Jump to content

Noćas i danas niz napada na hrišćane u Iraku!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Da, pročitao sam ali čini se po prevodu da se razilaze po pitanju da li je to ona bila ili nije.ali

n September 9, for the first time on official Egyptian TV stations, State Security sources confirmed that Camilia Shehata was the one who appeared on the video.

osecas li barem malo strah od Boga? Mozes li da zamislis kako je njoj, kada je stoka od tog seika iskoristila njenu situaciju da izazove ubijanja nevinih kopta? Taj seik Zoghby i taj drugi, sluge sotonine ce da gore u paklu za svu nevinu krvb koja se radi njih dvojice prolila.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Vecinu tih stvari rade razne obavestajne suzbe od cionistickih preko komunistickih do atestickih i na kraju sekularistickih....

Подели на овим сајтовима

Cionisti, komunisti, ateisti i sekularisti imaju vrlo jak uticaj u Egiptu  dada

Ti bre brate kao da te vaspitavala televizija Slobodana Milosevica ( Sluge vatikansko kominternovsko, masonsko, marsovskih snaga koje su se okomile na Srbiju)  dada

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Znaci ti verujes sta islamska propaganda govori o njoj, a ne verujes NJOJ SAMOJ i Egipatskoj policiji. Aferim brate mili. Koga da pitamo sta je bilo u Ausvicu? Hitlera?

brate u tebe je kontalo ili prijemnik oslabio.Po pitanju ovog slučaja ja sam se postavio kao treća strana a ti me baš pokušavaš uvući da budem kao sudionik.

Ali eto, kako ti onda tumačiš priznanje svečenika iz crkve da su joj isprali mozak?

Kako tumačiš svjedočanstvo porodice u kojih je ona bila i živjela kao muslimanka?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Cionisti, komunisti, ateisti i sekularisti imaju vrlo jak uticaj u Egiptu  dada

Ti bre brate kao da te vaspitavala televizija Slobodana Milosevica ( Sluge vatikansko kominternovsko, masonsko, marsovskih snaga koje su se okomile na Srbiju)  dada

Naravno da imaju, ali ti si počeo da se postavljaš kao onaj koji o svemu vodi računa!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Enize, ti si sav sretan objavio ovu vest; da predstvais kao pobedu islama ili sta vec bilo. ne postoji muslimanska porodica kopd koje je ona zivela. ne postoji svetsenik koji govori o ispiranju mozga. postopji neki fasista imam koji je celu pricu izmislio.

Jesi ti nekada bio u Egiptu? Otici tamo; ti je kao da putujes u proslost u 12 vek. Tu negde je danas Egipat. Svaka prilika se koristi da se Hriscani zatru i uniste. pa kad je bila svinjska gripa; otimali su svinje i ubijali iako se znalo da svinje ne prenose bolest.

Ja te opet pitam; generalno sam nuvek na strani nezasticenih i zlostavljanih. da li te je malo strah makar malo gospoda? Tamo se proliva nevina ljudska krv zato sto je neka budala imam slagao i izmislio dogadjaj. Ako je vec on fasista, zasto se ti ponosis time?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

I evo jos jednom da smo te uhvatili u lazima:

According to the official version by State Security, Camilia had a row with her husband and left home, staying with one of her relatives in Cairo.

Znaci bila je kod rodbine a ne kod muslimana.

Pricu o ispiranjnu mozga izmislio je fasista i ubica po imenu Salafi sheikh Abu Yehya koji je vec od ranije poznat po laganju kako bi se ubijali nevini kopti.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Cionisti, komunisti, ateisti i sekularisti imaju vrlo jak uticaj u Egiptu  girl_smiley

Ti bre brate kao da te vaspitavala televizija Slobodana Milosevica ( Sluge vatikansko kominternovsko, masonsko, marsovskih snaga koje su se okomile na Srbiju)  smej.gif

Prvo tema je o Iraku....o tome je pisao Robert Fisk (Britanski indipendet).... greengrin 0110_hahaha 0110_hahaha

Drugo evo Mubarek hapsi na stotine pripadnika Muslimanskog brtastva...zatvorio ej granicni prelaz prema Palestini  ( Gazi) da narod pocrka od gladi..On je veci cionista i od Hercela...

0442_feel 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Enize, ti si sav sretan objavio ovu vest; da predstvais kao pobedu islama ili sta vec bilo. ne postoji muslimanska porodica kopd koje je ona zivela. ne postoji svetsenik koji govori o ispiranju mozga. postopji neki fasista imam koji je celu pricu izmislio.

Jesi ti nekada bio u Egiptu? Otici tamo; ti je kao da putujes u proslost u 12 vek. Tu negde je danas Egipat. Svaka prilika se koristi da se Hriscani zatru i uniste. pa kad je bila svinjska gripa; otimali su svinje i ubijali iako se znalo da svinje ne prenose bolest.

Ja te opet pitam; generalno sam nuvek na strani nezasticenih i zlostavljanih. da li te je malo strah makar malo gospoda? Tamo se proliva nevina ljudska krv zato sto je neka budala imam slagao i izmislio dogadjaj. Ako je vec on fasista, zasto se ti ponosis time?

Brate da nisi ko Mekki Turabi pa da znaš šta ja osječam.ako misliš da se veselim zlu grsdno se varaš.Bog mi dao što tebi želio.Bio sam ja u Egiptu, na rijeci Nilu, posjetio sam predivni Kairo itd.Narod težim životom živi dok jedni od najjačih trgovačkih lanaca drže hriščani, neka, i hvala Bogu na tome.Ko radi dabogda imo, a ko neradi dabogda radio pa zaradio.Da, jesu ubijali svinje, zar nisu prenijete vijesti u početku od strane hriščanskih naučnika da je ta bolest sa svinje na čovjeka i ljudi preventivno špobili svinje.I ja bih to uradio bojeći se za stanovništvo.Nisu muslimani krivi što su hriščanski naučnici prevarili narode svijeta kada je ta bolest u pitanju.

Brate, nemoj mi tako nisko:Zar se bojiš gospoda, zar se ti bojiš brate Gospoda kada tako govoriš?Ja sam protiv nasilja pa makar mi moj brat nasilnik bio spriječio bih ga u tome a da li si ti to ist spreman učiniti?

Ako si spreman onda smo na istom cilju samo nam međusobno razumijevanje ne fercera vjerovatno zato što ti ekavicom a ja ijekavicom pišem. 0442_feel

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Cionisti, komunisti, ateisti i sekularisti imaju vrlo jak uticaj u Egiptu  0442_feel

Ti bre brate kao da te vaspitavala televizija Slobodana Milosevica ( Sluge vatikansko kominternovsko, masonsko, marsovskih snaga koje su se okomile na Srbiju)  :nene:

Prvo tema je o Iraku....o tome je pisao Robert Fisk (Britanski indipendet).... 0203_cool bliss jeeee bliss jeeee

Drugo evo Mubarek hapsi na stotine pripadnika Muslimanskog brtastva...zatvorio ej granicni prelaz prema Palestini  ( Gazi) da narod pocrka od gladi..On je veci cionista i od Hercela...

bliss jeeee bliss jeeee 0409_feel

Brate Mono, ne znaju oni stanje u arapskom svijetu i ne zamjeri im.

Ne znaju da sam i ja zbog nekih stavova zaglavio zatvora tri dana i imao problema...

Na nama je da se trudimo koliko možemo....

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

I evo jos jednom da smo te uhvatili u lazima:

According to the official version by State Security, Camilia had a row with her husband and left home, staying with one of her relatives in Cairo.

Znaci bila je kod rodbine a ne kod muslimana.

Pricu o ispiranjnu mozga izmislio je fasista i ubica po imenu Salafi sheikh Abu Yehya koji je vec od ranije poznat po laganju kako bi se ubijali nevini kopti.

Svečeniće, opominjem te da riječ laž izbaciš iz komunikacije sa tobom, ukoliko želiš da se komunikacija nastavi.svako dobro!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Piše:

Inoslav Bešker

Objavljeno:  02.11.2010

Ubijeni u katedrali platili ceh sramotne američke politike

Ubojstva u katedrali nisu nezamisliva iako je crkva, po uzoru na neke ranije žrtvenike, nominalno smatrana mjestom azila.

Nitko nije siguran

O jednome od tih ubojstava - Thomasa Becketa u Canterburyju - već se stoljećima piše, slika, sklada, a posljednjih desetljeća i snima. O još jednome - Óscara Romera u San Salvadoru - podosta se zna, i izvan Latinske Amerike i izvan katolištva: Romero je isklesan između deset kršćanskih mučenika XX. stoljeća postavljenih na vanjski zid Westminsterske opatije. Hoće li se ondje naći mjesta za nekoga od 52 mrtva i 67 ranjenih u katedrali u Bagdadu, kad na red dođe XXI. stoljeće? Sumnjam.

Sva ta tri, a i ina poznata ubojstva u katedrali, povezuje jedna nit: politika. Becket je ubijen kao političar, kao konkurencija kralju; Romero je ubijen jer je evangelizirao politiku; ubijeni u Bagdadu platili su krvav ceh, međutim, ne za politiku koju su vodili, nego za politiku koju su trpjeli kao i drugi; ubijeni su zato da njihova smrt na misi preplaši druge i da ih istjera iz Iraka, da im poruči da ni pred oltarom nisu sigurni.

Google oglasi

Pa i zato što je za njih malo koga briga, da budemo iskreni.

Kad je prije nekoliko dana na smrt osuđen general Tariq Aziz, dugogodišnji pobočnik Saddama Husseina (prvo kao ministar vanjskih poslova, pa kao potpredsjednik Revolucionarnog vijeća), smjesta su reagirale zapadnoevropske diplomacije, prosvjedovalo je Evropsko povjerenstvo, a stari Marco Panella je otpočeo štrajk glađu i žeđu.

Milost generalu

Taj katolik kaldejskog obreda osuđen je prvenstveno zbog zabrane stranaka s vjerskim obilježjima. Glasi za njegov spas nisu se digli zato što je kršćanin, pa ni zato što je njemački zet, nego zato što je bio “uljudno lice” razbojničkog režima, sugovornik predsjednikâ, kraljeva i, naravno, tadašnjeg pape. Daleko više obzira pokazano je za toga staroga kratkovidnog generala nego za obične male ljude koji su pošli na misu.

Obzira prema njima nisu imali teroristi samoubojice, koji su ih uzeli kao taoce, ali ni irački specijalci koji su ih pošli osloboditi. Novinari koji su bili ondje tvrde da je više civila poginulo pri oslobađanju (doduše, da nije bilo akcije, pitanje je bi li itko od njih preživio). Imena dvojice ubijenih svećenika - jednoga u misnom ruhu pred oltarom - teško da će biti sačuvana kroz stoljeća, poput Becketova. Teško da će nekoga od njih u dalekoj budućnosti glumiti tadašnji Richard Burton.

Taj napad i pokolj, prvi kojemu je cilj neka katolička ili uopće kršćanska crkva u arapskom svijetu u posljednjim vjekovima, može se protumačiti i kao odgovor al-Qa’ide na poruke nedavno završenoga tematskog zasjedanja Biskupske sinode Katoličke crkve o Levantu. Zasjedalo je najvažnije kolegijalno tijelo te Crkve između dvaju koncila, izreklo je stavove koji su pripremani i vagani nekoliko godina - ali oni nisu naišli na neki osobit odjek na katoličkom Zapadu. “Netko je nešto rekao, a to nije bio Papa, pa nije vrijedno objavljivanja” - rezonirali su u glasilima kojima je Crkva zanimljiva samo kao spektakl ili kao skandal (ostavimo sada po strani razmatranje koliko je hijerarhija sama kriva takvu praćenju, na koje odgovoran novinar nema pravo).

Odjek u al-Qa’idi nije izostao. Ni to neće izazvati uzbunu na Zapadu. Eventualno će reći: “Netko je nekoga ubio, a nije Papu”.

Naravno da je glavni krivac al-Qa’ida i vizija integralnog islama koji zastupa (ili iza koje se skriva), i za koju bi bilo i nepravedno i nepametno optužiti sve muslimane na svijetu.

Sjedinjene Države Amerike su, međutim, svojim obrascem intervencije u Iraku i “izvoza demokracije” (kako je to formulirao tadašnji predsjednik George W. Bush) bitno pridonijele tome da se kuga raširi. Poginuli u katedrali su, s te strane gledajući, kolateralne žrtve stupidne i prepotentne američke iračke politike.

‘Žao za sramotu’

U Iraku je, u proteklih sedam godina otkako je tadašnji predsjednik Bush mlađi obznanio “pobjedu”, ubijeno 109.000 ljudi, od kojih 66.000 civila. Dio “pravde” prepušten je iračkim “gospodarima rata” koji su pristašama prethodnih vlastodržaca ili, naprosto, sudionicima iste sunitske konfesije, vraćali “žao za sramotu”. Amerikanci su “pokrivali” ubojstva i ine zločine svojih saveznika, ostavili su slobodne ruke ne samo svojim vojnicima nego i svojim kontraktorima, od kojih dio može mirne duše biti uvršten u “pse rata”, kako smo to zvali šezdesetih godina. Dopuštali su mučenja (torture su, napokon, i sami provodili u Guantánamu). Poubijali su mnoge ljude na kontrolnim točkama, među njima samo trudnica i djece 681.

Iračka avantura

Iako obitelj Bush pripada u petrolejske magnate, ne može se reći da se Washington nešto baš osevapio s iračkom naftom. Čini se da su više od ekonomskih interesa ulogu igrali primitivni instinkti nasilja.

Da bi intervenirao u Iraku, Washington je od 2003. zapravo gurnuo u drugi plan akciju u Afganistanu koja je - za razliku od sramotne iračke avanture - imala aval Ujedinjenih naroda, jer jest bila usmjerena protiv terorističkih baza.

Sva sreća da glupost ne boli - jer bismo u protivnome, i bez ikakvih sprava, čuli bivšeg predsjednika Busha kako riče od bola, a ne bismo ga vidjeli na televiziji kako zajedno sa svojim tatom bivšim predsjednikom Georgeom W. H. Bushom izvodi početni udarac na utakmici bejzbola, s osmjesima od uha do uha.

Eto, je li sada jasnije zašto su Sjedinjene Države u Bushevo doba - jer toliko je egoistične pameti imao - opstruirale Međunarodni kazneni sud i sebe izuzele iz njegove nadležnosti?

http://www.jutarnji.hr/besker--ubijeni-u-katedrali-platili-ceh-sramotne-americke-politike/900002/

Подели на овим сајтовима

16 нов. 2010

Irak: Naoružani muškarci ubili dva hrišćanina

Naoružani muškarci ubili su dva hrišćanina u Mosulu, na severu Iraka, saopštili su danas zvaničnici. Hrišćani u Iraku se još oporavljaju od prošlomesečnog napada na katoličku crkvu u Bagdadu u kome je život izgubilo 68 osoba

Za taj napad odgovornost je preuzela jedna grupa koja pripada terorističkoj al-Kaidi, podseća AP.

Samo nekoliko dana kasnije ekstremisti su napali domove hrišćana širom Bagdada i ubili petoro ljudi, za šta je odgovornost preuzela ista grupa koja je tada upozorila da će islamski ekstremisti napadati hrišćane u Iraku i gde god ih budu našli.

Dva hrišćanina su sinoć sedela u dnevnoj sobi u Mosulu kada su naoružani ljudi sinoć upali u njihovu kuću i ubili ih, ispričao je jedan policajac.

Noćas je bačena bomba na još jednu kuću, takođe hrišćanske porodice, u Mosulu i tom prilikom je ranjen jedan prolaznik.

Više stotina prestrašenih hrišćanskih porodica pobeglo je iz Mosula pred napadima ekstremista i pred sektaškim nasiljem koje se rasplamsalo nakon američke invazije Iraka 2003. godine.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...