stara srbija Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Да, и отац Жарко итекако има везе са темом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Да, и отац Жарко итекако има везе са темом. Kakve? Ako je čovek psihički bolestan,onda ga ostavite na miru! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Итекако! Запаљиви говори и обраћања јавности без благослова надлежног од Цркве постављеног Епископа су и главни и основни узрок све ове смутње у неупућеном народу. Све муке су и почеле када су одређени прелешћени свештеници и монаси дали примјер неутврђенима у вјери да је сасвим нормално пљувати по црквеним властима, а један од њих је конкретно о.Жарко који је дуго времена био изузетан свештеник све док није пао у руке Клеветнику који му је потпуно помрачио ум и довео га у стање клеветања властите Мајке Цркве. Зато је и потпуно сулудо чудити се зашто они који су дозвољавали и распиривали појаву непоштовања црквене јерархије почели остајати без брада и мантија, јер је просто такав ред у Цркви. За обрачун са неправославним појавама у Цркви постоје Црквени Судови, а не конференције за новинаре и благочестива оговарања по кафама и интернет сајтовима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Да, и отац Жарко итекако има везе са темом. Kakve? Ako je čovek psihički bolestan,onda ga ostavite na miru! Ја стварно не знам да ли је он психички болестан. Ако јесте, онда су одговорни они који му дозвољавају да јавно говори овакве и сличне ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Да, и отац Жарко итекако има везе са темом. Kakve? Ako je čovek psihički bolestan,onda ga ostavite na miru! Ја стварно не знам да ли је он психички болестан. Ако јесте, онда су одговорни они који му дозвољавају да јавно говори овакве и сличне ствари. To je slika naše stvarnosti ,ne treba se tome baš mnogo čuditi. Ali ko je nas zadužio za druge,svako odgovara za svoje slabosti! Ako ja svetlim svojim primerom,možda mogu zakloniti svu tamu našeg bližnjeg u očima drugih . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovde tema o Žarko ili kako prevazići mogući raskol? Да, и отац Жарко итекако има везе са темом. Kakve? Ako je čovek psihički bolestan,onda ga ostavite na miru! Ја стварно не знам да ли је он психички болестан. Ако јесте, онда су одговорни они који му дозвољавају да јавно говори овакве и сличне ствари. To je slika naše stvarnosti ,ne treba se tome baš mnogo čuditi. Ali ko je nas zadužio za druge,svako odgovara za svoje slabosti! Ako ja svetlim svojim primerom,možda mogu zakloniti svu tamu našeg bližnjeg u očima drugih . Не смета он мени као личност. Он носи свештеничку одежду, те његова реч због тога има већу тежину него, рецимо, моја. Сматрам да је исправно указивати на овакве девијације, управо да бисмо спречавали смутњу и саблазан међу верним народом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Све ја то контам. Али што неко од владика није звао о. Жарко и рекао му: "Ајде брате Жарко дођи до нас у патријаршију да братски поразговарамо о свему. Можда нађемо заједнички језик"?Контате ли шта мислим? Ја само желим да се у СПЦ мало више води дијалога, да више једни друге поштујемо итд. Ето ја сам дошао на овај форум са много радикалнијим ставовима, али неке ствари су се у мени променуле, а то је када се разговара, када учимо једни од других итд. А немојте само доћи са аргументима да са о. Жарком не вреди причати...тај аргумент не постоји. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Одакле знаш да га нису звали? Наравно да су га звали. Међутим, он припада оној групи људи која тера своје по сваку цену. Баш као и о.Артемије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Брале, приман је чак и у Патријаршију, и то од кога? Од управо светог Павла Српског који га је саслушао и дао му духовне савјете (које да је послушао сад би и он био светитељ), на жалост, Жарко је хтио "царство земаљско", јуришао на медије, направио некакву политичку партију и јуришао на вјетрењаче све до фазе када је почео да удара на своју сопствену Цркву... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Meni je Aleksandre putevoditelj i odličan uzor blaženopočivši Patrijarh Pavle.On je živeo u ovom vremenu baš kako ČOVEK treba da živi,ništa više. I onda se pitam kako bi on reagovao na sadašnje događaje.Sigurno ne kako se reagovalo. Svi govore o njegovoj svetosti ali po njegovim delima ne postupaju. Gde ćeš savremeniji primer kako treba živeti. Savršen uzor za današnje vreme. To je ljubav i to smirenje,njegov odnos prema ljudima. Ne treba ništa više od toga.Sve što je više od zloga je! Neki misle da je bio nemoćan i slab,ali ne! Smirenje izgleda kao slabost a snaga i ljubav kao nemoć. A samo treba slediti njegov primer!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 У реду. Али љубав и смирење не значи да треба некоме да допустимо да растура Цркву Божију. Ови људи који то гласно чине, не чине то од скора већ поодавно. Зато не можемо говорити да према њима није итакако дуго показивано и трпљење и љубав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 У реду. Али љубав и смирење не значи да треба некоме да допустимо да растура Цркву Божију. Ови људи који то гласно чине, не чине то од скора већ поодавно. Зато не можемо говорити да према њима није итакако дуго показивано и трпљење и љубав. Patrijarh Pavle bi čekao još 20 godina, i više ako treba. Ali ne,posle njega neki su odmah počeli da ispravljaju krivu Drinu. A krivih Drina na sve strane! I zato snose najveću odgovornost za ovu sablazan u Crkvi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Одакле знаш да га нису звали? Наравно да су га звали. Међутим, он припада оној групи људи која тера своје по сваку цену. Баш као и о.Артемије. Али у сваком случају ћеш пре њега уразимути од папе, јел се слажемо?Е када се може водити дијалог са Римом (не оспоравам потребу), може се сигурно и са о. Жарком и сличним духовницима који претјерују на неки начин. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Smeberac, stvar je tu tome sto "papa" hoce a o Zarko i ekipa nece. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука