Jump to content

Katolički biskupi Engleske prihvatili pet anglikanskih biskupa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Katolički biskupi Engleske prihvatili pet anglikanskih biskupa

Na slijedećem redovitom zasjedanju Katoličke biskupske konferencije Engleske i Welsa raspravljat će se o osnivanju ordinarijata prema odredbama apostolske konstitucije Anglicanorum Coetibus

London, (IKA/KTA) - Katolički biskupi Engleske prihvatili su 8. studenoga pet anglikanskih biskupa tradicionalista koji su dan ranije uručili svoje ostavke nadbiskupu Canterburya Rowanu Williamsu, javlja agencija SIR. U priopćenju koga potpisuje biskupski delegat mons. Alan Hopes u ime povjerenstva Biskupske konferencije Engleske i Walesa za provedbu apostolske konstitucije Anglicanorum Coetibus piše: „Prihvaćamo odluku biskupa Andrew Burnhama, Keith Newtona, John Broadhursta, Edwin Barnesa te David Silka da uđu u puno zajedništvo sa Katoličkom crkvom preko ordinarijata za Englesku i Wales koji će biti osnovan na osnovu naputka iz apostolske konstitucije Anglicanorum Coetibus. Na slijedećem redovitom zasjedanju Katoličke biskupske konferencije Engleske i Welsa raspravljat će se o osnivanju ordinarijata i proširit ćemo srdačnu dobrodošlicu onima koji traže da budu pripadnici istoga". Više informacija će biti objavljeno nakon tog susreta.

Подели на овим сајтовима

Oni će i dalje biti biskupi?

Anglikanci nemaju valjano svećenstvo i episkopat, jer nemaju sačuvan apostolski slijed (apostolsko prejemstvo). Zato ne mogu "i dalje biti", jedino mogu eventualno postati. Od onih koji su prije prešli u Katoličku Crkvu neki su postali katolički biskupi/episkopi ili svećenici, a neki nisu.

Подели на овим сајтовима

Kome još  ne priznajete Apostolsko prejemstvo?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Kome još  ne priznajete Apostolsko prejemstvo?

Mislim da je lakse pitanje kome priznaju. Ako ne gresim samo pravoslavnima priznajui.... mozda gresim.

признају,и дозвољавају својим верницима да се причешћују код нас!

Зато сваки епископ кад оде код папе добије крст и прстен где папа показује да сваког православног епископа признаје за канонског!

Подели на овим сајтовима

Sve počinje od episkopata. Ako nema valjanog episkopata, nema valjanog svećenstva. Ako nema valjanog svećenstva, nema liturgije, ispovijedi... ostaje jedino krštenje. I jedino to je valjano kod anglikanaca i kod tradicionalnih protestantskih zajednica.

Kod pravoslavnih je sve valjano, episkopat, svećenstvo, svih sedam svetih tajni.

Mislim da isto vrijedi i za pretkalcedonske (prethalkidonske) crkve i za starokatolike (starokatolici nisu jedna vrsta katolika nego zajednica koja se odvojila od Katoličke Crkve u 19. stoljeću (vijeku).

Подели на овим сајтовима

Mislim da isto vrijedi i za pretkalcedonske (prethalkidonske) crkve

OVo je vrlo zanimljivo. I Pravoslavna Crkva primenjuje veliku ikonomiju u pogledu dohalkidonaca, doduše onih koji napuste svoju crkvu i pređu u Pravoslavnu

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Pa ako priznajete Pravoslavnima (tzv istocnim i tzv orijentalnim), po kojem arsinu ne priznajete anglikanskim episkopima i prezviterima, to mi nije jasno  89898989898989 ?

Vaseljensko pravoslavlje zna za resenje Carigradske patrijarsije od 22. jula 1922. koje anglikansko rukopolozenje i apostolsko prejemstvo episkopata Anglikanske crkve u potpunosti priznaje.

No, to ne priznaju sve Crkve pravoslavne, koliko mi je poznato, je l` tako?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Treba sve anglikanske episkope i svestenike koji nameravaju da istupe zbog gnusnih novotarija

iz Anglikanske crkve, da pridju Pravoslavlju. Treba im jasno naglasiti da ostaju biti episkopima i svestenicima,

da ne moraju ostaviti porodicni zivot, decu i suprugu, a da imaju obrazovati Pravoslavne parohije,

čak i nove eparhije. Podeliti kratke pravoslavne katihizise i služebnike,

i njih učiniti Pravoslavnim misionarima.

Anglikanski svet bi u roku od 20 godina  postao vecinski Pravoslavan!

Подели на овим сајтовима

Treba sve anglikanske episkope i svestenike koji nameravaju da istupe zbog gnusnih novotarija

iz Anglikanske crkve, da pridju Pravoslavlju. Treba im jasno naglasiti da ostaju biti episkopima i svestenicima,

da ne moraju ostaviti porodicni zivot, decu i suprugu, a da imaju obrazovati Pravoslavne parohije,

čak i nove eparhije. Podeliti kratke pravoslavne katihizise i služebnike,

i njih učiniti Pravoslavnim misionarima.

Anglikanski svet bi u roku od 20 godina  postao vecinski Pravoslavan!

Velja optimista.... tako valja brate..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa ako priznajete Pravoslavnima (tzv istocnim i tzv orijentalnim), po kojem arsinu ne priznajete anglikanskim episkopima i prezviterima, to mi nije jasno  89898989898989 ?

Pa to je definirao papa Leon XIII. apostolskim pismom "Apostolicae curae et caritatis" od 13. septembra 1896.

Ukratko, anglikanci su više od sto godina kod ređenja koristili samo riječi "Primite Duha Svetoga" bez ikakvog spominjanja episkopata ili svećeništva. Tek 1661/62 su k tome dodali "za službu i djelovanje biskupa/svećenika", pokazujući i sami, kako kaže papa, da prethodna "formula" nije bila u redu. A onda nakon sto godina više nisu imali nijednog valjanog biskupa/episkopa, apostolski slijed je bio prekinut.

Uvijek je Katolička Crkva priznavala valjanost pravoslavnog episkopata i nevaljanost anglikanskoga. Nije to nikakva nova stvar.

Подели на овим сајтовима

Mislim da isto vrijedi i za pretkalcedonske (prethalkidonske) crkve

OVo je vrlo zanimljivo. I Pravoslavna Crkva primenjuje veliku ikonomiju u pogledu dohalkidonaca, doduše onih koji napuste svoju crkvu i pređu u Pravoslavnu

Iako ja nisam baš detaljno upućen u pretkalcedonske crkve, tu ima dosta obećavajućih stvari. U katoličkim i pravoslavnim izvorima se njih označava kao monofizite, ali oni sami odbacuju takvu interpretaciju. Dijalog kojega su vodili sa katolicima i pravoslavnima ukazuje da se barem jedan dio razlike izgleda temelji na nesporazumu.

Подели на овим сајтовима

Oni vec duze vreme daju signale da ,,sami"  vise nece. Ako mi ostanemo uskogrudi, kao i do sada,

eto i njih u zagrljaju fleksibilne papske stolice.

Mislimo o tome.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...