каже да не иде у Цркву о њој говори. Заправо, може да говори, то нико не брани, али аргументи немају снагу јер сте само пасивни посматрач. Напротив врло сам активан и волео бих да сам још активнији у последње време пуно радим за наручиоца из СПЦ па знам мало више о токовима средстава у СПЦ Ви би решили проблем тако што би опорезовали? Браво! Опорезуј, дај мени као свештенику плату, плаћено социјално и пензионо осигурање о колај работа. Овако, ја као свештеник са породицом немам основна права која имају и социјални случајеви.Знате ли колика је плата особе са факултетом у овој земљи ,ако сте уопште завршили факултет ?Око 45000 динара моја супруга као лекар приома једва 60000 Уколико би вам одвојили просечну плату израчунајте колико би то било (једбва би покрило гориво и храну а о осталом да не говорим. Дакле ако сте завршили факултет,ако сте образовали и након њега ако попадија ради и такође је високо образована а ви живите у БГД,НС,Нишу ... Плата коју би добили би била радикално мања од тренутног прихода НИје то тако једноставно како си ти замислио. Друго, наша држава је секуларног карактера. Тако је држава која је секуларног карактера треба по сваку цену да стане на врат отимачини и бахатлуку . Још нешто једног свештеника из Србије који је несрећник и поред магистратуре морао да иде да надничи у неком селу јер је се побунио против бахтости својих колега ,успео сам да пребацим у УСА тамо живи живот достојан човека Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Надам се господине Милојков да ћу вас ускоро видети у мантији јер такве људе треба постављати за свештенике била би нам част да вас и лично упознамо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Надам се господине Милојков да ћу вас ускоро видети у мантији јер такве људе треба постављати за свештенике била би нам част да вас и лично упознамо Свештенике бира Бог. И ја бих волео... Можемо да се упознамо, није проблем, ако сте у Београду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jesam danas sam yauyet sutra idem u Rumuniju na liturgiju i kod rodbine na rucak sledece sedmice sam tu ja sam na Trgu Nikole Pasica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ето, близу смо. Ја сам на Славију у Делиградксој. Послаћу вам број телефона на ПП, па се јавите када будете желели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ovaj ouk mnogo veliki *****!!! Без вређања учесника на форуму, молим. Александар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Свакако да постоји велики број проблема који доприносе овоме, али све потиче од једног великог и трагичног узрока, а то је не схватање литургијско-саборног живота Цркве. Тачно је да у Цркви имамо свештеника који живе, за услове својих парохијана, веома богато, да имамо вјероучитеље који не знају на прави начин да уведу дјецу у дубину православне вјере, да имамо народ који је отуђен од литургијског живота Цркве. А истовремено смо позвани да проповједамо, мисионаримо и приводимо Литургији и крштене и некрштене. Тако да прича, која је стварно истинита, да нас оно што раде поједини клирици или људи који се око Цркве мотају само из интереса, не занима, јер саблазни ће да дођу, не може да прође. Јер како ћемо свједочити нешто, ако други у нама не виде да тако живимо. Овдје је проблем што Црква не позива на одговорност многе своје чланове, већ проблеме гура под тепих. А с друге стране имам утисак да и свештеници, час изузецима, стварају себе као врховне ауторитете и благодатну хијерархију Епископ-свештеник-народ, претварају у неку врсту надређени-потчињени. А шта тек рећи за појаву "гуру" духовништва! Тако да глас искреног литургијски свјесног народа не може да се чује. Ми цијелим својим бићем треба да живимо за Литургији и Литургијом. И имам среће да сам у епархији ЗХиП, гдје је најприродније да епископ послије службе прича о реалним проблемима, чак и са мном који сам тек почео да живим, а камоли са искуснијим и старијим људима. Морамо наћи начин, да живимо у духу Јеванђеља, да разговарамо, да се не дијелимо, да имамо жив однос са својим Епископом, са својим свештеником. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука