Jump to content

Sta kazu Protestanti o ovome.?

Оцени ову тему

Препоручена порука

E,mene ovo zanima,jer nigdje nisim procitala..sta direktno-PROTESTANSKA CRKVA kaze o tome...???

http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=49601

Homoseksualni sveštenici i sveštenice nemačke protestantske crkve u Bavarskoj smeju u buduće u parohijskom domu da žive zajedno sa partnerom ili partnerkom.

Подели на овим сајтовима

E,mene ovo zanima,jer nigdje nisim procitala..sta direktno-PROTESTANSKA CRKVA kaze o tome...???

http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=49601

Homoseksualni sveštenici i sveštenice nemačke protestantske crkve u Bavarskoj smeju u buduće u parohijskom domu da žive zajedno sa partnerom ili partnerkom.

Нисам протестант али,ето,дозволићу себи да прокоментаришем.Шта рећи осим...бљак!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

gay je okay facenew22222222

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

http://www.reformator.hr/Stranice/ARHIVA%20priopcenja/Vecera%20Gospodnja.html

Evangelički nauk izražen u Augsburškom vjeroispovijedanju (1530.), XIII: «Sakramenti su uspostavljeni, ne samo da bi bili potvrda ispovijedanja među ljudima, nego znaci i svjedočanstva volje Božje prema nama, uspostavljeni da bi probudili i potvrdili vjeru onih koji ih koriste. Zato trebamo koristiti sakramente kako bi vjeri bilo dodano pouzdanje u obećanja koja su ponuđena i uspostavljena kroz sakramente. Ona osuđuju one koji naučavaju da su sakramenti samo izvanjski znaci, i koji ne uče da je u upotrebi sakramenata potrebna vjera kojih vjeruju».

Evo,kako sada tumci vjera, Istospolne brakove i pristup Veceri Gospodnjoj..?

Подели на овим сајтовима

gay je okay мајкл

Lako je igrati kolo..dok mecka igra pred komsije vratima...???

Inace,moram reci da ste neozbiljni...Treba prvo pustiti nekoga od Protestanata da odgovori,pa onda da drugi daju svoje komentare...ovo je dijlaog,koji bi trebao da koristi svima..a ne da se rugamo/sprdamo i provuciramo...

‚Nema ništa slađe, ništa silnije, ništa uzvišenije, ništa potpunije, ništa veselije, ništa savršenije, ništa bolje, na nebu ni na zemlji, od ljubavi; jer ljubav je rođena iz Boga i može, uzdignuta iznad svega stvorenoga, otpočinuti jedino u Bogu.“ 

Thomas von Kempen (1380-1471)

A,na nama je da potrazimo tu ljubav,a u ljubavi je Bog... facenew22222222

Подели на овим сајтовима

E,dragi moj brate Solomone,to nije zadovoljavajuci odgovor...,oprosti. ne_shvata

Можда...како за кога. :) За мене је овакав одговор,када говоримо о проблему хомосексуализма са аспекта непатворене хришћанске вере и учења,садржајно свеобухватан и сведефинишући,циљно погођен и морално свеописив.Извини,кајо...нећу више одговарати! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

nista ja ne provociram, meni je ovo jednostavno smesno, ili je mozda zalosno?! svejedno bolje mi da se smejem, sami su gazali, ne mogu ja tu nista osim da baljezgam i da iznosim moje misljenje kad ga i tako nece prihvatiti, otpali su i tonu sve dublje i sta ja tu sad mogu konstruktivo da napisem, osim da im sudim jel, a ni to ne mogu niti zelim

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

E,dragi moj brate Solomone,to nije zadovoljavajuci odgovor...,oprosti. 1414_feel

Можда...како за кога. :nene: За мене је овакав одговор,када говоримо о проблему хомосексуализма са аспекта непатворене хришћанске вере и учења,садржајно свеобухватан и сведефинишући,циљно погођен и морално свеописив.Извини,кајо...нећу више одговарати! confused1

Vidi brate,i ja imam svoje misljenje...Za mene je to neprihvatljivo...Ali ja zelim cuti ,od onih iz iz Protestanske Crkve,a ne iz medija..Jer,oni sigurno imaju  odgovr na to..zasto tako..?

Zato molim ...odgovor,od protestanta...!

Hvala.

