Aristotel Написано Новембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2010 Jednostavan odgovor: Ozbiljno treba shvatiti ono što je vječno, ne previše ozbiljno ono što je prolazno. Da, jako lep i interesantan stav ali postavlja se pitanje sta koristiti kao kriterijum za podelu na vecno vs. prolazno? Pa vječan je Bog, vječan je i naš život nakon smrti, sa Bogom ili bez njega. Znači, sve je važno u razmjeru u kojem nas približava Bogu ili udaljava od Njega. "Јер каква је корист човјеку ако сав свијет задобије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човјек за душу своју? (Mt 16,26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2010 видим да је некима баш тешко да стално коче реалност, па је онда игноришу ... не знам шта је грђе од та два. живите, и пустите да живе. па шта ако је неко решио да се истресе мало по вама, чему активирање сујете, као да је то лично? па још човека држати за реч и мислити о правди. јао. 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2010 opet se vracam na pomisao...Bitno je ozbiljno shvatiti ono sto je unutra u nama nego spolja. Starac Tadej kaze:"Nemojte pridavati veliki znacaj spoljnim dogadjajima.Budite vise unutra,u srcu sa Gospodom. Vi samo budite ljubazni i tihi i blagi prema svima,ne obracajuci paznju na ostalo". Pitam se da li je opasnije biti neozbiljan prema prema svojoj unutrasnjosti ili ozbiljan prema spoljasnosti... :group111:...ili pak obratno...? "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2010 Starac Tadej kaze:"Nemojte pridavati veliki znacaj spoljnim dogadjajima.Budite vise unutra,u srcu sa Gospodom. Vi samo budite ljubazni i tihi i blagi prema svima,ne obracajuci paznju na ostalo". то ти причам. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Starac Tadej kaze:"Nemojte pridavati veliki znacaj spoljnim dogadjajima.Budite vise unutra,u srcu sa Gospodom. Vi samo budite ljubazni i tihi i blagi prema svima,ne obracajuci paznju na ostalo". то ти причам.Da,da znam ja to...Tako je tesko...Kada bih bila sam tj osamljena,mozda bi mi uspelo...Danas sam se vratila sa posla tako opterecena,kada bolje razmislim ma ja se lozim ko luda na gluposti.Valjda mi djavo ne da mira(zna gde sam najslabija) prstgore I sta se desava:umesto da uzivam u stanu,rucku ja sam nemirna,opterecena.Znam da ne valja,ali KAKO protiv svoje prirode i karaktera!? Posao mi je kolektiv i tako mi je Gospod uredio,da se smiravam.Razmisljam kako bih napravila sama sebi raj da sam malo osamljena.Eto bliznji,bliznji,bliznji...i kako se ponasam...Kuliram ja pred njima i okrecem na salu(koliko mogu),ali kuci se kidam...i kada nemam razlog Zavrsavam kao podvojena licnost i u preozbiljnom shvatanju spoljasnjeg i nebitnog i u neozbiljnom shvatanju unutrasenjeg i jedino ozbiljnog... :cheesy: "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Starac Tadej kaze:"Nemojte pridavati veliki znacaj spoljnim dogadjajima.Budite vise unutra,u srcu sa Gospodom. Vi samo budite ljubazni i tihi i blagi prema svima,ne obracajuci paznju na ostalo". то ти причам.Da,da znam ja to...Tako je tesko...Kada bih bila sam tj osamljena,mozda bi mi uspelo...Danas sam se vratila sa posla tako opterecena,kada bolje razmislim ma ja se lozim ko luda na gluposti.Valjda mi djavo ne da mira(zna gde sam najslabija) greengrin I sta se desava:umesto da uzivam u stanu,rucku ja sam nemirna,opterecena.Znam da ne valja,ali KAKO protiv svoje prirode i karaktera!? Posao mi je kolektiv i tako mi je Gospod uredio,da se smiravam.Razmisljam kako bih napravila sama sebi raj da sam malo osamljena.Eto bliznji,bliznji,bliznji...i kako se ponasam...Kuliram ja pred njima i okrecem na salu(koliko mogu),ali kuci se kidam...i kada nemam razlog greengrin Zavrsavam kao podvojena licnost i u preozbiljnom shvatanju spoljasnjeg i nebitnog i u neozbiljnom shvatanju unutrasenjeg i jedino ozbiljnog... greengrin знаш, Православље је једна од ретких религија где може душа да ти обитава у Рају, а тело на Земљи greengrin dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука