Jump to content

Инсајдер б92 "Насиље уз благослов" тј. шта је прећутао?

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

И ја сам гледао. Отац Аца и о. Горан су заиста били сјајни и ако се у неким стварима нису сложили. Наравно, ово што о. Горан говори је врло смело и мислим помало наивно. Свакако, ако стоји у истини нема се чега бојати, али је сада питање шта је све ту истина.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Одмах су оно што су му извукли да каже на крају ставили у вести у 23:00. Да је случај заташкан. Као нису знали шта је изјавио. Ма ко зна и кад су га снимали. Иначе изгледа да су читали или добили неке критике за музику па су је побољшали.

Наивно је сарађивати са њима. Они не желе да изнесу истину. Пуштају говор +Амфилохија а приказују снимак паљења страних застава.

Иначе, изгледа да су спремни стали Дверима на црту али видећемо.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо, то је б92. Али, будимо реални...  оно што је о. Горан причао, је истина, жива истина. Будимо само искрени према себи и ништа више. Наравно, о. Аца Ђаковац је такође био ок.

Свиђа ми се што су сад напоменули да истражују појединце из СПЦ а не целу СПЦ као такву. Наравно, б92 и новинари немају појма шта је ЛИтургија, Црква, Помесна црква, епископ и слично. Али то не значи да немају право да нас питају нешто. 

Подели на овим сајтовима

Ја нисам гледао па нека неко буде добар да постави линк кад изађе на нету.  greengrin

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо, то је б92. Али, будимо реални...  оно што је о. Горан причао, је истина, жива истина. Будимо само искрени према себи и ништа више. Наравно, о. Аца Ђаковац је такође био ок.

Свиђа ми се што су сад напоменули да истражују појединце из СПЦ а не целу СПЦ као такву. Наравно, б92 и новинари немају појма шта је ЛИтургија, Црква, Помесна црква, епископ и слично. Али то не значи да немају право да нас питају нешто. 

Naravno da imaju pravo - samo što to oni rade a priori napadački. Ono što oni ne razumeju (a i većina naših ljudi, uključujući i dobar deo vernika) jeste ono što je o. Aca rekao: Kada su u pitanju večne istine, bitne za spasenje, tu se Crkva slaže jednomisleno (ili kako je već rekao), ali kad su u pitanju dnevnopolitičke stvari, svako može da ima neko svoje mišljenje - i lepo je rekao, odnosno slažem se s njim, da ljudi u mantiji ne treba da javno simpatizuju političare.

A o. Goran... njemu je nanesena velika nepravda i normalno je da čovek bude ogorčen. Ali je opet smireno ispričao sve.

Подели на овим сајтовима

Ми знамо да то што су неки мантијаши можда педофили ил педери да то не умањује значај Причешћа и евхаристије, па чак ако ту Литургију служе ти људи. Ја лично немам проблем са тим, са схватањем суштине. Грешност појединца не може да умањи или укине светост заједнице, Цркве... Али, будимо реални да се штошта прикрива и ставља под тепих и да смо неспособни да решавамо нека питања у складу са временом.

А вечне истине нам нико не дира, за сад.

Подели на овим сајтовима

Будимо реални деда, бу92 није износио ове информације ради истине и реалности , него ради пропаганде коју жели постићи.

Блесаво је очекивати од њих да ће учинити нешто корисно за Цркву или народ.

Подели на овим сајтовима

Будимо реални деда, бу92 није износио ове информације ради истине и реалности , него ради пропаганде коју жели постићи.

То сам и хтео да кажем кад сам на почетку прошлог поста рекао да будемо свесни да је ово б92. Али, ово треба нама да послужи. Да се сами запитамо. Не морамо прво њима да одговарамо, једни једни другима, нама самима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Наравно. Ипак б92 неће радити на промоцији литургијских вредности- њима је циљ да се Црва покаже као једна назадна институција која у себи крије лицемере и међу клиром.
Подели на овим сајтовима

То сам и хтео да кажем кад сам на почетку прошлог поста рекао да будемо свесни да је ово б92. Али, ово треба нама да послужи. Да се сами запитамо. Не морамо прво њима да одговарамо, једни једни другима, нама самима.

Наравно , што ми више ћути и трпи и гурај под тепих , то ће они више материјала имати да нас пљују.

Саблазни морају доћи , али тешко ономе кроз кога долазе...

Подели на овим сајтовима

Наравно. Ипак б92 неће радити на промоцији литургијских вредности- њима је циљ да се Црва покаже као једна назадна институција која у себи крије лицемере и међу клиром.
Са каквим ђавољим лукавством само то раде, повезујући неколико не повезаних и не зависних прича праве целину.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Са каквим ђавољим лукавством само то раде, повезујући неколико не повезаних и не зависних прича праве целину.

To rade svi mediji i to je "najnormalnija" pojava. To može svako - evo mogu i ja da pošaljem Borbi za veru sliku hrama u Janji kod Bijeljine, unutrašnjosti, gde se vidi da je lepo sređen pod, doduše zidovi bez fresaka (bilo nekad, pa sad prefarbali da oslikavaju ponovo, ili šta već), i nema ikonostasa... i napišem ja "evo, nema ikonostasa, vladika Vasilije otišao u novotarce, a čuo sam da neće ni postavljati ikonostas!"...a ono zapravo renoviraju i prave novi...

Подели на овим сајтовима

Senzacionalno hram u Janji kod Bijeljine, unutrašnjost, gde se vidi da je lepo sređen pod, doduše zidovi bez fresaka (bilo nekad, pa sad prefarbali ), i nema ikonostasa... , vladika Vasilije otišao u novotarce, a čuo sam da neće ni postavljati ikonostas!

Значи владика Василије прешао у новотарце ?!

Подели на овим сајтовима

Senzacionalno hram u Janji kod Bijeljine, unutrašnjost, gde se vidi da je lepo sređen pod, doduše zidovi bez fresaka (bilo nekad, pa sad prefarbali ), i nema ikonostasa... , vladika Vasilije otišao u novotarce, a čuo sam da neće ni postavljati ikonostas!

Значи владика Василије прешао у новотарце ?!

dada greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...