Подели на овим сајтовима

Nažalost, pojedine tradicionalne protestantske crkve su odavno zarad humanističkih načela i neprimerene kontekstualizacije učenja i prakse odavno prekrišile kanone i veroispovedanja na kojima su utemeljene. EKD (Nemački luterani su tako (iako situacija nije monolitna) praktično napustili Augzburško veroispovedanje ili su ih počeli tumačiti veoma liberalno. Ima sa druge strane prezviterijanaca (Reformisanih) koji su tako odavno izašli iz okvira Kanona iz Dorta, Belgijskog, Vestminsterskog veroispovedanja... Anglikanci opet od svojih čuvenih 39 članova vere, itd. Međutim, važno je naglasiti da situacija nije monolitna. U svim tradicionalnim protestanskim crkvama postoje konzervativnije i liberalnije struje. Konzervativnije struje naravno ne dopuštaju istopolne brakove ili hirotonisanje homoseksualaca. Npr. u Srbiji sve tradicionalne protestantske crkve po svim moralnim i etičkim načelima imaju istovetan stav kao i druge  tradicionalne crkve, to jest, Rimokatolička ili SPC, što se poslednjih godina iz raznih zajedničkih izjava dalo i videti. Sa druge strane, imamo npr. High i Low Church u Anglikanskoj crkvi. U High Church će zbog ovih razloga Anglokatolicko krilo uskoro preći pod Papin omofor. Jedan drugi deo konzervativih Anglikanaca (Low Church) je već pokazalo neposlušnost Biskupu od Kanterberija....

Центар за истраживање религије, политике и друштва

http://www.cirelstud.org

Подели на овим сајтовима

Ви сте компликованији од ових наших зилота матејеваца, флоринаца и осталих  joooj

Мала шала, без љутње плиз.

Hehe, ma nema nikakvih problema. Složio bih se sa tobom. Od tolike fragmentacije (u nedogled) kako i ne bi bili.

Подели на овим сајтовима

Nažalost, pojedine tradicionalne protestantske crkve su odavno zarad humanističkih načela i neprimerene kontekstualizacije učenja i prakse odavno prekrišile kanone i veroispovedanja na kojima su utemeljene. EKD (Nemački luterani su tako (iako situacija nije monolitna) praktično napustili Augzburško veroispovedanje ili su ih počeli tumačiti veoma liberalno.

Hvala dragi brate,Nikola..na odgovoru..

Mislim da sve Crkve u zadnja vremena dozuvljavaju i prozivljavaju isto,ili slicno...

Tko to odlucuje kod Protestanata...pogotovo,kada se donosi takva odluka...recimo zivljenje istospolnih brakova,i " blagoslov u Crkvi" takvih parova..Jer iz medija sto se moze procitati,da se ne slazu svi protestanti,evangelisti s tim..

Ima sa druge strane prezviterijanaca (Reformisanih) koji su tako odavno izašli iz okvira Kanona iz Dorta, Belgijskog, Vestminsterskog veroispovedanja... Anglikanci opet od svojih čuvenih 39 članova vere, itd. Međutim, važno je naglasiti da situacija nije monolitna. U svim tradicionalnim protestanskim crkvama postoje konzervativnije i liberalnije struje.  .

Da,vidimo i kod drugih sto se tice konzervativnog i liberalnog stava,da to nije lako u danasnjoj Crkvi.,ipak kada jedna odluci,a druga ne ...u javnosti ispada da  to rade- odnosno dobile odobrenje od vodstva,poglavara...

Tko je onda odgovoran za to?

Konzervativnije struje naravno ne dopuštaju istopolne brakove ili hirotonisanje homoseksualaca. Npr. u Srbiji sve tradicionalne protestantske crkve po svim moralnim i etičkim načelima imaju istovetan stav kao i druge  tradicionalne crkve, to jest, Rimokatolička ili SPC, što se poslednjih godina iz raznih zajedničkih izjava dalo i videti.  ..

Da,slazem se..jer u siromasnijim zemljama ( hrana je na bioloskom principu-nije vestacka) pa je vise zdravih ljudi..da mogu zdravo zivjeti..( a zapad,se eto razbolio,kod svih religija??)

Sa druge strane, imamo npr. High i Low Church u Anglikanskoj crkvi. U High Church će zbog ovih razloga Anglokatolicko krilo uskoro preći pod Papin omofor. Jedan drugi deo konzervativih Anglikanaca (Low Church) je već pokazalo neposlušnost Biskupu od Kanterberija.

Da,procitala procitala sam..danas,da je negde blizu 50-etk..vec izrazilo zelju...

Подели на овим сајтовима

Da li je njima, nesto uskraceno...recimo kod slavljenja..Vecere Gospodnje i Sakramenta..??

Mozes,malo o ovome da objasnis..?

( sa foruma-Izaije)

44.Protestanti skoro univerzalno negiraju sakramentalnost braka, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Mt 19,4-5; 1 Kor 7,14.39; Ef 5,25-33).

Подели на овим сајтовима

Da li je njima, nesto uskraceno...recimo kod slavljenja..Vecere Gospodnje i Sakramenta..??

Mozes,malo o ovome da objasnis..?

Misliš na LGBT osobe? Uskraćeno im je pre svega pričešće (ovo govorim za konzervativna krila) i naravno mogućnost da postanu klirici, ili uđu u određen red laičke službe. U liberalnim krilima LGBT osobe imaju pristup svemu, od pričesti do mogućnosti ulaska u status klirika.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...