Jump to content

Колико сте подвојени у себи?

Оцени ову тему

Препоручена порука

:bla:

Колико је питање психолошког карактера, толико је и духовног (јер човек не може бити личност без оба склопа у себи) будући да сам већ годинама доста инспирисан овом проблематиком "неминовног дуализма" каквог затичемо на пример у посланици Римљанима од апостола Павла.

Хвала унапред за созерцање!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 43
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

не знам,али мој кум тврди да сам ја подвојена личност  :bla:

uozbilji se malo...nije na-odmet...

Подели на овим сајтовима

у човеку се боре два курјака, добро и зло, а победиће онај кога више хранимо.  leteti

Слажем се. Међутим, то није довољно да објасни суштину постављене проблематике.

Зашто уопште долази до те антиномије у човеку?

Мислио сам да је неко уопште читао Нови Завет да би ова тематика могла уродити плодом.

Човек некад жели оно што не жели и делује тако као да најрадије не би делао. Некад су то афективни моменти а некада итекако промишљени - зависи од ситуација у којима се налази и која је позадина ствари.

Апостол Павле говори о "природној шизофренији" у човеку који се умом бори да освоји Христа али га природа тела спречава у томе.

Подели на овим сајтовима

Ako mene pitaš - jesam podvojena. Koliko - zavisi od dana, situacija, raspoloženja, nikad isto, ali da jesam jesam.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

leteti :drugarstvo:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

не знам,али мој кум тврди да сам ја подвојена личност  nesiguran

uozbilji se malo...nije na-odmet...

Човек некад жели оно што не жели и делује тако као да најрадије не би делао. Некад су то афективни моменти а некада итекако промишљени - зависи од ситуација у којима се налази и која је позадина ствари.

Апостол Павле говори о "природној шизофренији" у човеку који се умом бори да освоји Христа али га природа тела спречава у томе.

Mrtav sam ozbiljan,ova tvoja rečenica upotpunjava moju prvu rečenicu

Подели на овим сајтовима

Ја сам подвојен. Једна моја страна (добра), прича са другом страном (лошом), па због тога причам сам са собом. Борба до смрти, али једно је сигурно...победићу ја. nesiguran

ПС. Један део мене није хтео ово да напише.

Подели на овим сајтовима

Ја сам подвојен. Једна моја страна (добра), прича са другом страном (лошом), па због тога причам сам са собом. Борба до смрти, али једно је сигурно...победићу ја. 0409_feel

Cvele,kada pricas sam sa sobom ,bitno je da znas da pricas sa pametnim covekom... nesiguran

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Ја сам подвојен. Једна моја страна (добра), прича са другом страном (лошом), па због тога причам сам са собом. Борба до смрти, али једно је сигурно...победићу ја. ;)

Cvele,kada pricas sam sa sobom ,bitno je da znas da pricas sa pametnim covekom... 0102_laugh

Ако користим глупљу страну, онда причам са паметнијом. :) Да не буде да се само зезамо на теми, ја озбиљно то мислим. Једна моја страна је, рецимо, за црквенословенски, док је друга за српски да се користи на Богослужењима. Е сад, која се страна више скапира са оним што јој је одређено, онда ћу се за то одлучити. Ако, буде нерешено, мој одговор ће бити и црквенословенски и српски.

А ако не разумете шта ја причам, онда из мене говори моја глупља страна.

Подели на овим сајтовима

Леле ја се скроз наскроз удвојеним осечам и свашта би хтео да кажем и мислим да и разумем понешто ал кад читам шта пишем то ко неки глупандер недотупави најгори да писао је а није да толики сам глупав него нешто никако да се сетим језик наш лепи јер сам доста ишо живео преко грану. Тако има ту један ја што није многи паметан ал бар и смисли шта понешто и да напише а и оно није и да нисам свашта чито ал када га написати треба дође онај други што много глуп за комуникацију је и ништа јасно што напише неиспада па га игноришу сваки јер ко глупандер неписмени пише. 89898989898989

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...