Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

Oce Gorane,posto mi je bilo ocito na prvom razgovoru da nisi glup,moram nesto da te pitam.Nek mi oprosti tvoja mantija,jesi li ti lud?Gde si okacio

ovaj moj blam?

Nije čedo moje blam uopšte.  Ti si barem imala hrabrosti da uzmeš mikrofon u ruke a ne ko ostali što ćute i prave se pametni pa se posle podsmevaju nečijoj priči. 

Подели на овим сајтовима

Зар је свако и компетентан да се фата за микрофон и држи говор...?

За себе могу сигурно рећи да нисам.

Није то до храбрости...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Oce Gorane,vatala sam se za mikrofon pod impresijom piva.Nisi okacio ceo snimak.Na snimku vidim i cujem da placem.Posle sam i prokinula.

Govor oca Ugrina je mozda bio previse intelektualan za tu priliku,mozda neshvatljiv svakom,mozda previse originalan,u svakom slucaju neobican,ali je

iz tog govora zracila Hristova ljubav.Dirnuo me je do suza,morala sam da se nadovezem.Arhaicna imena Ugrin i Angelina su nam determinisala karakter.Mi smo rasli sa tom neobicnoscu.Ja najbolje znam koliko je tezak krst razlicitosti od vecine u generacijama,kojima on i ja pripadamo.Mozda

je on nekim drugim malo prizemnijim duhovima od njega neobican.Znam kako mu je.Ali,za njega kao svestenika,ja bih oko iskopala.Ja odreda postujem svaciju mantiju.Ali,oca Ugrina,oca Ivana,oca Milica,oca Srecka,oca Dejana,tebe oce Gorane,i jos neke casne ljude moram i da volim!

Ti znas,da mene nije bilo strah da svojevremeno krenem,po blagoslovu svog tadasnjeg paroha i arhijerejskog namesnika,da poginem za Nebesku Srbiju i za Hrista!I opet bih!I opet bih blagoslov trazila od istih svestenika!Tako isto sam u stanju da poginem braneci neke svestenike.Oni izobrazavaju apostole.Ocu Ugrinu nimalo nije lako,kao ni tebi,brate.Nikada mi nije bilo jasno zasto izuzetne,hipersenzibilne,kreativne licnosti visoke inteligencije Srbi u najboljem slucaju nazivaju filozofima,u najgorem ludacima?!Pri tom,"Pucina je jedna stoka grdna",nemaju pojma da je filozofija ljubav prema mudrosti,da je ona rodila nauku,pravo i medicinu.Pa,sto ne reci i teologiju,kao nauku sui generis.

Takodje,u besedi na Liturgiji se onome ko je imao usi da cuje,oci da vidi i srce da oseti jasno uocavala bol oca Ugrina zbog situacije u kojoj se nalazimo vec cetiri godine.Svakog pametnog i iole osetljivog coveka dusa boli.Otac Ugrin je bio dovoljno hrabar da to kaze javno.

Zatim,moram ovde da kazem,da se nadovezem na govor oca Ugrina.Ostala sam gladna Gospoda!Svaki crkven student mi se na to mucenik zalio,

svaki je patio zbog toga.Znam slusala sam price studenata iz Crkve vec cetrnaest godina.Neke od tih studentkinja su sada ugledne popadije.

Svakom studentu,ciji roditelji ne umeju bolje,pa zive posteno se desavalo da bude danima bankrot i praznog frizidera.Da,milion puta mi se desilo

da bukvalno nista u usta ne stavim danima,osim vode,ponekad parce suvog hleba,i da ne placem zato sto jedem suv hleb od tri dana,vec da se zahvaljujem Hristu,sto mi je i taj hleb dao,misleci o tome kako deca na Kosovu i u Etiopiji nemaju ni to.Kad sam jela hleb i pastetu,zahvaljivala sam Bogu,sto ne jedem hleb i mast sa alevom paprikom!Zar to nije bio post,oce Gorane?Nisam se pricescivala zato sto se nisam deklarisala da postim na

vodi,a kad god bih videla putir na Liturgiji u Sabornom hramu u Kragujevcu,ja bih otisla iz crkve placuci.

Zato sam se,oce Alef,uvatila mikrofona.Zato sto je otac Ugrin osetio moju bol.A mogao je da je oseti jer je pet godina proveo medju gladnom decom i gladnim vojnicima na Kosovu.Uvatila sam se mikrofona da javno podrzim oca Ugrina Hristovog apostola.

