Jump to content

O reproduktivnom zdravlju

Изида

Препоручена порука

Drage moje,znam da ova tema mozda nije prikladna ovom forumu,obzirom na njegovu elementarnu prirodu,ali svakako jeste neophodna.Naime,na nju me je podstakla cinjenica da poznajem vise devojcica od 21-2 godine,koje su bile P.V.U.suspecta(imale su neku promenu na grlicu matarice:ectopiju,mozaik,etc).Podstakla me je i zloglasna statistika da je u Srbiji epidemija HPV infekcija medju populacijom od 16 do 25 godina.Kao i porazavajuci podatak da sam imala prilike da razgovaram sa vise muskraca,koji su bilo u dugim vezama bilo u braku,a nikada nisu culi za grupe sekreta,kao i za cinjenicu da kada zena uzima antibiotike da joj se menja vaginalna flora,te da se taj zdravstveni problem prenosi polnim putem i da partner mora da se leci,kako ona ne bi dobila recidiv.

Ja samo zelim da vam porucim da odlazite na redovne kompletne ginekoloske preglede.Do 35.godine jednom godisnje,posle 35.jednom u sest meseci.Kompletan ginekoloski pregled podrazumeva:obican ginekoloski pregled(pod spekulumom i bimanuelni),bris cistoce VS,kolposkopiju,citoloski pregled(Papanikolau test),UZ pregled,kao i klinicki i UZ pregled dojke.

Rak dojke je izleciv u 90% slucajeva,ako se otkrije na vreme.

Danas se neko stidi,sutra je vec kasno!

MISLITE NA SEBE!MAKAR JEDNOM GODISNJE!

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...