Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

pošto imamo već članak iz hrvatske štampe trebali bi tu staviti članak iz srpske štampe o susretu pape i predsjednika Putina da nam informisanje bude uravnoteženo a ne jednostrano, zar ne.

BOGORODICA NA POKLON: Papa Franja i Putin ljubili pravoslavnu ikonu  

25.11.2013, 21:53, Svet

Putinova poseta Vatikanu došla je u vreme uočljivog približavanja pravoslavne i katoličke crkve i podgrejala je nade da bi u dogledno vreme mogao da bude organizovan istorijski sastanak pape Franje i poglavara Ruske pravoslavne crkve partijarha Kirila

Dalje na:

Путин је члан светске владе као и Медведев јер су Језуити добро обавили посао. Не потцењујте снагу и лукавост ђавола те се сетите чиме се он бави и не будите лаковерни...

Подели на овим сајтовима

Мени се тај дијалог ништа не допада. Нема те земаљске силе која може папу да натера да прекине свој горди примат. А протестанти су толико заблудели у својој лудорији да су многи изгубили Евхаристију као део хришћанске праксе. Они само тако кажу "Мени је само довољна моја лична веза са Богом у глави"  и то је њему то. Не прихватају иконе, не прихватају васељенске саборе, не прихватају свеце, не прихватају Цркву иако је сам Господ Христос спомиње више пута, не прихватају ништа сем неке исечке Библије.

У тај дијалог треба да пошаљемо једно 2 поткованија чтета, па нек се са њима расправљају, ипак испод части је да наше владике седе са тим несретницима и расправљају са њима, а камоли да учестују у некаквим заједничким обредима, Боже сачувај. 

Мишљења сам да западне јеретике у Православље можемо само привући лепотом и мистичношћу Православља, том истином. Било ко ко се преобратио у Православље није се преобратио зато што је слушао некакав екуменистички дијалог, већ зато што је добро истражио историју Хришћанства и схватио да је Православна Црква једна света саборина и апостолска, привукла га је лепота нашег појања и богослужења такође. А ако он нас буде видео тамо како седимо са папом, молимо се, причамо и љубимо, он ће помислити да смо ми нека тамо лева афричка секта која је у заједници са папом, ионако на западу не знају ништа о нама сем да пуштамо браду. 

Само се не бих сложио са Вама брате Мирко да они о нама не знају ништа јер знају много више од нас самих(врхунски обавештајци су) не рачунајући обичне вернике наравно. Наш губитак вере лежи у амнезији и веома си ово лепо објаснио. Зло не спава.

Подели на овим сајтовима

Извини брате, али шта си овим мислио за патријарха Павла, какав 2 човек Васељенског сабора?

И где си ти видео да је СПЦ признао првенство папе? Дај неки документ, снимак, било какав доказ.

Имаш снимак на јутјубу који сам поставио(где се љубе скути Папи) а првенство Папе нећеш нигде брате ти или ја прочитати али читај међ редове и види каква нам је литургија и због тога имамо Артемија као и његову сатанизацију а не заборави брате БИП да Артемије није примио Бајдена и да је уследила афера Црна река...итд итд

Подели на овим сајтовима

види каква нам је литургија

u "mojoj" crkvi je Božanska liturgija

a jel ti ideš u crkvu , jel u tvojoj crkvi liturgija drugačija ? 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

u "mojoj" crkvi je Božanska liturgija

a jel ti ideš u crkvu , jel u tvojoj crkvi liturgija drugačija ? 

...моја, твоја или наша ето већ смо као секта нажалост...:(

Лепо је написано у предању да ће доћи тешка времена и да ће постојати мале црквице и да ће се Богу служити у малим скупинама иако је свети дух тамо где има пуно верника. Нажалост у лазаревачкој општини нема православне литургије(било је код оца Неше у селу Венчане кога је владика шумадијски Јован протерао и коме су на крају запалили ти исти екуменисти кућу бацивши молотовљев коктел и он је духовник моме оцу и дан данас) док у ваљевској епархији има као нпр у Боговађи где често идем. Боговађа је на 12км од моје куће иако припада Ваљеву...

Подели на овим сајтовима

...моја, твоја или наша ето већ смо као секта нажалост... :(

Лепо је написано у предању да ће доћи тешка времена и да ће постојати мале црквице и да ће се Богу служити у малим скупинама иако је свети дух тамо где има пуно верника. Нажалост у лазаревачкој општини нема православне литургије(било је код оца Неше у селу Венчане кога је владика шумадијски Јован протерао и коме су на крају запалили ти исти екуменисти кућу бацивши молотовљев коктел и он је духовник моме оцу и дан данас) док у ваљевској епархији има као нпр у Боговађи где често идем. Боговађа је на 12км од моје куће иако припада Ваљеву...

