Crveni Baron Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Idu, ali se u škole (i školstvo) ne ulaže ništa. Za informatiku nema dovoljno (naročito ne dovoljno dobrih) kompjutera, plan i program su na nivou teorije (uglavnom), podaci koji se uče iz pojedinih predmeta su zastareli po 10ak godina nekad... itd. itd. itd. U Srbiji se stvarno ulaže samo u jedno: džep političara. Skolstvo je svuda u problemima. Italija, francuska,britanija. Sve zemlje imaju probleme.- Ali ne rasprodaju sve sto imaju nadajuci se da ce drugi resiti njihove probleme. Tudja ruka svrab ne cese. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Ti si ucio ekonomiju zajedno sa Milosketom, ha? Priznaj. Tako je i on povecavao vrednost dinaru, povecanom ponudom istih.... Добра фора. smej.gif Да се питам, ја би урадио сасвим супротно од дотичног - потпуно забранио штампање новца. Тренутно сав профит који направи Телеком иде кроз прозор, тј. наши врли политичари га "улажу" у своје пропале пројекте (који нас само закопавају све дубље). Када тај профит дође у приватне руке, то има читав низ позитивних последица које очигледно не можеш да разумеш јер ниси навикао да размишљаш дубље о томе. Не штампарија, него компанија која прави профит. Одговори ми - када пошаљеш кући у Србију евре да ли то повећава или обара вредност евра? Зашто? Обрнута ситуација, ако странац зарађује у Србији и шаље кући динаре да ли то повећава или обара вредност динара? Brate idi na Google i potrazi "zakon ponude i potraznje". Novac je roba, i za novac vaze pravila kao i za krompir. Puno ga ima, pada mu cena. Nerodna godina, raste cena. To je kao 2+2=4. A ti non stop ponavljas kako su 2+2=7. Ниси ми одговорио на питање. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Meni samo nije jasno kako to zemljama širom sveta koje mnogo bolje stoje od Srbije, gde je skoro sve privatno, strane firme i strani vlasnici firmi ne smetaju i nisu nikakva pretnja, a kod nas jesu... Они су навикли на колонијални положај а ми се ваљда коначно одупиремо од тога... smej.gif Пази, мени лично не сматра страни капитал али не може странац да буде власник НИС-а, Телекома и ЕПС-а и то никако...То су најзначајнији ресурси земље и држава мора остати газда макар 51% http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Idu, ali se u škole (i školstvo) ne ulaže ništa. Za informatiku nema dovoljno (naročito ne dovoljno dobrih) kompjutera, plan i program su na nivou teorije (uglavnom), podaci koji se uče iz pojedinih predmeta su zastareli po 10ak godina nekad... itd. itd. itd. U Srbiji se stvarno ulaže samo u jedno: džep političara. Skolstvo je svuda u problemima. Italija, francuska,britanija. Sve zemlje imaju probleme.- Ali ne rasprodaju sve sto imaju nadajuci se da ce drugi resiti njihove probleme. Tudja ruka svrab ne cese. Ja ti kažem, kad pišeš o školstvu u Srbiji vidi se da ne živiš ovde. Srpski političari, SVI, ali SVI uvek rade na degradaciji školstva. Država ne ulaže u školstvo - naprotiv, radi se na degradaciji. @Pantelejmon: Pa ne bih rekao da je Nemačka navikla na kolonijalni položaj... Ali bih rekao da ljudi kod nas i dalje misle da je Srbija veličine i jačine Dušanovog carstva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Meni samo nije jasno kako to zemljama širom sveta koje mnogo bolje stoje od Srbije, gde je skoro sve privatno, strane firme i strani vlasnici firmi ne smetaju i nisu nikakva pretnja, a kod nas jesu... E tu si u zxabludi da je na zapadu "skoro sve privatno". Ovde je skoro sve drzavno.Mislis da postoji neko ko ima kesa ,5 milijardi evra da kupi italijansku licencu za mobilnu telefoniju? To kupuju drzave a ne pojedinci. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Meni samo nije jasno kako to zemljama širom sveta koje mnogo bolje stoje od Srbije, gde je skoro sve privatno, strane firme i strani vlasnici firmi ne smetaju i nisu nikakva pretnja, a kod nas jesu... Тако што у игри није само профит те фирме него и оно што је предмет њене делатности, колико послова ствара, шта нуди и да ли људи купују њене услуге/робу уколико није у питању извоз, итд. Чак и када се ради о самом профиту он у највећем броју случајева заврши назад у тој истој фирми као ре-инвестиција власника којем је у интересу да фирма порасте и да се посао прошири, а не да фирма не искористи потенцијал и не порасте него да остане иста или да се смањи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Meni samo nije jasno kako to zemljama širom sveta koje mnogo bolje stoje od Srbije, gde je skoro sve privatno, strane firme i strani vlasnici firmi ne smetaju i nisu nikakva pretnja, a kod nas jesu... Тако што у игри није само профит те фирме него и оно што је предмет њене делатности, колико послова ствара, шта нуди и да ли људи купују њене услуге/робу уколико није у питању извоз, итд. Чак и када се ради о самом профиту он у највећем броју случајева заврши назад у тој истој фирми као ре-инвестиција власника којем је у интересу да фирма порасте и да се посао прошири, а не да фирма не искористи потенцијал и не порасте него да остане иста или да се смањи. A što ne bi bilo i kod nas tako? @zeljkobilbija: Ne varam se, dovoljno dugo sam živeo i sam na zapadu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 @Pantelejmon: Pa ne bih rekao da je Nemačka navikla na kolonijalni položaj... Ali bih rekao da ljudi kod nas i dalje misle da je Srbija veličine i jačine Dušanovog carstva... Знам на шта мислиш али ти ниси најбоље разумео контекст шта сам рекао! Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? smej.gif http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 @Pantelejmon: Pa ne bih rekao da je Nemačka navikla na kolonijalni položaj... Ali bih rekao da ljudi kod nas i dalje misle da je Srbija veličine i jačine Dušanovog carstva... Знам на шта мислиш али ти ниси најбоље разумео контекст шта сам рекао! Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? smej.gif Aha, ja sam mislio na potlačeni položaj, ti na povlašćeni. Međutim - ja mislim da bi nama, ljudima, bolje bilo da nam "menadžeri" vladaju, nego naši političari. Dajem ti glavu na panju da bi oni više radili za našu korist nego naši političari. Jer rekoh već, a istorija je svedok, svaka, ali svaka garnitura vlasti u poslednjih xx godina ovde radila je samo za svoj džep. A nas (pokušavaju da) prave budalama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 @Pantelejmon: Pa ne bih rekao da je Nemačka navikla na kolonijalni položaj... Ali bih rekao da ljudi kod nas i dalje misle da je Srbija veličine i jačine Dušanovog carstva... Знам на шта мислиш али ти ниси најбоље разумео контекст шта сам рекао! Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? 1327_womens Aha, ja sam mislio na potlačeni položaj, ti na povlašćeni. Međutim - ja mislim da bi nama, ljudima, bolje bilo da nam "menadžeri" vladaju, nego naši političari. Dajem ti glavu na panju da bi oni više radili za našu korist nego naši političari. Jer rekoh već, a istorija je svedok, svaka, ali svaka garnitura vlasti u poslednjih xx godina ovde radila je samo za svoj džep. A nas (pokušavaju da) prave budalama. x2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 @Pantelejmon: Pa ne bih rekao da je Nemačka navikla na kolonijalni položaj... Ali bih rekao da ljudi kod nas i dalje misle da je Srbija veličine i jačine Dušanovog carstva... Знам на шта мислиш али ти ниси најбоље разумео контекст шта сам рекао! Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? 1327_womens Aha, ja sam mislio na potlačeni položaj, ti na povlašćeni. Međutim - ja mislim da bi nama, ljudima, bolje bilo da nam "menadžeri" vladaju, nego naši političari. Dajem ti glavu na panju da bi oni više radili za našu korist nego naši političari. Jer rekoh već, a istorija je svedok, svaka, ali svaka garnitura vlasti u poslednjih xx godina ovde radila je samo za svoj džep. A nas (pokušavaju da) prave budalama. Е, сад! Наше комуњаре су нерешиви проблем! То је потпуно друга прича.......наравно да они не раде за нас већ за себе...то мооожда може да реши кука и мотика али притом да нас после тога не узјашу друге ДОСманлије и аге и бегови, него менаџери али они који ће да раде за своју државу и народ.... али то је друга прича и нова тема, нема смисла ширитије овде! :229229229: Добро је, разумели смо се! 0311_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Нема брате то везе са колонијализмом, то је комунистичка пропаганда. Сасвим је супротна ствар. Када капиталиста уложи у неки бизнис у твојој земљи, онда је њему у интересу да твоја држава буде што стабилнија и да буде са тобом у пријатељским односима. Осим тога, капиталиста није носилац државне власти и не може да буде "газда". Држава је та која има монопол над употребом силе. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? 1327_womens Влада убира порез и ужива, за њу нема никакве разлике ко је власник. Власници компанија и "менаџери" немају интерес да се мешају у политику, напротив - у интересу им је да се што мање петљају са политичарима. Има само две варијанте када они могу да то ураде - када је власт корумпирана и продаје им "повластице" (свака роба има свога купца...) или када држава покушава да ограничи и регулише трговину (када ће се највероватније покупити заједно са својим капиталом и отићи негде другде). ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Немачка, САД, Кина, .... имају капитал свуда по свету и по богатим и по банана државама и оне у потпуности зависе од тог капитала, зато раде шта газда каже. али код нас, хвала Богу има таквих, буне се против тога тј.има отпора према таквом колонијалном положају. Нема брате то везе са колонијализмом, то је комунистичка пропаганда. Сасвим је супротна ствар. Када капиталиста уложи у неки бизнис у твојој земљи, онда је њему у интересу да твоја држава буде што стабилнија и да буде са тобом у пријатељским односима. Осим тога, капиталиста није носилац државне власти и не може да буде "газда". Држава је та која има монопол над употребом силе. Јер шта остаде од Србије када су страни бизнисмени власници нпр. 98% српске привреде? Шта Влада може да уради? Била би марионета у рукама ''менаџера''... Конташ? 1327_womens Влада убира порез и ужива, за њу нема никакве разлике ко је власник. Власници компанија и "менаџери" немају интерес да се мешају у политику, напротив - у интересу им је да се што мање петљају са политичарима. Има само две варијанте када они могу да то ураде - када је власт корумпирана и продаје им "повластице" (свака роба има свога купца...) или када држава покушава да ограничи и регулише трговину (када ће се највероватније покупити заједно са својим капиталом и отићи негде другде). Ово ти је брате капиталистичка пропаганда! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/prstgore.gif http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Што јес`, јес`... 1327_womens ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Што јес`, јес`... 0311_womens 1327_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif ЕСХАТОН РУЛС http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука