Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

НЕЕЕЕ!!! МИ треба да сведочимо, МИ треба да нудимо руку помоћи, МИ треба да започнемо ДИЈАЛОГ ЉУБАВИ!!!

да Христос буде посреди СВИЈУ! треба да желимо, љубави ради, покајање и присаједињење свих  БЛИЖЊИХ, а ближњи је СВАКИ!

lepo zboris bato

Od uvjek je crkva pravoslavna bila u ljubavi prema svima, i nisu se obratili da ih iscjelimo, nego su pravili sebi ucitelje kako ih usi svrbe. Braco ja znam da su vase zelje iskrene al strah me da vas put dobre nemjere ne povede ka losem izboru.

Crkva Pravoslavna od uvjek je bial otvorena onome koji istinski trazi. Gospoda je potrebno traziti jer ko trazi naci ce ko kuca otvorice mu se.

Подели на овим сајтовима

?????!!! ?? ????? ?? ?????????, ?? ????? ?? ?????? ???? ??????, ?? ????? ?? ????????? ??????? ??????!!!

?? ??????? ???? ??????? ?????! ????? ?? ??????, ?????? ????, ???????? ? ????????????? ????  ???????, ? ?????? ?? ?????!

lepo zboris bato

Od uvjek je crkva pravoslavna bila u ljubavi prema svima, i nisu se obratili da ih iscjelimo, nego su pravili sebi ucitelje kako ih usi svrbe. Braco ja znam da su vase zelje iskrene al strah me da vas put dobre nemjere ne povede ka losem izboru.

Crkva Pravoslavna od uvjek je bial otvorena onome koji istinski trazi. Gospoda je potrebno traziti jer ko trazi naci ce ko kuca otvorice mu se.

??? ?? ????? ???????? ???? ????????. ?? ????? ????????, ??? ????? ????????? ? ??????? ??? ? ???? ????? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

?? ??????????? ?? ????? ?????? ?????? ???????, ??? ??? ?????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ???????????.???? ? ?????? ????? ???? ???? ???????????. ?? ?? ????? ?? ???? ??????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????.

?????? ????? ??, ????? ?? ?? ???????? ??? ?? ?????:

- ??? ???? ?? ?? ????? ??? ???????? ? ?????? ????? ???? ???? ?????? ?????, ?? ??? ?????? ?? ?? ???????? ? ?????? ???? ????. ? ???? 10 ??????. ??? ??? ???????? ???? ???? ?? ??????.

- ?? ??? 2 ?????? ????? ? ??????? ????? ? ?? ???? ??????? ?????? ?????? ? ????, ????? ?? ?????????? ? ????????, ??? ???? ??? ??? ??? ??????.

- ????? ?? ??? ?????.

? ??? ?? ?? ??????? ?? ????? ?? ????? ????????

?? ??? ?? ????, ??? ??? ???? ????? ?????? ????? ???????.

?? ??? ???? ? ????????? ???? ??????? ??????.

????? ???? ?? ?? ????? ??? ???????????...

Mislim brate Bosko da nisi sasvim u pravu u samom dijalogu nema nista lose niko ne govori o tome da treba usvojiti ovo ili ono, ali svima treba dati priliku da do?u do spoznanja istine (1 Tim 2,3-4). Nikom se ne sme oduzeti pravo na pokajanje, a sud je iskljucivo Gospodnji, dakle do poslednjeg trenutka treba se nadati da ce se pokajati, da ce se vratiti krilu Crkve. Dakle, oni su zabludele ovce koje treba vratiti u tor istine.

????? ?????????, ?? ????? ?????? ?????????, ??? ?? ?? ???? ?? ???????????? ?????? ? ? ????. ??? ?? ???? ????????, ?? ?? ?? ??????? ?????? ??. ???????????, ??????? ?? ???? ?? ???? ????????, ??? ???????? ???? ???? ?? ???? ???? ??? ????????? ????? ???????? ?? 1054. ? ???????? ????? ?????????.

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА!

1sms1.jpg

Подели на овим сајтовима

погрешан приступ, мора се јерес разбити, није довољно само један по један да се конвертују.

али ми је драго да си преумио дијалог у корист људске равноправности по рођењу, не по благодати 1312_womens

Подели на овим сајтовима

Hriscanstvo je pocelo u katakombama i tako ce se zavrsiti! Ko suprotno misli taj se protivi Svetom Pismu i ocima crkve.

???? ?? ????? ? ??????????? ??? ?????? ????? ?? ???? ?? ???????

?? ?????? ??????? ????????

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пази Ихтисе, Црква је до 1054 била једна, значи раскол је једно ужасно стање( у теолошком смислу) и тешко ономе ко је онда довео до тога-знамо шта каже св.Писмо за оне који доносе саблазни, а некмоли `мегасаблазни` као што је била ова. Е сад, пошто смо ми православни позвани на сведочење Истине која нам је недостојнима предата, кажи ти мени, ком Епископу Рима да је сведочимо? Има ли неког сем папе, шта год мислили о њему? Најлакше и најкукавичкије је запљунути по некоме, али то није ни људски, а некмоли хришћански. Наравно, када говорим о дијалогу било са римокатолицима, било са протестантима, говорим о теолошком дијалогу, не заједничким богослужењима и сл., као што је већ објаснио вл.Иринеј у оном интервјуу Печату.

Подели на овим сајтовима

?? ??????????? ?? ????? ?????? ?????? ???????, ??? ??? ?????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ???????????.???? ? ?????? ????? ???? ???? ???????????. ?? ?? ????? ?? ???? ??????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????.

???? ?????? ?? ?? ????? ????? ?????? ? ?????? ??? ?? ?????:``????? ??? ??? ??? ?? ?? ?? ??????? ????? ?????? ????.``

Подели на овим сајтовима

Otac Nektarije je jako dobar duhovnik  8084.gif

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

lepo zboris bato

?? ?? ????? ??? ??????

da od svojega duhovnika jel da

Mislim da je brat mislio na tebe Dimitrije...

nije nije braco na oca Nektarija je mislio

? ?????, ?????, ?? ???? ??? ??????, ?? ???? ??? ?? ???? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...