А да ли би нам брате појаснио мало каква је то православна Литургија, како рече сам, нпр. у Боговађи? Мислим, на какве онда идемо ми сви којима Боговађа није близу?

Подели на овим сајтовима

kad sam rekla moja , mislila sam ona u koju ja idem

ne treba spamovati ovu temu

ima druga tema za to 

p.s. sam si se prijavio :D 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Oк, Милане морам да те упозорим јер твој начин писања није овде прихватљив из простог разлога што нападаш Цркву. Хвала на разумевању. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Svakako u tom dijalogu ne sme da se zaboravi na uniju, koju su katolici osnovali u srednjem veku,

a koja je i danas kamen spoticanja za bilo kakav normalan dijalog.

Vidimo samo u Ukrajini kakvu ne slogu i odsustvo medjusobnog poverenja donosi ta unijatska crkva.

Подели на овим сајтовима

Само се не бих сложио са Вама брате Мирко да они о нама не знају ништа јер знају много више од нас самих(врхунски обавештајци су) не рачунајући обичне вернике наравно. Наш губитак вере лежи у амнезији и веома си ово лепо објаснио. Зло не спава.

Pa imate i vi svoju obavještajnu agenciju, zar nije tako, šta je sad toliko

loše na tome što se ljudi obavještavaju? Interesuje ih kako živite a tako to.

pope_vatican_observatory_med.jpg

Big Brother is watching you

981_Two-Men-of-Florence796445.jpg

Подели на овим сајтовима

А да ли би нам брате појаснио мало каква је то православна Литургија, како рече сам, нпр. у Боговађи? Мислим, на какве онда идемо ми сви којима Боговађа није близу?

Ми православци(екуменисти нас зову зилоти или назадњаци :)) а ја кажем само верници са карактером) не признајемо новотарије тј транзиције и замену теза или ти апдејтовану веру(екуменизам или унијаћење које није исто али је сродно јер ко зна зна а ко не зна треба да научи јер незнање није оправдање! Поставићу Вам пар лепих доказа а Ви лепо то истражите и не будите жртве пропаганде :aplauz:  а где ћете ићи у цркву...па не знам јер нисам ја Ваш духовни водич јер вера је у срцу као и истина а из институција долази нешто друго браћо моја. Знам да овде има највише студената богословског факултета али немојте да сутра славимо у цркви Ноћ вестица и дан заљубљених за које се СПЦ није ни изјаснио...

Подели на овим сајтовима

Ми православци(екуменисти нас зову зилоти или назадњаци :)) а ја кажем само верници са карактером) не признајемо новотарије тј транзиције и замену теза или ти апдејтовану веру(екуменизам или унијаћење које није исто али је сродно јер ко зна зна а ко не зна треба да научи јер незнање није оправдање! Поставићу Вам пар лепих доказа а Ви лепо то истражите и не будите жртве пропаганде :aplauz:  а где ћете ићи у цркву...па не знам јер нисам ја Ваш духовни водич јер вера је у срцу као и истина а из институција долази нешто друго браћо моја. Знам да овде има највише студената богословског факултета али немојте да сутра славимо у цркви Ноћ вестица и дан заљубљених за које се СПЦ није ни изјаснио...

Ја тебе брате ниш` не разумем...

Подели на овим сајтовима

Oк, Милане морам да те упозорим јер твој начин писања није овде прихватљив из простог разлога што нападаш Цркву. Хвала на разумевању. 

Ок админе али немојмо као у доба комунизма где су се сви хватали за култ Јосипа Броза као лажног добротвора или као данас Ђинђића. Ја сам изнео јутјуб доказ а он мене сигурно не компромитује. Надам се да сте разумни и да нећете стадо отерати од Цркве а данас је то у тренду и имам права као православац да изнесем мишљење те ако нисам у праву покајаћу се и кренућу исправним путем а у Србији га нико скоро данас не види а за то кривим власт и Цркву понајвише иако имају оправдање да су у незавидном положају. Истина и вера у Бога и само истина.

Подели на овим сајтовима

Pa imate i vi svoju obavještajnu agenciju, zar nije tako, šta je sad toliko

loše na tome što se ljudi obavještavaju? Interesuje ih kako živite a tako to.

pope_vatican_observatory_med.jpg

Big Brother is watching you

981_Two-Men-of-Florence796445.jpg

Који то ми :cheesy3: 8086.gif 1324_womens

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...