Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 @Semberac: и даље само лупаш безвезе. Иначе, кад је грчки световни суд донео одлуку о неизручивању Симеона, тад је световно мешање у црквене ствари било супер - а кад полиција банду избацује напоље из манастира, то не ваља... :cheesy: О Виловском незнам много, само кажем да је то био изговор за прогон владике Артемија- од данас монах Артемије (срце ми пуца када га овако омаловажавам овом титулом). Јадан свако из Цркве којем му је потребан полицајац а не Христос. Кукала мајка таквом човјеку. Што СПЦ макар није тражило од државе Србије да уђе полиција на Косово (кад већ траже полицијску помоћ треба тражити ону која је из твоје државе а не окупаторску)...а, прпа? prstgore "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, ти дакле и даље тврдиш да Свети Архијерејски Сабор СПЦ ради по нечијем спољашњем диктату? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, ти дакле и даље тврдиш да Свети Архијерејски Сабор СПЦ ради по нечијем спољашњем диктату? Тврдим, апсолутно. Тврдим исто да СА Сабор ни за време комунизма није био слободан, дал је и то сада лаж? Ако није лаж, шта те то онда охрабрује да верујеш да демонократе не гуше слободу Цркви? Немој бити наиван као дјете од 15 година :cheesy: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... Коме заповедио? 89898989898989 Мислим, има ли неко да баш снажно инсистира да на Косову има своју цркву, за кога би могли посумњати, да, како Ти кажеш, испуњава заповеди запада? :cheesy: prstgore "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... Коме заповедио? 89898989898989 Мислим, има ли неко да баш снажно инсистира да на Косову има своју цркву, за кога би могли посумњати, да, како Ти кажеш, испуњава заповеди запада? :cheesy: prstgore Питаћу те то за 5 година... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 И човек у мантији је опет човек и као човек има људске слабости. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... Припадају СПЦ. Тачка. И ето, поново оптужујеш САСабор за неку издају. Уосталом, управо је вл. Артемије 2004 својим Видовданским меморандумом о "обнови цркава" (без назнаке да су српске) први створио могућност тврдње да су то неке косовске цркве, као и могућност признавања Косова као посебне државе, јер га је ставио у исти ранг заједно са Србијом, Црном Гором, Грчком, итд. Ако мени не верујеш на реч, ево види овде лепо и копију меморандума (који данас нико не помиње, укључујући и еп. Артемија, него сви пљују покојног патријарха Павла за његов побољшани и сређени меморандум из 2005 - међу њима највише еп. Артемије). http://velibordzomic.blogspot.com/2010/06/28-2010.html http://velibordzomic.blogspot.com/2010/06/30-2010.html http://velibordzomic.blogspot.com/2010/06/29-2010.html http://velibordzomic.blogspot.com/2010/07/1-2010.html На сваку слику можеш да кликнеш да видиш цео документ. А тврдњом да Сабор ради по нечијем налогу стављаш себе у исти кош са расколницима и поричеш још и вођство Духа Светог над Црквом. И престани више с причом о пацифистима, хришћанство није по себи милитантно, погледај прво ГИХ како се понашао кад су га ухватили, судили му, шибали га и разапели, па онда како су се људи после њега понашали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Добро, хајде нас онда ти просветли и кажи коме припадају? Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... Коме заповедио? 89898989898989 Мислим, има ли неко да баш снажно инсистира да на Косову има своју цркву, за кога би могли посумњати, да, како Ти кажеш, испуњава заповеди запада? :cheesy: prstgore Питаћу те то за 5 година... Мало пре причаш о неких десет година сада о неких пет а можда ће до тада да дође Христово Царство. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Питаћу те то за 5 година...Чекај братац, лагано...нешто напишеш као тврдњу, а онда на постављено питање одговараш питањем.Тврдиш да Припадају народу који је знојом и крвљу стваро и чувао манастире кроз векове. А најмање припада ткз. "Косовској цркви" (а има тензија да се то оформи, тако запад заповидио)... претпостављам да си уместо "тензија", хтео написати "тенденција", али у журби се грешке чине. Зато, лагано stadaradim, размисли па напиши, ко је тај коме је, како Ти кажеш, запад заповедио оснивање неке нове сопствене цркве? Како га препознати? Шта чини да би припремио терен за тако што? :229229229: stadaradim :229229229: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 quo vadis, frater Artemiae... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ето вам ово, баш ми је драго... "У инциденту је предњачио свештеник Ненад Нашпалић, који је по захтеву покојног патријарха Павла својевремено кажњен од стране Артемија забраном доживотног свештенослужења, јер је аутомобилом згазио дете. После смене Артемија, Нашпалића је рехабилитовала привремена управа епархије Рашко-призренске" Ко је послушан светоме Павлу??? :229229229: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 link=topic=9729.msg293229#msg293229 date=1290212688] quo vadis, frater Artemiae... :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука