Jump to content

100 српских врхунских стручњака из света против продаје Телекома

Оцени ову тему

Препоручена порука

To doduše radi i Telekom u Nemačkoj, al' šta mene briga za to?

A sta ako nemacki telekom kupi nas? Bice ti lepse da te kradu nemci? Oni to rade bolje?

Треба о томе размислити мало дубље. Када је фирма у државном власништву она служи интересима тренутне власти. Од профита ће се финансирати избори, кумови, побратими итд. То су примарни интереси политичара. Унапређење пословања им падне на памет тек када компанију упропасте па немају више шта да узимају. Тј. ни тад им не пада на памет, него криве неког другог.

Када је фирма у приватном власништву, главни интерес власника је да повећа профит. Зато ће инвестирати у опрему, стручњаке и развијати фирму колико год може. Њима је циљ да фирма буде што успешнија. Отвараће се нова радна места, повећавати плате и тако редом. Уопште ће друштво бити на добитку.

Наравно, једна од првих ствари које ће приватник урадити је да отпусти све оне који су запослени по родбинским везама и живе туђ рачун. То боли, али је неопходно. Криви су они који су запошљавали свастике и побратиме, а не приватник који покушава да компанију доведе у ред. Ако се та структура не промени, нема ништа од напретка.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 221
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Када је фирма у приватном власништву, главни интерес власника је да повећа профит. Зато ће инвестирати у опрему, стручњаке и развијати фирму колико год може. Њима је циљ да фирма буде што успешнија. Отвараће се нова радна места, повећавати плате и тако редом. Уопште ће друштво бити на добитку.

To sto ti kazes on ce da radi ali u nemackoj jer pare koje ulaze su pare koje je uzeo od banke a to su pasre nemackih gradjasna.  Ne ulaze on porodicni kapital, nasledstvo od dede, vec kredit.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Главна ствар је његов интерес - да увећа своју зараду. Да би то постигао он мора да унапређује пословање.

Политичари имају сасвим друге интересе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислио сам на ове потписнике. За министре поуздано знамо да дувају нешто јако... bighugbighug

Проблем је брате што они то не раде зато што заиста верују да треба, него само када им понестане пара па се онда сете "приватизације". Да смо пре десет година све те фирме поклонили случајним пролазницима данас би Србија била богата држава. Проблем је што овде ниједна страна није "у праву".

:drugarstvo:то да!

Или то или да се партијски експертски кадрови истерају из УО и осталих руководећих позиција. Телеком има толико потенцијала да може бити ''лидер југоисточне Европе'', а како сада ствари стоје за пар година престићиће нас Телеком Албанија уколико постоји!  facenew22222222

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Da, da, da se ne proda Telekom, da i dalje može da driluje svoj monopol nad nama korisnicima i da budu zaštićeniji od belog medveda jer su državna firma... sve bih ja to  algabacaju ;) ;)

Pa da ne bude monopola ne treba prodati Telekom vec pustiti jos neku firmu. Vodafon na primer. Pa bi bilo konkurencije. Ovako monopol ostaje i dalje, samo je monopolista neko drugi.

Управо тако! Телеком нема чист монопол већ само на пољу фиксне телефоније. Не морамо продавати најбоље домаће предузеће јер тако тражи ММФ и комисија за проширење ЕУ. Пустити на тржиште Србије одређене светске компаније да послују под одређеним условима. Тако ће се постићи конкуренција а не продајом Дојче Телекому. Тако би изгубили све а овако смо на добитку по више критеријума.

Подели на овим сајтовима

..Што се не угледамо на Норвешку и њихов Теленор,они су и даље државна фирма,јер су тамо неки људи схватили,да су телекомуникације веома профитибилне...

Да, то је права ствар!  algabacaju Телеком би за пар година имао књиговодствену вредност од 4 милијарде долара.

Подели на овим сајтовима

Ne postoji na planeti privatna firma koja se bavi telekomunikacijama. Telekomunikacije su suvise vazne za svaku zemlju (odbrana na primer) tako da taj posao odradjuje drzava sa drzavnim parama, a puste i ponekog akcionara cisto forme radi.

То није сасвим тачно, све телекомуникационе компаније у САД су приватне. Прилично сам сигуран да је слична ситуација у Европи.

Зато је Карл Слим најбогатији човек на свету и импулс у Мексику је најскупљи у свету!  algabacaju

Подели на овим сајтовима

И мени се плаче над овим што се ради...

Рачуница је проста.

Ако странац купи Телеком, његова зарада иде њему, ван Србије.

Ако Телеком остане српски, зарада остаје у Србији.

Друга је ствар што се, услед искварености људи, краде и поступа лоше.

Подели на овим сајтовима

Рачуница је проста.

Iskreno - meni svejedno kome idu pare.

Idu iz mog džepa, i u isti se ne vraćaju.

Подели на овим сајтовима

Рачуница је проста.

Ти се шалиш. Али, нажалост, многи тако и мисле. Зато се и поткрадају фирме, друштво, држава.

Подели на овим сајтовима

Рачуница је проста.

Ти се шалиш. Али, нажалост, многи тако и мисле. Зато се и поткрадају фирме, друштво, држава.

Ja se ne šalim, mrtav sam ozbiljan.

Živim u Srbiji 10 godina.

Od toga, sedam godina radim za državnu firmu.

Pare koje zarađujem od strane firme trošim za kiriju i šta već, pošto mi plata od države dođe kao džeparac.

Država (kroz razne svoje oblike) samo gleda kako da mi uzme još para.

Šta mi daje zauzvrat?

Ništa.

Jedini koji ovde žive od države su političari. Poslanici naročito.

Подели на овим сајтовима

Рачуница је проста.

Због такве "рачунице" смо брате овде где јесмо. Економија функционише мало другачије.

Значи, нема везе што нас лажу и краду, важно да су "наши".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Рачуница је проста.

Ja se ne šalim, mrtav sam ozbiljan.

Živim u Srbiji 10 godina.

Od toga, sedam godina radim za državnu firmu.

Pare koje zarađujem od strane firme trošim za kiriju i šta već, pošto mi plata od države dođe kao džeparac.

Država (kroz razne svoje oblike) samo gleda kako da mi uzme još para.

Šta mi daje zauzvrat?

Ništa.

Jedini koji ovde žive od države su političari. Poslanici naročito.

Разумем твоје разочарење.

Али, држава мора да постоји...

Подели на овим сајтовима

Због такве "рачунице" смо брате овде где јесмо. Економија функционише мало другачије.

Пази батице,ти са овом рачуницом немаш ништа,а твоја рачуница је била је да напустиш земљу.

Ако ниси могао да јој помогнеш,док си био овде,онда остави нас на миру и престани да делиш савете сједињених држава,јер сви добро знамо,на ком принципу њена економија функционише...

Миљане,можда је време да и ти запалиш одавде,да ти се повећа џепарац...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...