Jump to content

Милица Ђорђевић је данас једино српско дете у Призрену

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Милица Ђорђевић је данас једино српско дете у Призрену, у коме је остало свега 18 Срба, колико их је живело до 1999. године у том некадашњем Душановом цариграду.

Постављена слика

Две године, Милица је одрастала као птица у кавезу, коју пусте испред зграде у којој станује на сат-два, тек толико да осети слободу. Њено детињство би и даље било такво да се у њеном и животу њене мајке није појавио Адем Мујовић, који је четворогодишњу Милицу почео да изводи у град, међу људе, у цркву, на слободу. Адем, који има 80 година, на крају је из љубави према Милици Ђорђевић и њеној мајци променио веру и из ислама прешао у православље. И тај велики човек Адем сада се зове Адам.

Постављена слика

Друга прича у новом издању Квадратуре круга стиже са Шар-планине, музеја леденог доба под отвореним небом и планине која се протеже у две државе. Шарска овца, шарски сир и шарпланинац су оно по чему се препознаје та планина, која има око 100 врхова високих преко 2000 метара.

Погледајте видео

Извор: РТС

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Милица Ђорђевић је данас једино српско дете у Призрену, у коме је остало свега 18 Срба, колико их је живело до 1999. године у том некадашњем Душановом цариграду.

Постављена слика

Две године, Милица је одрастала као птица у кавезу, коју пусте испред зграде у којој станује на сат-два, тек толико да осети слободу. Њено детињство би и даље било такво да се у њеном и животу њене мајке није појавио Адем Мујовић, који је четворогодишњу Милицу почео да изводи у град, међу људе, у цркву, на слободу. Адем, који има 80 година, на крају је из љубави према Милици Ђорђевић и њеној мајци променио веру и из ислама прешао у православље. И тај велики човек Адем сада се зове Адам.

Постављена слика

Друга прича у новом издању Квадратуре круга стиже са Шар-планине, музеја леденог доба под отвореним небом и планине која се протеже у две државе. Шарска овца, шарски сир и шарпланинац су оно по чему се препознаје та планина, која има око 100 врхова високих преко 2000 метара.

Погледајте видео

Извор: РТС

Бог да их укрепи и оснажи да што лакше изнесу Христов крст на својим леђима

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

E sad me slobodno svi pljunite, ali meni ovo zaista nije jasno...

Gledala sam i u Kvadraturi kruga ovaj prilog. Majka ove devojcice je resila da ostane na Kosovu sa njom, a muz otisao u Srbiju. Dakle, srpstvo pre porodice?!

Ko ima pravo svoju decu da zrtvuje na ovakav nacin... Pa ovo dete raste i bez porodice i bez druge dece, bez detinjstva. Meni je to uzasno. Porodica je dovoljna zrtva, zrtva za sebe, nije potrebno dodavati joj tezi krst nego onaj koji ona vec ima....

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Па Сестро нису сви Срби свети на КиМ, има нас разних..

А узмеш и у обзир да се ни једна мушка глава Србска на КиМ-у ...где су арбанаси већина.... није дуго наносала капе....осим ако није на време отишао..

Пошто видиш како нас барбика из Београда штити све редом..чак и вас у БГ пашалуку!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па Сестро нису сви Срби свети на КиМ, има нас разних..

А узмеш и у обзир да се ни једна мушка глава Србска на КиМ-у ...где су арбанаси већина.... није дуго наносала капе....осим ако није на време отишао..

Пошто видиш како нас барбика из Београда штити све редом..чак и вас у БГ пашалуку!

Samo mi reci jos otkud ti tdeja da sam ja iz Bg pasaluka 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...