Zawisza Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Guglajući naišao sam na divne ikone i freske pa da ih podelim sa vama: Ima ih još na bloku, privukla me svežina i originalnost, uglavnom srećem kopije kopija, što kaže narod ovde "štanceraj". Osvojilo me kod ovih ikona lucidnst umetnika da se iz mase zanatskih ikonopisaca izdvoji i unese jednu svežinu ne narušavajući ni na koji način tradiciju srpske ikone već da je obogati koloritom i jednom radošću kad ih posmatrate. Nadam se da autor neće da se ljuti što sam bez njegove dozvole postavio ali ne piše nigde da je zabranjeno. Uostalom ako se bude ljutio Meda će da me brani kao i ja njega od onog "zmijara" spavanje2 bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Иконописац Дејан Манделц је наш члан форума, надам се да ће да се ускоро јави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Možda nam pošalje još lepih ikona? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Није што ми је суграђанин, али је фантастичан! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Манделц Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Ево оче Иване јављам се, надам се да ћу убудуће наћи и времена да се мало укључим у дискусије. Што се тиче материјала са мог блога све је наравно јавно доступно и можете скидати и објављивати све што тамо објавим, за све заинтересоване, ја све што урадим објавим на блогу па свако може да погледа, адресе је: http://www.znamenje.blogspot.com. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Ево оче Иване јављам се, надам се да ћу убудуће наћи и времена да се мало укључим у дискусије. Што се тиче материјала са мог блога све је наравно јавно доступно и можете скидати и објављивати све што тамо објавим, за све заинтересоване, ја све што урадим објавим на блогу па свако може да погледа, адресе је: http://www.znamenje.blogspot.com. Baš mi je drago da ste se priključili našoj "sekti". Osim predivnih ikona koje su pravo osveženje u jednom uniformisanom slikarstvu gde svaka ikona liči jedna na drugu naišao sam na vaše, lepršave, radošću ispunjene pune boje i nekog hrišćanskog optimizma naslikane svece. Oni su živi sveci, prisutni među nama, obraćaju nam se, pogledom, mimikom. Eto danas je sv. Aranđeo, negde sam video ali na žalost sada ne mogu da je pronađem, ikonu sv. Aranđela kojeg ste radili, i zašuškao mi krilima . Naišao sam i na jako lepe tekstove i kritike po časopisima koje ste uređivali pa bi bilo lepo da nas upoznate malo više sa svojim radom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Манделц Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Од данас сам на фејсбуку, на крају сам подлего негативним утицајима околине. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001886157605&ref=profile&v=info#!/profile.php?id=100001886157605&v=wall Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Од данас сам на фејсбуку, на крају сам подлего негативним утицајима околине. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001886157605&ref=profile&v=info#!/profile.php?id=100001886157605&v=wall Добродошао брате Дејане, баш ми је драго што си са нама! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Од данас сам на фејсбуку, на крају сам подлего негативним утицајима околине. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001886157605&ref=profile&v=info#!/profile.php?id=100001886157605&v=wall Брате Дејане, да ли волиш иконопис о.Стаматиса Склириса? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Ево оче Иване јављам се, надам се да ћу убудуће наћи и времена да се мало укључим у дискусије. Што се тиче материјала са мог блога све је наравно јавно доступно и можете скидати и објављивати све што тамо објавим, за све заинтересоване, ја све што урадим објавим на блогу па свако може да погледа, адресе је: http://www.znamenje.blogspot.com. Baš mi je drago da ste se priključili našoj "sekti". Osim predivnih ikona koje su pravo osveženje u jednom uniformisanom slikarstvu gde svaka ikona liči jedna na drugu naišao sam na vaše, lepršave, radošću ispunjene pune boje i nekog hrišćanskog optimizma naslikane svece. Oni su živi sveci, prisutni među nama, obraćaju nam se, pogledom, mimikom. Eto danas je sv. Aranđeo, negde sam video ali na žalost sada ne mogu da je pronađem, ikonu sv. Aranđela kojeg ste radili, i zašuškao mi krilima . Naišao sam i na jako lepe tekstove i kritike po časopisima koje ste uređivali pa bi bilo lepo da nas upoznate malo više sa svojim radom. Свака икона која има есхатолошку позадину јесте икона. То је оно што је на икони много битиније, од саме слободе уметника и деуниформности. Уметничка слобода, и оригиналан уметнички печат далеко је препознатљив на свим значајним радовима Ромејских уметника на оним делима која су до данас сачуавана било у оригиналном, било у рестаурираном облику. Но сваки рад је имао своју есхатолошку ноту. Ако нема есхатологије на икони, она није икона него обична слика. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука