Jump to content

Noćas i danas niz napada na hrišćane u Iraku!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Za malo vise informacija iz Iraka

Association of Muslim Scholars in Iraq (Islamska zajednica Iraka)

http://www.heyetnet.org/eng/

Islamic Iraqi Resistance Front (Islamski Iracki pokret otpora)

http://en.jaami.info/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постављена слика

Kardinal Tauran u posjetu kršćanskoj zajednici u Pakistanu

Posjet kardinala Jean-Louisa Taurana veliko je ohrabrenje za kršćane u Pakistanu. Održava se u kritičnom trenutku, kada su, zbog slučaja Asije Bibi, kao i drugih razloga, društvene i vjerske napetosti sve veće – rekao je za agenciju Fides nadbiskup Lawrence Saldanha, predsjednik Pakistanske biskupske konferencije, govoreći o pohodu kardinala Taurana, koji je danas (25. studenog) stigao u Pakistan.

Ovo je putovanje davno predviđeno, ali se podudara s vrlo osjetljivim trenutkom u kojemu cijela zemlja, na svim razinama, raspravlja o slučaju Asije Bibi, kršćanke osuđene na smrt zbog blasfemije. Kardinal će se sljedećih dana susresti s katoličkom zajednicom, s raznim povjerenstvima Biskupske konferencije, a sudjelovat će i na jednom međureligijskom susretu. Osim toga, susrest će se i s građanskim vlastima, među kojima s ministrom za manjine, Shahbazom Bhattijem i pakistanskim predsjednikom Asifom Alijem Zardarijem.

U ovom smo trenutku zabrinuti zbog sve veće nesnošljivosti – rekao je između ostaloga nadbiskup Saldanha. Napetosti rastu, izmjenjuju se prosvjedi i apeli radikalnih islamskih skupina koje žele povećati društvenu i vjersku polarizaciju. Nadamo se da će misija kardinala Taurana pomoći u smirivanju duhova, te pridonijeti rješenju slučaja Asije Bibi. Za Crkvu je najpravednije konačno rješenje tog slučaja nova istraga i sudski postupak, kako bi se nedvojbeno dokazala njezina nevinost. Jasni pravni sud o nevinosti jedini je način da se prekinu prosvjedi – napomenuo je nadbiskup. Inače, – objašnjavaju izvori agencije Fides – Predsjednikovo pomilovanje znači osloboditi osobu koja priznaje krivnju. To bi prouzročilo pravu pobunu islamskih skupina. U feudalnoj kulturi i u sadašnjem islamskom tumačenju, oprost je nedopustiv; na uvredu se mora odgovoriti odgovarajućom kaznom, a uvreda Proroka jedna je od najtežih – ističu izvori agencije Fides. Spomenimo i to da su islamski vjerski pokreti najavili prosvjede protiv predsjednika Zardarija, te uputili prijetnje ministru za manjine Bhatthiju, koji se zauzeo za slučaj Asije Bibi.

Vatikan....

Подели на овим сајтовима

Ova hriščanka zaslužuje oštru kaznu.Pod parolom slobode govora ne smije se govoriti što se hoće.Ja razumijem vas hriščane što je vama ovo čudno, kada je u pitanju oštrina muslimana prema onima koji vrijeđaju našeg Poslanika Muhammeda a.s.

Meni nije čudan takav vaš stav!Zbog čega?

Ljudi kod vas se komedije snimaju u kojima se ismijava svaka , ama baš svaka hriščanska vrijednost i svetinja.Tamo neki kreten islmijava se sa Isaom,njegovom majkom, onima koji su ih slijedili.To je vaša stvar.Nisam ja kriv što nemate ljubomere prema vašim vrijednostima.Kod nas toga nema.Svaki čovjek koji se ismijava na račun moje vjere u islamskoj državi bi bio vama, na jako strog način, kažnjen.

Kod nas to nemože i ona je zaslužila ukoliko je namjerno se ismijavala na račun moje vjere , biti kažnjena.

Mislim da bistze vi kao hriščani trebali osuditi njeno ponašanje!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

16 нов. 2010

Irak: Naoružani muškarci ubili dva hrišćanina

Naoružani muškarci ubili su dva hrišćanina u Mosulu, na severu Iraka, saopštili su danas zvaničnici. Hrišćani u Iraku se još oporavljaju od prošlomesečnog napada na katoličku crkvu u Bagdadu u kome je život izgubilo 68 osoba

Za taj napad odgovornost je preuzela jedna grupa koja pripada terorističkoj al-Kaidi, podseća AP.

