Jump to content

Да ли Вам се некад односи сударају са другима до повлачења од другог?

Препоручена порука

Православље нас учи да волимо сваког човека без разлике и без услова. Христос нас то учи. Иако настојимо да остваримо тај идеал, сусрећући се различитим личностима и унутрашњим осцилацијама у искуствима и догађајима, некада тај задатак - због самог трајања радње у времену и простору - изгледа неуспешан.

О чему говоримо? Да ли Вам се некада догодило да колико год максималистички желели да живите љубећу односност са другим, некако неминовно набасавате на одбојност. Не у смислу умањивања љубави него као да се ваши односи одбијају од себе.

Дакле, не мора да постоји неминовно нека препрека (грех, страст, разлог) али опет, питам се, можда ипак негде дубоко испод невидљивог омотача од човека (ближњег) постоји итекако видљив разлог који на први поглед не видимо.

Моје питање је: шта јесте тај судар ако љубав није умањена? Откуд одбитак у односу који гарантује љубав?

Подели на овим сајтовима

Ako ne možemo zajedno ,možemo odvojeno!

Ма не мислим на то добри мој! stadaradim

Говорим о судару односа са неким, неком необјашњивом одбојношћу, која не мора нужно да се етикетира губитком љубави. Једноставно са неким кога волиш не можеш да нађеш нпр, ниједну заједничку тему, жељу, садржај...

Подели на овим сајтовима

Ako ne možemo zajedno ,možemo odvojeno!

Ма не мислим на то добри мој! dobar decko

Говорим о судару односа са неким, неком необјашњивом одбојношћу, која не мора нужно да се етикетира губитком љубави. Једноставно са неким кога волиш не можеш да нађеш нпр, ниједну заједничку тему, жељу, садржај...

Стварно тешко питање..или га не разумем  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

љубав није ствар интересовања или привлачења, или јесте?  amen

Pa i Bog te interesuje i privlaci blagodacu Svojom jer On jeste Ljubav...ali i dalje nisam pametan za medjuljudske odnose...tj. za pitanje koje me muci... winter

Подели на овим сајтовима

Moja koleginica ima sjajnu recenicu:"Sklanjam se od nje(ga)...cuvam sebe od nje(ga) i nju(njega) od sebe.

Kada covek stvarno vidi da ne vredi sa nekim da se trudi da uspostavlja kontakt...kada je uzalud sve.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

ja imam problem sa jednim drugarom koga izbegavam, volim ga naravno ali jednostavno se osecam nelagodno u njegovom prisustvu, imamo i zajednickih tema naravno i to takvih da nema mnogo ljudi sa kojima bih mogao pricati nesto "zajednickije" ali mi smeta kod njega to sto pokusava sugestivno da mi naturi svasta i non stop nesto kritikuje i mnogo je bre sugestivan do te mere da ide u hipnozu, e to ne mogu da izdrzavam, a inace ima neke tripove zesce i ljudi misle da je poludeo ali svi smo mi manje vise ludi, ne radi se o tome nego bas ta ultra sugestija i jos nesto sto ne mogu da opisem sta mi smeta ali mi nije prijatno

i problem je sad sto se stalno lomim da li uopste vise da se druzimo

jedno vreme je tripovao kako su ljudi povampireni pa vuku energiju od drugog i time bio opsednut, cak je i meni rekao jednom da sam vampir jedan kad nisam hteo nesto da uradim sto je on zamislio(da mu pomognem da obavi neku sumnjivu radnju), a nije svestan da je on ustvari to, mislim ne znam jako mi teska situacija, ali inace je izuzetan i malo takvih ima, ali sta ces jednostavno ne mogu da se nosim sa tim osecajem da mi nesto ne stima

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ja imam problem sa jednim drugarom koga izbegavam, volim ga naravno ali jednostavno se osecam nelagodno u njegovom prisustvu, imamo i zajednickih tema naravno i to takvih da nema mnogo ljudi sa kojima bih mogao pricati nesto "zajednickije" ali mi smeta kod njega to sto pokusava sugestivno da mi naturi svasta i non stop nesto kritikuje i mnogo je bre sugestivan do te mere da ide u hipnozu, e to ne mogu da izdrzavam, a inace ima neke tripove zesce i ljudi misle da je poludeo ali svi smo mi manje vise ludi, ne radi se o tome nego bas ta ultra sugestija i jos nesto sto ne mogu da opisem sta mi smeta ali mi nije prijatno

jedno vreme je tripovao kako su ljudi povampireni pa vuku energiju od drugog i time bio opsednut, cak je i meni rekao jednom da sam vampir jedan kad nisam hteo nesto da uradim sto je on zamislio(da mu pomognem da obavi neku sumnjivu radnju), a nije svestan da je on ustvari to, mislim ne znam jako mi teska situacija, ali inace je izuzetan i malo takvih ima, ali sta ces jednostavno ne mogu da se nosim sa tim osecajem da mi nesto ne stima

Dragi brate prvo vidi da li si spokojan posle druzenja sa takvim drugom...Da li imas nemir ...da li ti je dusekoristan i ti njemu? ja se klonim...i cuvam...mir koliko mogu,pri tom nikoga da ne povredim.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

...i tako ostah sam u svom neznanju na ovo pitanje...

Једна од контрадикторности која живот чини интересантнијим.

Ако уђемо у разлагање овог питања срушићемо сву чар наших другарстава. 0110_hahaha kriminalac 1204_drink

Страх од Бога,почетак је мудрости.

Подели на овим сајтовима

Dragi brate prvo vidi da li si spokojan posle druzenja sa takvim drugom...Da li imas nemir ...da li ti je dusekoristan i ti njemu? ja se klonim...i cuvam...mir koliko mogu,pri tom nikoga da ne povredim.

kako si samo pogodila pravo u metu, budem nemiran i bas nespokojan i nelagodan, znaci ne mogu da ti opisem osecaj, i smutjen budem i trazim u sebi gresku i uvek nanovo tako, a to mi se ne desava recimo sa drugim drugarima, stvarno mi nesto ne stima i ne odgovara

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Da, dešavalo se i dešava se...na žalost. I to sa ljudima koje znam više od pola svog života. Volim ih, i vole me, znam. I nađu mi se, ali nekako kao da smo sve već rekli jedni drugima što je trebalo reći, i provuče se ta neka čudna nelagoda, uh šta da kažem kad vidim tog nekoga. I obostrano je. Ne znam kad ni kako počne, ali znam da kad počne - traje. I nastavi da blijedi odnos, dok ga potpuno ne prekine, u smislu da nekako životi odu u drugom smijeru. Kao nit koja se bez vidljivog razloga istanji i pukne. I ti ljudi ostaju tu, da vole i da ih volim, ali jednostavno odlazimo u suprotne ulice na raskršću života.Mislim da ljudi prolaze kroz naše živote s određenim ciljem i zadatkom, onda kada ga ispune do kraja, odlaze u nečije druge živote. I ... valjda je to tako normalno.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...