Sem toga,postoje ljudi,nazalost i u Crkvi,za koje ja ne bih dala nokat.Ono parce,koje odsecem i bacim.Za tebe,Alef,za oca Ugrina,oca Ivana,oca Milica ja bih dala ruku do ramena!I to desnicu,po cenu toga da vise slova ne napisem!

Zatim,da se nesto razumemo,otac Ugrin je jedini,ali jedini klirik,koji mi je jos pre Sabora,resio jednim postom ovde pitanja,koja su me godinama mucila.Da,isto sto i on su mi uvek govorili svi,ali svi prizrenski bogoslovi,s kojima sam rasla.Ali,otac Ugrin me nije poznavao,kad je to pisao.I otac Ugrin nema razloga da mi gleda kroz prste!

Reci cu jos i ovo.Nakon cele moje muke,nakon sto je se posle tebe,podiglo toliko svestenika da meni pomogne,da se ja vratim na put pokajanja,istine,pravde,ljubavi,i spasenja,da se vratim Majci Crkvi,da bi Bog mogao da mi opet bude Otac,jedan kaludjer je pokusao jednom recenicom pre pricesca da me iz Crkve istera.Takodje,jedna kojoj je on isprao mozak su pokusali.Zalila sam se svesteniku,koji me je krstio,koji je stara garda.Covek se,malo je reci,zgrozio.I pricao mi toliko lepo.Poznajem masu starih,cak i neke penzionisane svestenike,koji su na strani mladih klirika,kakav je otac Ugrin.Ti ljudi su mene podgajili.Takodje,otac Ugrin je taj,koji je jednim postom,mene tada uhvatio za ruku i rekao:"Stani!Ne

slusaj fariseje!Ti su Hristov ud!Mesto ti je u Crkvi!Mesto ti je u ovom forumu!"

Naravno,on je to mnogo lepse i teoloskije formulisao,ali sam ja shvatila poruku.Zato sam njemu prvo poljubila ruku na Saboru!

Подели на овим сајтовима

Ih bre Izida, pa polako, nema potrebe za tolikim pravdanjima i objasnjenjima. Ko je bio i video i cuo je. Sigurna sam da je zelja bila da se pokaze kako je sve lepo, svi dragi kako god to bilo kome izgledalo. Nama koji smo bili, bilo je izuzetno... pa pricamo o tome gotovo deset dana!!!! Nema potrebe ovo dozivljavati tako licno, a i stoji ti onaj Lav 0110_hahaha Opusteno  :cheesy2:

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Много, али баш много ми је жао што сам био спречен да присуствујем Сабору у Дубокој, али разлог је био такође прелеп, крштење мог маленог комшије Данила. Све што сам успео да прочитам о Сабору, као и сличице које сам видео само су потврдили моје очекивање да ће бити прелепо, што сам и рекао некима од вас који су Богу хвала имали прилике да присуствују. Беседу о.Угрина сам одгледао, и у потпуности препознао свој став, само што сасвим другачије и лепше звучи, када то каже неко ко је Свештеник. Својим постом одмах то и потврдио. Ово све пишем јер ми се чини да сва ова искуства са заиста дивног Сабора, добијају безразложно, а пре свега ненамерно,призвук малих прозивки.

Сестро Изида,

Твој последњи пост ме је померио...али скроз!!!!!Сви са тог Сабора одишете заједништвом, који је захваљујући клиру СИГУРНО и ПОТПУНО био осветљен Светим Духом. Твој последњи пост ме растужује, јер сам мишљења да Ти се учинило, да су неки коментари били заједљеиви. Ако грешим ДРАГО МИ ЈЕ!!!!!А ако не грешим, осећам да су дословце сви коментари искључиво шаљиви, како би улепшали свеукупно осећање после Сабора.

О како ми је жао што не бих, али се надам да ће бити прилике, ако Бог да!!!!

Радујте се сви, јер заиста имате чему !!!!!!!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ne sudite!  Šta je loše što se uhvatila mikrofona?   Bolje za mikrofon što se uhvatila nego za flašu doma?e šljivovice.  jel tako il nije?   :drugarstvo:

Ko je sudio?

Ho?e i voli da pri?a,

pa neka, što da ne.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

au ljudi ja 9 dana nisam bio na forumu, ovo dodje kao da sam novajlija, koliko ste samo poruka napisali...Pozdrav  :smiley:

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...