Samo nekoliko dana kasnije ekstremisti su napali domove hrišćana širom Bagdada i ubili petoro ljudi, za šta je odgovornost preuzela ista grupa koja je tada upozorila da će islamski ekstremisti napadati hrišćane u Iraku i gde god ih budu našli.

Dva hrišćanina su sinoć sedela u dnevnoj sobi u Mosulu kada su naoružani ljudi sinoć upali u njihovu kuću i ubili ih, ispričao je jedan policajac.

Noćas je bačena bomba na još jednu kuću, takođe hrišćanske porodice, u Mosulu i tom prilikom je ranjen jedan prolaznik.

Više stotina prestrašenih hrišćanskih porodica pobeglo je iz Mosula pred napadima ekstremista i pred sektaškim nasiljem koje se rasplamsalo nakon američke invazije Iraka 2003. godine.

Žalosno!

amerikanci su im donijeli zlo sa svojom slobodom.A okrenuli se (ukoliko zaista oni stoje iza toga)protiv svojih komšija.Ako je istina to zašto ih se optužuje zaslužuju istu kaznu kojom su presudili dvojici hriščana.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Американци(ционисти) су уништили најстарији град на Свету и један од најлепших градова на свету.

Мој један познаник је ирачанин који је оженио српкињу и причао ми је какав је Багдад диван град био пре него што су увели Ираку санкције.Могли су Садама да убију кад су хтели као и Милошевића али не они хоће да покажу силу над свим народима и наравно да уведу демонократију на силу.

ГЛОБАЛИЗАМ ЈЕ КОМУНИЗАМ НА СВЕТСКОМ НИВОУ!!!

Зашто то кажем ,зато јер глобалистичко-масонски олош хоће да наметне човечанству једну владу са пар стотина богаташа који ће да воде светску економију а ми остали ћемо бити сведени ,што Владика Атанасије каже,на алов као стока.Имаћемо да једемо и да радимо,а свака слобода биће укинута.Народи ће постајати све затуцанији ,ево већ се сервирају разне тв емисије за затупљивање:Велики Брат,Фарма,Тренутак Истине и све то да омаловажи човека ,да га исмеје пред народима,анђелима и демонима.

Хоће сатана да покаже Творцу да је џабе Сина свога дао за искупљење човека, да човек није вредан те жртве већ да је раван бесловесној стоки.

Подели на овим сајтовима

Ova hriščanka zaslužuje oštru kaznu.Pod parolom slobode govora ne smije se govoriti što se hoće.Ja razumijem vas hriščane što je vama ovo čudno, kada je u pitanju oštrina muslimana prema onima koji vrijeđaju našeg Poslanika Muhammeda a.s.

Ljudi kod vas se komedije snimaju u kojima se ismijava svaka , ama baš svaka hriščanska vrijednost i svetinja.Tamo neki kreten islmijava se sa Isaom,njegovom majkom, onima koji su ih slijedili.To je vaša stvar.Nisam ja kriv što nemate ljubomere prema vašim vrijednostima.Kod nas toga nema.Svaki čovjek koji se ismijava na račun moje vjere u islamskoj državi bi bio vama, na jako strog način, kažnjen.

Kod nas to nemože i ona je zaslužila ukoliko je namjerno se ismijavala na račun moje vjere , biti kažnjena.

Postoji li neki trag o izjavama koje je Asija dala, a koje muslimani smatraju blasfemijom toliko teskom da zasluzuje smrt?

Dakle, sta je to ona rekla?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Postoji li neki trag o izjavama koje je Asija dala, a koje muslimani smatraju blasfemijom toliko teskom da zasluzuje smrt?

Ja samo kažem da ko god se ismijava sa mojom vjerom zaslužuje kaznu.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

.

Vidis dragi brate,kako je obostrano tesko ugoditi,cemu osudjivanje..????...Koliko,ti ne zelis nas da shvatis i razumijes...tako je i nama ,isto to  tako neshvatljivo..Da,li i ti kazes..da je treba osuditi na smrt..?

Ako zemimo mir,i bolju buducnost,onda se moraju odlucni koraci da cine....u dijalogu,i borbi da dodje do promene i mira...Njezina smrt,nece doprinjeti nista...Poslaniku Muhammedu..a , ON neka bude velik ,pa njen teski greh oprosti( jer ona ne pripada Islamu)...Ja verujem da bi ON bio spreman oprostiti,ali narod ne...Oprosti mi ako sam u zabludi i ako se varam...ali,dok nema ljudskog dostojanstva..nema ni ljubavi...COVEK JE  COVEK-mio,ma tko bio...

Mi razumijemo ,kaznu ..nesto protiv zakona....ali smrt,je tesko shvatiti....

Подели на овим сајтовима

Ja samo kažem da ko god se ismijava sa mojom vjerom zaslužuje kaznu.

Sta bi ti podveo pod "ismejavanje", a sta su pod "ismejavanje" podvele pakistanske vlasti koje je osudise na smrt?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Dakle, sta je to ona rekla

Azija Bibi nije osuđena zbog toga što je vrijeđala islamskog proroka Muhameda, nego samo zato što je komentirala, pa Bhatti. Mlada krscanka  je rekla u razgovoru s kolegom, da je Isus Krist za grijehe  i grijehe ljudi  umro na križu. "Što je Muhammed učinio za tebe?"

Подели на овим сајтовима

Azija Bibi nije osuđena zbog toga što je vrijeđala islamskog proroka Muhameda, nego samo zato što je komentirala, pa Bhatti. Mlada krscanka  je rekla u razgovoru s kolegom, da je Isus Krist za grijehe  i grijehe ljudi  umro na križu. "Što je Muhammed učinio za tebe?"

:cheesy2: Zasto li me to ne cudi, bas se pitam...

Подели на овим сајтовима

Мој пријатељ који живи у Чешкој је био у Техерану и причао ми је да тамо има две иранчанке које су прешле у Православље и осуђене су на смрт и сад чекају смртну казну.

Не могу сад да нађем како се зову али чим нађем ставићу на форум.Ако неко зна нешто о томе нека каже коју реч.

Подели на овим сајтовима

evo naso sam

У ИРАНУ ДВИЈЕ ЖЕНЕ, КОЈЕ СУ ПРЕШЛЕ ИЗ ИСЛАМА У ХРИШЋАНСТВО, ОСУЂЕНЕ НА СМРТНУ КАЗНУ

http://svetigora.files.wordpress.com/2009/09/maryam-rostampour-marzieh-amirizadeh-esmaeilabad.jpg

Објављено од стране Славко и Марија Живковић на 10/09/2009

ТЕХЕРАН, 9. септембар 2009.[/b] – Иранске власти су осудиле на смртну казну двије жене зато што су прешле из мухамеданства у хришћанство. 27-годишња Маријам Ростампур и 30-годишња Марзије Амиризаде Есмаилабад биће кажњене као одметнице.

Многи људи у Ирану и другим земљама протестују због тога.

Од марта ове године оне се налазе у затвору Евин у Техерану. Законодавство Ирана за одступање од ислама кажњава доживотном робијом или смртном казном.

У заштиту осуђених жена иступила је позната правозаштитна организација „Amnesty International“. На сајту организације публиковани су адреса електронске поште предсједника судске власти у Ирану и вође исламске Републике. Представници Amnesty International позивају да им се шаљу писма протеста.

„Та вијест се брзо раширила преко Интернета и изазвала многобррјне негативне коментаре према вашој земљи. Ми се придружујемо гласу Сабатине Џејмс и многих других познатих активиста и обичних људи, како Грка, тако и грађана других држава и тражимо да се остваре људска права и хитно ослободе Маријам Ростампур и Марзие Амиризаде Есмаилабад“, каже се у обраћању Комисије за црквено-социијалне активности при Епархијском савјету Москве.

http://www.sedmitza.ru/news/787981.html

Подели на овим сајтовима

Azija Bibi nije osuđena zbog toga što je vrijeđala islamskog proroka Muhameda, nego samo zato što je komentirala, pa Bhatti. Mlada krscanka  je rekla u razgovoru s kolegom, da je Isus Krist za grijehe  i grijehe ljudi  umro na križu. "Što je Muhammed učinio za tebe?"

;) Zasto li me to ne cudi, bas se pitam...

AKO JE TO REKLA ONDA NIJE URADILA NEŠTO ŠTO ZASLUŽUJE SMRTNU KAZNU NEMA SUMNJE.ONA JE TU REKLA STAV SVOJE VJERE.MISLIM, DA NEĆE BITI OSUĐENA NA SMRT.

Ali radi dijaloga u treba se voditi računa i o vjerskim osječanjima drugih.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ali radi dijaloga u treba se voditi računa i o vjerskim osječanjima drugih.

То ти причам брате.  ;)

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...