Aragorn Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Tadasnji ep.Artemije je podmetnuo o.Savu Janjica da napise knjigu o "apostasiji" Fanara i arhiepiskopije Atinske tj nekih njenih mitronosaca,a ustvari on je bio idejni utemeljivac projekta.Podmetnuo je Savu,kao u Rodoljuba kasnije... Čitao sam svojevremeno tu knjigu i bio jako pomućen. Saznajući kasnije nešto o dijalogu sa dohalkidoncima, vidim koliko ta knjiga, bar u delu koji se tiče te teme, nije bas nesto verodostojna... Ma,brate,ima tu svasta, ali je bilo bitno ko je to pokrenuo i izrezirao i na kraju napisao javno obracanje Vaseljenskom Patrijarhu u celoj Jeladskoj Crkvi,a podmetnuo druge,kao i mnogo puta posle toga,da se peku na tihoj vatri i primaju uvrede. Neke stvari dobijaju na jasnoci kako prolazi vreme. TU knjigu sam citao u vreme svog neofitstva. Mo's misliti kako mi je legla tada. Em pubertetlija (14-15 godina), em novoobracenik, em Meridijan banka Leglo mi je k'o budali samar Tada sam gutao apokalipticku literaturu, prorocantsva, kazivanja i sl... Mada i tada sam se zapitao: "ako je sve tako kao sto je napisano, sto ih bre nisu sve redom izanatemisali??@!?!" 0442_feel p.s. svoj prethodni komentar sam izmenio ubrzo po postavljanju. morao sam pristojnije opisati licnu ocenu te knjige. Ma kome pricas...isti lucaj, samo drugi covek...I ja se tada primio na to kao da nema sutra.Samo sto nisam postao jehovin svedok... Sreca pa me Gsopod pogledao i to napustih,ali znam dosta njih koji vec 12-13 godina prebivaju u tome,pa cudom ne mogu da se nacudim sta bi s tim ljudima.... Gospod da ih pomene i urazumi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Бре Арагоне кад тад ниси постао јеховин сведок ево ти опет прилике. Пошто онај Наум у извештају из Љуљаца пише да је то место сада тврђава вере, а свака тврђава би требало да има куле, сачекај да почну да издају часопис кула стражара па им се прикључи prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 E,fala ti sto mislis na me... prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Zacin-sala mala prstgore Stari i novi zavet - www.najsajt.com Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Zacin-sala mala :cheesy: Stari i novi zavet - www.najsajt.com Jel ovo neko iz Ljuljaka... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Meni se kao malo, cini mi se... :cheesy: 4chsmu1 :cheesy: Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Jel ovo neko iz Ljuljaka... звиждање Јок није! Само је слабији глумац! 1414_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Mislim da se nakon ovih par nedelja može gotovo sigurno reći da je SPC doživela raskol. Prvi u ovom veku, i prvi nakon 40 godina od makedonaca i američkih srba. Većini od nas je ovo prvi put pa zato tako boli. Onda kada su makedonci i američki srbi odlazili, naši su bili komunisti pa ih je verovatno bilo baš briga i sve je to bio samo dobar vic. Ono što su takozvani crnogorski "pravoslavci" napravili svoju crkvu to i nije raskol nego sektaštvo predvođeno raspopom. Ali ovo sa monahom Artemijem je raskol jer je on bio episkop kad je otišao u raskol. Mislim u nekoj cifri nije to nešto strašno...Oko 1000 ljudi, računajući i monahe koji su se priklonili tom stadu, ali bedak je što su to crkveni ljudi. Više se svake godine izgubi duša po nekim sektama, ali sve izgubljene ovce su važne kao i stado, tako da ne možemo ih ignorisati. Bar pastiri ne bi trebalo da ih ignorišu. Neko moje predviđanje laičko je, da će Sinod ćutati jedno godinu dana, pozivajući na svakih par meseci monaha Artemija da ne čini to što čini, i da će ukoliko se monah i njegova bratija ne pokaju i vrate u okrilje majke Crkve, biti raščinjeni i ispisani iz pravoslavne Crkve. E sada, daj Bože da sve bude dobro, ali eto.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Oko 1000 ljudi.... Neko moje predviđanje laičko je, da će Sinod ćutati jedno godinu dana....... Gospodo. Moje misljenje je ako budu cutali i mesec dana bice strasno - a za godinu bice ih mnogo-mnogo vise od hiljadu. 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Небулозе!!! http://www.eparhija-prizren.org/en/2010-11-24-00-01-54/5-2010-11-27-14-52-21/33--face-tv.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Небулозе!!! http://www.eparhija-prizren.org/en/2010-11-24-00-01-54/5-2010-11-27-14-52-21/33--face-tv.html зар овај сајт није "срушен" ??? 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 neka ih... neka se češkaju medjusobno 1000000001010 :cheesy2: :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 snimite tekst koji ide ispod BH. teniser Aldin Šetkić plasirao se u finale turnira u Kartumu vrednog 15000 dolara Odbojkaški klub invalida Fantomi odbranio je naslov u evroligi, deveti po redu Centralno pitanje- ko će koga prevariti- Dodik Lagumdžiju ili Lagumdžija Dodika 1000000001010 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Герила поново напада јавиле ми сада стране обавјештајне службе чији сам члан и са којим радим на подривању Ср"Б"ства и "Цркве светосавске".. eheeeej ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ У суботу, 04. децембра 2010. године, на празник Ваведења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Г. Артемије служиће Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Јована Крститеља у Љуљацима. Литургија почиње у 09:00 занима ме када ће Његова Светост да реагује на овакве испаде монаха Артемија, свештеномонаха под забрано чинодејства? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 da je kod katolika odavno bi napipao disciplinsku... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука